NL EN DU
 Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op InstagramBekijk onze video's op You Tube
          
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
   Privacyverklaring  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Boot verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
KLANT ERVARINGEN
     
  Ook uw ervaring hier? Foto's erbij zijn meer dan welkom. Stuur uw ervaring naar ons emailadres contact@horsefarm.nl, bedankt!  
     
  18-10-2018: Liane vd Meer
Een manage waar er aandacht is voor zowel springen, dressuur en voltige, als de verzorging van de pony's en paarden. Dit maakt de lessen erg leerzaam, afwisselend en leuk.
   
       
 

17-10-2018: Judith Rodenburg
Carlijn zit sinds begin dit jaar op paardrijden. Het was voor haar al een lange wens die in vervulling is gegaan. Ze gaat met veel plezier elke week heen en als ze kan wil ze graag helpen bij een andere les of kinderfeestjes. Nicolette is deskundig in haar lesgeven. Ze heeft zorg voor de paarden en hun berijders. Ze heeft duidelijke regels wat prettig is voor de kinderen. Als ouder langs te kant is het soms lastig te bepalen waar je wel of niet kan helpen. Een instructie voor ouders zou een aanbeveling zijn. 

Carlijn heeft in korte tijd veel geleerd.  Ook het vallen van het paard heeft ze ervaren. Mooi om te zien dat Nicolette dan goed zorgt voor de rijdster. Carlijn is wat angstig geworden maar ook daar gaat Nicolette zorgvuldig mee om. Elke maand rijden de kinderen op een ander paard wat prettig is om ervaring op te doen op verschillende paarden. Carlijn zal nog wel een tijdje blijven rijden.  
   
       
 

september-2018:
We hebben hier een kinderfeestje gevierd. De meiden met leeftijd 8 en 9 jr.
Hebben genoten van uitleg en weetjes met de rondleiding langs de pony's en paarden. Kadootjes verstopt gezocht gezongen en de jarige mocht op de verjaardags paard zitten. Daarna de pony verzorgd en leuke spelletjes en opdrachtjes met de pony gedaan. Iedereen heeft zich goed vermaakt. Aan het einde nog pannenkoeken en ijsjes gegeten. Wachtend op onze vervoer hebben ze zich goed vermaakt met de trampoline.
Mijn dochter stond te springen na afloop en riep volgend jaar weer.

   
       
 

mei-2018: Sophie Saberi
Ik en een vriendin rijden nu al 2 jaar met veel plezier op de horse farm. Je leert niet alleen dressage maar ook voltige en springen. Elke week weer een groot feest

   
       
  mei-2018: Suzan Belgraver
Ik voel me er helemaal thuis en Nicolette is heel aardig en kan heel goed les geven.
   
       
  maart-2018: Liselore Weitkamp
Bij The Horse Farm krijg je in kleine groepjes les, waardoor er voor iedereen voldoende aandacht is. We doen niet alleen dressuur maar ook springen, gymkana en voltige. Erg afwisselend en altijd leuk! Daarnaast wordt je goed begeleid in hoe je veilig met je paard om kan gaan. Een manege met hart voor paarden, pony's en shetjes :)
   
       
  oktober-2017: Saskia Schoemaker
Sinds 2 jaar rijd ik paard bij Nicolette op de The Horse Farm. Een hele uitdaging om iets helemaal nieuws te gaan doen! Ik ben gestart met privé-lessen en dat voelde heel vertrouwd en veilig. Starten bij het begin, hoe haal je een paard van stal, zadel je hem op en wat betekend dit voor hem maar ook voor jou. Nicolette heeft veel aandacht voor het welzijn van het paard. Na een paar maanden mocht ik starten in de les, een kleine groep met volwassenen, gezellig! De lessen zijn afwisselend, naast dressuur en springen zijn er ook voltige lessen en lessen waarin we spelletjes te paard doen. Dit laatste klinkt misschien wat kinderachtig maar het is heel leuk om te proberen over te gooien met een horseball terwijl je draaft (ook heel moeilijk trouwens). Nicolette moedigt je aan tijdens de les maar zal je eigen keus in het wel of niet verleggen van je grenzen altijd respecteren. Er hangt een hele fijne sfeer op de manege en de paarden hebben veel ruimte en vrijheid. Ik ga er met plezier heen!
   
       
  15-01-2017: Elske Dijkstra
Renske heeft voor haar 7e verjaardag haar kinderfeestje op The Horse Farm gehouden. En het was een groot succes! Ze mocht zelf op speurtocht in de bak naar haar cadeau's, samen met haar vriendinnen de pony's poetsen en opzadelen en er was ook nog genoeg tijd om samen te rijden. En daarna lekker pannenkoeken eten!! Alles was goed geregeld, er wordt voldoende rekening gehouden met de ervaring van de kinderen en Nicolette (en Jurriën en Famke) zijn heel enthousiast!
Groeten, Elske
 
       
  15-01-2017: Annemieke de Jong
Wat een geslaagd verjaardagsfeestje heeft mijn dochter gevierd bij The Horse Farm! Ook al was het koud, de kinderen waren laaiend enthousiast. Superspannend, allemaal op een pony. Mijn dochter werd goed in het zonnetje gezet. Er waren leuke spelletjes. En de pannenkoeken smaakten heerlijk!
 
       
  12-01-2017: Evelien (8 jaar)
Ik vind The Horse Farm zo leuk omdat de ponys heel erg lief zijn. Het paardrijden is ook leuk en de juf (Nicolette) is super leuk. De ponydagen in de vakantie zijn echt gezellig en de onderlinge wedstrijd vond ik moeilijk, maar heel leuk. Het allerleukst is dat je alles leert, voltige, springen, dressuur, allemaal heel gaaf.
   
       
  12-01-2017: Jolanda (moeder Evelien)
Sinds april 2015 rijdt Evelien bij The Horse Farm met ontzettend veel plezier. Het mooie aan deze manege is dat het niet uitmaakt of je nu wel of niet talent hebt en hoe snel je leert rijden, centraal staat het bijbrengen van respect voor de pony en het paard en kennis van pony’s en paarden. Ik denk oprecht dat je nergens anders zo goed leert hoe een pony opgezadeld en verzorgd dient te worden, welke belangrijke regels gelden in een manege en welke lichaamsdelen een paard heeft, de aandacht die hiervoor is, straalt uit hoe belangrijk dieren welzijn is voor Nicolette. Vanaf oktober 2015 rijd ik zelf ook paard, zonder ervaring ben ik op 35 jarige leeftijd opgestapt. Ik heb nog elke les plezier in het rijden. Het mooie is dat een paard je direct laat voelen wie de touwtjes in handen heeft en als het niet lukt ligt het aan niets anders dan aan mezelf. Gedachten op nul, luisterend naar de instructies van Nicolette, in een poging om een volledige les lang te proberen een paard in draf te krijgen, te laten springen of er niet vanaf te vallen tijdens voltige. Het mooie is dat zowel mijn dochter als ik inmiddels sinds een aantal maanden trotse bezitters zijn van het diploma A met als doel in de zomer samen door de duinen en langs het strand van Schiermonnikoog te rijden!
 
       
  24-12-2016: Saskia Schoemaker
Sinds 2 jaar rijd ik paard bij Nicolette op de The Horse Farm. Een hele uitdaging om iets helemaal nieuws te gaan doen! Ik ben gestart met privé-lessen en dat voelde heel vertrouwd en veilig. Starten bij het begin, hoe haal je een paard van stal, zadel je hem op en wat betekent dit voor hem maar ook voor jou. Nicolette heeft veel aandacht voor het welzijn van het paard. Na een paar maanden mocht ik starten in de les, een kleine groep met volwassenen, gezellig! De lessen zijn afwisselend, naast dressuur en springen zijn er ook voltige lessen en lessen waarin we spelletjes te paard doen. Dit laatste klinkt misschien wat kinderachtig maar het is heel leuk om te proberen over te gooien met een horseball terwijl je draaft (ook heel moeilijk trouwens). Nicolette moedigt je aan tijdens de les maar zal je eigen keus in het wel of niet verleggen van je grenzen altijd respecteren. Er hangt een hele fijne sfeer op de manege en de paarden hebben veel ruimte en vrijheid. Ik ga er met plezier heen!
   
       
 

21-12-2016: Lisette Heeringa (13 jaar)
Ik begon 3,5 jaar geleden met paardrijden bij jullie. Ik vind het nog steeds hartstikke leuk, elke donderdag verheug ik me erop dat ik naar paardrijden kan. De manier waarop je les geeft is ook leuk, we doen elke week wat anders zoals springen, voltige, dressuur en spelletjes. Het is echt een top manage! Ik blijf nog heel lang rijden bij jullie.
Groeten Lisette

   
       
  18-12-2016: Marianne van Heukelum
Onze dochters van 10 en 7 rijden met veel plezier bij The Horse Farm. Kleinschalig met veel aandacht voor veiligheid. Zelf poetsen, zadelen, je pony uit de wei halen. Alles hoort erbij op The Horse Farm. Ontzettend leuke manege waar kwaliteit, persoonlijke aandacht voor de ruiter, veiligheid en zorg voor de pony/het paard voorop staan. Een aanrader!
 
       
  17-12-2016: Suzanne Kabel
Op de foto zie je mijn dochters Indy en Holly op onze eigen pony's. Nicolette heeft ze leren rijden. Ze waren nog klein toen ze met lessen begonnen. En als je ze nu ziet gaan!? Echt fantastisch. Hun vriendin lest ook al een paar jaar bij Nicolette en zij gaat als een trein. Binnenkort gaat ze voor haar B diploma. Nicolette heeft ze veel bijgebracht. Chapeau!!
 
       
  21-04-2014: Noor Kolsters (13 jaar)
Beste Nicolette, Ik vond de onderlinge wedstrijd een hele gezellige dag ! Er was een leuke sfeer. Het regende soms maar dat maakte niet echt uit. Ik vond de caroussel heel goed gaan. Bijke en Vera deden het super! Iedereen trouwens. Het eten was heel lekker!! Ik vond het een super leuke dag!
Groetjes Noor
   
       
  26-01-2014: Joost van den Boogaart
Anderhalf jaar geleden ben ik bij The Horse Farm begonnen met paardrijden. Ik had nooit eerder paardgereden, maar wilde het altijd al leren. Ik heb toen voor deze manege gekozen omdat het een kleinschalige manege is, terwijl ze wel dicht bij de stad Groningen ligt. Het was een prima keus. De lessen zijn er erg goed en afwisselend. Naast dressuur oefenen ze ook springen en voltige. De eigenares Nicolette geeft met veel geduld les en geeft duidelijke uitleg. Ze hebben fijne lespaarden. Daarnaast hangt er een goede sfeer. Ik heb er in anderhalf jaar veel geleerd en leer er nog steeds veel. Ik ga er altijd met veel plezier heen.
   
       
 

22-01-2014: Patricia Kloosterman
The Horse Farm
Geweldig
In een woord gewoon een super manege. Ik ben hier begonnen omdat na het zien van het rijden van mijn dochter het bij mij ook weer begon te kriebelen. In het begin onwennig en voorzichtig. Maar door de manier van les geven en het vertrouwen wat Nicolette je geeft ga je steeds verder en durf je steeds meer. De lessen zijn afwisselend en gewoon erg leuk. En de liefde voor de paarden staat voor op. Wat ik ook heel erg belangrijk vind
Groetjes

   
       
 

21-01-2014: Mieke Schuurman
Zoek je een paardvriendelijke, professionele en kleinschalige manege, dan is The Horse Farm het antwoord. Je vindt er lessen in kleine groepen, een gemoedelijke sfeer, veel variatie in de lesactiviteiten en instructrice Nicolette die je altijd weet te motiveren én veel geduld heeft. Ik les hier met veel plezier sinds 2010.

   
       
 

12-01-2014: Menno Hartsema
Drie jaar geleden begon ik met poepscheppen tijdens de ponyles van mijn dochters. Inmiddels rijd ik met veel plezier bij The Horse Farm. Nicolette weet je te stimuleren, zodat je net iets meer durft dan normaal. Van nog nooit op een paard gezeten tot een keer per maand erop staan bij de voltigeles. Elke week weer zin in.
Groet,
Menno

   
       
 

11-09-2013: Noor Kolsters
Ik weet het nog heel goed dat ik 9 werd en dat mijn vader aan kwam zetten met een mega doos!
Ik vond het dan ook heel grappig toen ik hem open maakte, want er lag een kleine envelop in.
Mijn vader zei toen: "klein envelopje grote inhoud!"
Ik was toen ook dol van vreugde toen ik een ingevuld inschrijfformulier van The Horse Farm kreeg, waar in stond dat ik elke zaterdag van half 1 tot half 2 les kreeg van Nicolette. 
Die maandag kreeg ik mijn eerste proef privéles, ik mocht toen zelf een pony uitkiezen en ik koos toen Rocky. Ik vond hem er zo lief uit zien en nou dat was ie ook!
Nu ben ik bijna 12 en zit ik nog steeds op de geweldige The Horse Farm!
Inmiddels zijn er al weer best wat lieve paardjes weggegaan maar vooral veel bijgekomen!
In het bijzonder Vera the beauty of the farm! Zij is mij toch een welsh!
Maar in het geheel wil ik zeggen het is een top manege!
Groetjes noor! 

Noor
 
       
  26-08-2013: Marlotte Hazenberg
The Horse Farm is een erg leuke manege, die erg goed met de paardjes omgaat. Mijn eerste les was op Christa, dat was heel erg leuk! Je leert ook voltige en dat is ook super leuk. Christa is mijn lievelingspony, wat een leuk ponytje zeg! Het is prettig hoe je er rijdt, en het is ook heel erg leuk! Je leert springen, dressuur, pas de deux en nog veel meer. Ik rijd er met plezier!
Marlotte
 
       
 

24-08-2013: Petra Steenbergen
Ik rij hier nu bijna anderhalf jaar en mijn dochter een jaar langer. Hier staat het welzijn zijn van paarden voorop, daarbij leer je van alles hoe en waarom een pony of paard reageert zoals hij of zij doet. Zowel de kinderen als volwassen hebben les in kleine groepjes en in het begin heb je een aantal privé lessen als volwassene zodat je de basisvaardigheden goed aanleert. Iedereen kan op elk niveau terrecht met persoonlijke aandacht. Daarbij is elke les anders zoals oa dressuur,voltige, springen enz. Kinderen leren soms ook d.m.v spelletjes samen te werken met hun pony, dan wordt het opeens dubbel zo leuk natuurlijk. Kortom je leert hier compleet rijden, op een persoonlijke, ontspannen manier.
Gr, Petra

 
       
 

15-08-2013: Marianne Bloemendal
The Horse Farm is een prettige, kleinschalige manege, met een gemoedelijke sfeer, niet ver van de stad Groningen waar kinderen en volwassenen paardrijlessen kunnen volgen. Zelf rijd ik daar al weer bijna vier jaar met veel plezier. De lessen worden in kleine groepen gegeven en de nadruk ligt op de communicatie met het paard. Je leert niet alleen paardrijden, maar bijvoorbeeld ook voltige en grondwerkoefeningen om je "horsemanship" te vergroten. De paarden en pony's worden met respect en op een zo natuurlijk mogelijke wijze behandeld, wat ik persoonlijk erg belangrijk vind.

 
       
  16-07-2013
Ponyrijden met de kinderen is hier echt geweldig, professioneel en goed verzorgd. Ook voor volwassenen trouwens. Als je van paarden houdt moet je hier naar toe. En je kan er kanoen in een zeer mooi gebied. Super. Groningen pur sang!
Suzanne
   
       
 

23-06-2013: Jessenia Meier
Op 13 april ben ik 10 jaar geworden. Maar omdat we thuis in de verbouwing zijn, vonden mama en papa het beter als we niet thuis waren. Daarom hebben we mijn verjaardag gevierd in Groningen bij de paardjes. Omdat we vrijdag in de file stonden was ik best wel bang dat we te laat waren bij de paarden. Gelukkig waren we op tijd. Van Nicolette heb ik die avond een priveles gekregen. Ik reed op Kandanz. Ik mocht borstelen, kammen, hoeven krabben, opzadelen en rijden in de bak. Dat was super! Nicolette had de kantine omgebouwd tot slaapzaal voor ons. Op mijn verjaardag bracht Nicolette ontbijt. Ik kreeg ook nog een klein kadootje van haar. Ik heb in de morgen een groeples meegereden. Daarna een voltiges les, waarbij je kunstjes op een paard doet en op zijn rug kan staan. Daarna nog een groepsles. Dat was allemaal heel gezellig. In de middag zijn we naar Groningen geweest. Toen we thuiskwamen zag ik een meisje met een konijn in de wei lopen; dat was Famke. Famke kwam ’s avonds vragen of ik Kadanz nog wilde borstelen. Daarna gingen we ook nog in de bak lopen. Ik met Kadanz en Famke met Vera. Zondag morgen heb ik mijn laatste prive les gehad van Nicolette en nog gespeeld met Famke. Omdat Famke moest oefenen voor afzwemmen zijn we na het eten weggegaan. Het was een super gezellig weekend en ik wil ieder jaar wel zo mijn verjaardag vieren!
Groetjes

Ponyweekend Jessenia
 
       
 

05-11-2011
Simone vond haar verjaardagsfeest heel erg leuk. Dit zei ze er zelf van de volgende dag:
“Het was een super leuke dag. Het rijden op de pony’s was toch wel het aller-leukste”.
Bedankt voor de leuke middag,
Arnold en Korina.

Kinderfeestje Ponyrijden Simone
 
       
 

18-06-2011
Dear Nicolette,
Our stay was short & quick but we enjoyed our time very much. The room and toilet were very comfortable & the breakfast was rich and delicious. Above all it was Yousef's first time to ride a horse with your guidance :-). Thanks very much indeed.
Ayad, Noor & Yousef, Dubai

   
       
  18-06-2011
Ik vond het erg leuk met de buitenrit gisteravond!
groetjes, Marianne
   
       
 

18-06-2011
Het was gister echt helemaal super heb heel erg genoten met de buitenrit.
Groetjes Patricia

   
       
 

12-11-2010
Goedemiddag,
We hebben afgelopen woensdag een leuk verjaardagsfeest gehad van onze dochter Kaylin. Beginnend met het verstoppen en opzoeken van kadootjes, het begroeten van de dieren, het eten geven, de stal van de pony's voorzien van stro. Dan 3 pony's kiezen en ze meenemen naar de binnenruimte, daar borstelen en schoonmaken van de hoeven, opzadelen, caps op en de binnenbak in. Daar met de pony's lopen en erop rijden en ook in draf. Daarna een appeltje geven en gedag zeggen. Vervolgens in het stro spelen tot de pannekoeken warm waren. Deze lekker gegeten en ranja gedronken en tot slot een zakje chips. Geweldig gezellig was het en we zullen het zeker bij anderen ook aanraden.
Bedankt voor alles en groet van Mark en Henriette

Kinderfeestje Kaylin
 
       
 

05-06-2010: Fam. Poel, Groningen
Hallo Nicolette, 
Afgelopen woensdagmiddag heeft onze dochter met haar vriendinnetjes genoten van haar verjaardagsfeestje bij jullie. Alles vond ze leuk, maar vooral het ponyrijden en dan ook nog in draf, was echt geweldig. Dankjewel voor deze meer dan geslaagde middag!

Kinderfeestje Irene
 
     
 

12-06-2010: Marianne, Groningen
Na 20 jaar niet gereden te hebben ben ik eind vorig jaar weer begonnen met paardrijden bij The Horse Farm. Ik heb deze plek bewust gekozen omdat het een hele prettige rijschool/pensionstal is waar je tijdens de les veel persoonlijke aandacht krijgt en het welzijn van de paarden voorop staat . Je rijdt met maximaal 2 anderen (dus niet zoals bij zoveel maneges met zijn tienen achter elkaar aan hobbelen) en Nicolette geeft op een geduldige, deskundige en leuke manier les. Het bitloze rijden vind ik erg plezierig, omdat je op die manier echt goed hulpen leert geven. En het is uiteraard veel paardvriendelijker, zeker bij ruiters die het rijden nog niet goed beheersen.

Na mijn les blijf ik vaak even kijken bij de kinderles, die daarna komt. Alle pony's worden begeleid door hun ouders of Nicolette zelf en op een speelse manier leren de kinderen ponyrijden. Het plezier straalt er van af. Kortom, zowel voor volwassenen als kinderen een fantastische plek om te leren paardrijden.

   
       
 

30-03-2010: Hennie, Indy ,Iris en Marcel, Groningen
Onze dochter heeft ong 1 jaar les gehad van Nicolette, jammer genoeg was paardrijden niks voor haar. Nicolette is een geweldig mens, rustig, vriendelijk en voelt alles goed aan, het vertrouwen wat Indy nu in paarden heeft heet ze zeker meegekregen van het rijden op The Horse Farm!!
Super om de foto"s te zien!!
Ga vooral zo door, tot snel groetjes,

   
       
 

05-03-2010
Op deze koude dag in maart hebben wij ons heerlijk vermaakt tijdens het kinderfeestje van onze dochter (7 jaar). Niet alleen maar leuk een rondje op een pony, maar ook echt de handen uit de
mouwen. Na de zelf meegebrachte taart eerst de stal schoonmaken en vers stro erin doen. De kinderen worden diverse dingen geleerd over hoe alles heet en waar alles voor wordt gebruikt.  Dan de ponys uit de wei halen en borstelen, hoeven krabben en opzadelen. En dan het moment suprême het ponyrijden en dat was voor een paar kinderen best spannend, onze dochter
geniet vooral als het in draf gaat. Een zeer geslaagde middag in en om de paarden stal.
Fam. Hartsema, Groningen

kinderfeestje Anine
 
       
 

20-07-2009
Medio juni begonnen we (mijn vader en ik) aan de eerste etappe van het Pieterpad. De bedoeling was om in 1 weekend van Pieterburen naar Groningen te lopen, maar een kleine blessure gooide roet in het eten. Toch was dat niet heel erg: daardoor konden we in juli nog eens terugkomen naar The Horse Farm!
In beide wandelweekenden hebben we hier naar grote tevredenheid gelogeerd. In het tweede weekend zelfs met zijn 4-en, mijn ouders in de B&B kamer, en mijn vriend en ik in het trekkershuisje boven de paarden. Een absolute aanrader, het heeft echt iets om zo boven de paarden te slapen! Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je via buiten, door de paardenstal heen, naar de badkamer moet lopen. Voor mijn ouders was daarom juist de B&B kamer ideaal.

Beide dagen zijn we supergoed verzorgd, een heerlijke avondmaaltijd (vraag na bij je reservering, en als je niet kunt kiezen: neem de burrito’s, heerlijk!) en ’s ochtends een goed ontbijt met een gezonde vruchtenshake, koffie en thee, lekkere broodjes en een eitje. Als het weer het toelaat kan je lekker buiten zitten, en anders heb je plek zat in het trekkershuisje (kan je ’s avonds bijvoorbeeld ook goed zitten om een spelletje te doen). Kortom, als je van plan bent de 1e etappe van het Pieterpad te gaan lopen is The Horse Farm een prima plek om te overnachten! 

met groet, ook van Pleun, Marlouke en David,
Manon van Eijsden, Amsterdam

ergens onderweg
 
       
 

26-05-2009
Voor het lange hemelvaartsweekend verbleven we drie nachten in The Horse Farm en ontvingen gelijk bij aankomst een gezellig onthaal, inclusief rondleiding op de “farm” waar niet alleen echte paarden (en honden en katten) maar ook een paar andere oude paardekrachten op vier wielen stallen... Leuk!
Het is een vrij simpele, maar perfecte uitvalsbasis voor een combi-verblijf met aan de ene kant een bezoek aan Groningen (slechts rond een half uurtje met de fiets, en je bent midden op de Vismarkt) en aan de andere kant fietstochten of kano- of wandeltochten  door de provincie. De natuur is er prachtig, de kikkers kwaken, en je ziet een hoop vogels die je in andere provincies in Nederland niet zo vaak aantreft.
Bij mooi weer wordt het ontbijt gelijk op de dijk naast de draaibrug voor de boten geserveerd, op het terras van The Horse Farm: super leuk plekje!
Je kunt ter plekke kano’s huren, de eigenaren stellen ook (oma)fietsen ter beschikking.
Kortom: dit was een fantastische en betaalbare plek voor een leuk en rustig weekend met veel natuur, aardige mensen (ook in de dorpen in de omgeving: mosterdmakerij en klompenmaker in Eenrum zijn aan te bevelen, evenals het oldtimer museum in Klosterburen, maar de eigenaar stopt er binnenkort mee en verkoopt de auto’s naar America), een snufje meer stad in het levendige Groningen.
We moeten beslist terugkomen met eigen racefiets – de straatjes lenen zich er perfect voor!

Groetjes en succes verder,
Ulrike Steppen & Olen Hout, Haarlem

Ulrike & Olen
 
       
 

10-05-2009
Het was geweldig om zo in de vrije natuur te genieten van alle schoonheid en rust van de provincie Groningen. Je rijdt richting noorden en daar begint het al, alle vrijheid om te kijken zover je kunt. Je voelt je een ander mens en krijgt het gevoel alsof je in het buitenland bent. In Garnwerd aangekomen zie je gelijk "The Horse Farm" het is geweldig om daar zo neer te strijken; gemoedelijk, vriendelijk en vooral de rust die er heerst. Het eerste wat je opvalt zijn de paarden die hier heerlijk kunnen genieten van hun vrijheid in de natuur.

Het is een aanrader voor iedereen die wil genieten, één nachtje of langer om daar heen te gaan.
Wij waren er twee dagen maar hadden graag langer gebleven, maar duty calls weer op een gegeven moment. We hebben geholpen met de verzorging van de paarden en het was een geweldige ervaring, speciaal voor mijzelf een overwinning. Ik ben namelijk jaren lang heel bang voor paarden geweest. De angst is weg bij mij, dat komt mede door de rust die die paarden je geven.

Kortom, een aanrader voor iedereen die rust, ruimte en geborgenheid zoekt. En ontspannen voel je je, als je weer thuis komt, en denkt "dit wil ik morgen weer doen!".

Groet en liefs Els & Ruben Knipschild, Beekbergen

Ruben
 
       
  08-05-2009
Voor Pieterpad-wandelaars is The Horse Farm een prima pleisterplaats. Zeker voor Noord-Zuid wandelaars die de afstand Pieterburen-Winsum te weinig vinden om in Winsum te willen overnachten. The Horse Farm ligt op het Pieterpad en als je hier gaat slapen, is het goed te doen om de afstand Pieterburen-Winsum in twee etappes te lopen.

Je krijgt er een goede kamer, een uitstekend ontbijt en als je er bij je reservering om vraagt, kun je ook een eenvoudige maar erg lekkere warme maaltijd krijgen. Als je liever in een restaurant eet, kun je een fiets huren of je weg laten brengen met de auto. En dat alles is niet duur. Kortom, als je 10 km Pieterburen-Winsum te weinig vindt, loop dan even door en ga hier overnachten. Aanrader!

Judith de Vries, Heiloo
Judith de Vries
 
       
  04-05-2009
We wilden in deze voorjaarsvakantie eens wat anders dan een bungalowpark; iets betaalbaars en iets waar onze dochter het ook naar haar zin zou hebben. Via Google zijn we op zoek gegaan naar boerderijvakanties en via via terecht gekomen op de site van The Horse Farm. Deze boerderij sprak ons het meeste aan, omdat er naast de paardrijlessen ook de mogelijkheid was om met het verzorgen van de paarden te helpen, bovendien waren de prijzen van het logeren en de paardrijlessen heel redelijk.

We hebben 5 dagen in het Trekkershuisje gelogeerd met ons drietjes en hebben een heerlijke tijd gehad. We voelden ons heel welkom en wat een rust, dicht bij de natuur, we waren er echt helemaal uit. Dieuwertje, onze dochter van 13, heeft elke dag een uur onder intensieve begeleiding van Nicolette kunnen rijden; een aantal keren op de paarden Umbro en Kamira, een aantal keren op Beertje de pony (ze mocht zelf kiezen). Ze had geen ervaring, maar Nicolette was altijd dicht in de buurt en gaf geduldig aanwijzingen. Ze zijn samen zelfs een aantal keren een buitenritje wezen maken, helemaal het einde voor Dieuwertje. Ook het helpen verzorgen van de paarden en het naar de wei brengen was iets wat ze graag deed. Dieuwertje heeft ADHD maar mocht echt zichzelf zijn en lekker kletsen, ze voelde zich geaccepteerd.
We hebben bij Nicolette en Eddie ook een keer kano's gehuurd en een tochtje op het Reitdiep gemaakt, weer een ervaring rijker. Ook het in het zonnetje lekker luieren op de dijk was heerlijk, evenals de Reitdieproute fietsen. Verder een dagje op de fiets naar Groningen geweest om te winkelen en op een regenachtige dag de Melkgeitenboerderij en Zeehondencreche in Pieterburen bezocht. Al met al is het een afwisselende vakantie geworden, waar we met plezier op terugkijken.

We komen graag een keertje terug, dus... tot ziens!!!
Lisette, Dieuwertje en Margareth, Zeist
Paarden naar de wei brengen
 
       
 

26-03-2009
Mama..ik wil ook wel graag op paardrijden!
Ik hoor het mijn 6 jarige dochter Indy nog zeggen, ik ben een beetje terug houdend, we hebben zelf een paard gehad en daar had ze helemaal niks mee, rijden was wel ok maar borstelen ho maar. Ik ben wel van menig dat als je paard wil rijden je als 1e moet kunnen (durven) verzorgen!!
Dus ik ging op zoek, aantal manege"s afgelopen maar het voelde toch niet zo goed.
Totdat ik op marktplaats een advertentie zag van The Horse Farm. Rijden vanaf 3 jaar, dat lijkt me wel wat, indy zag de foto van Jimmy en was gelijk enthousiast!!
Dezelfde week konden we rijden, en wat een verademing!!!! Nicolette zo veel geduld en Jimmy wat een heerlijk beesie!!!

Indy is eigelijk wel van haar angst af, Jimmy vind ze geweldig! Maar ook alles wat er bij komt kijken, borstelen hoeven uitkrabben opzadelen en natuurlijk het rijden zelf, ze mag zelfs af en toe al zonder longeerlijn rijden!!!! ( en dat is toch vet cool!!!)
Mijn dochter is op The Horse Farm en onder begeleiding van Nicolette van een angstig meisje in een vrij paardverzorgend meisje veranderd. Echt helemaal super, als de meiden die er staan ook aan het borstelen zijn of manen trekken gaat ze er vol belangstelling bij staan, vrijdag was de hoefsmid er nou dat was ook 1 groot feest.

Wat we eigelijk zeggen willen is dat we het super geweldig vinden op The Horse Farm!!!
ik kan het iedere vader/moeder aanraden. Je brengt je kind met een vertrouwd gevoel naar paardrijles en neemt ze daarna weer vol enthoustiastme mee terug!!!!

Nicolette en Jimmy bedankt!!!!! ( en de rest van de fam natuurlijk ook!!!!)
Groetjes Indy en Hennie, Groningen

Proefles met Indy  
       
 

10-02-2009
Mijn zoontje Lucas van 5 krijgt ponyrijles bij Nicolette. Lucas is in september 2008 begonnen.
Ik wou graag iets voor hem opzoeken waarbij hij lekker kan ontspannen lekker buiten bezig kan zijn. Een gewone sport opzoeken voor Lucas zit er niet in want hij is slechtziend en gaat naar een speciale school voor blinden en slechtzienden. Dus voetbal of zoiets word een beetje moeilijk. Na wat neuzen op internet kwam ik per toeval een advertentie van Nicolette tegen. Het leek mij voor Lucas heel erg leuk om te beginnen met ponyrijles. Niet alleen ponyrijden maar ook de omgang met de pony en wat er allemaal bij komt kijken en individueel.

We hebben een proefles gedaan en Lucas was helemaal enthousiast. Er was gelijk een klik met Lucas en Nicolette. Lucas is soms wat druk en gauw afgeleid er zijn natuurlijk zoveel leuke dingen op The Horse Farm. De honden vindt hij ook prachtig. Nicolette heeft erg veel geduld. Tot nu toe heeft hij geleerd om te borstelen, hoeven krabben, Jimmy mee te nemen naar de bak, in de bak rond lopen, sturen tijdens het rijden, etc. Alles gaat op een speelse manier en plezier staat voorop. Voor Lucas is het einde van de les het hoogtepunt, dan doen hij en Jimmy een race tegen elkaar. Lucas neemt Jimmy mee helemaal achter in de bak en dan is het rennen maar. Jimmy is natuurlijk veel sneller en dan moet Lucas Jimmy weer pakken en Jimmy denkt dan "leuk! pak me dan als je kan". Dit gebeurt dan een paar keer maar Lucas kan er geen genoeg van krijgen. Lucas heeft het erg naar zijn zin op The Horse Farm. Een echte aanrader, zeker om kinderen te laten kennismaken met paarden/pony's.

Bedankt Nicolette.
Gr Anitha en Lucas, Winsum

Lucas op ponyrijden
 
       
  8-12-2008

Ich verbringe oft die Wochenenden mit meiner Tochter Aileen auf der Horse Farm. Es gibt da jederzeit viel zu erleben. Für mich wie auch für meine Tochter, welche eine grosse Pferdenärrin ist. Da auch Pensionspferde auf der Horse Farm untergebracht sind, lernt man eine menge netter Menschen kennen.
Ganz speziell schätze ich die familiäre Gastfreundschaft, die vielen Tiere und die ruhige, erholsame Umgebung. Vielen Dank Nicolette und Edi.
Für Eure tollen Zukunftspläne wünsche ich erfolgreiches und zügiges gelingen.
André, Zwitserland

Selber Reiten oder dabei zuzusehen und bei der Stallarbeit so richtig mithelfen zu dürfen finde ich super und lustig. Nicolette, Eddie, Famke und Jurriën sind sehr nett. Es ist immer lustig mit den Kindern zu spielen. Ich finde es cool, dass ich auch Pferde longieren darf.
Eines der Zimmer ist in der Reithalle und von da sehe ich auf die Manege, wo ich den Reiter zusehen kann. Auch kann ich vom Bett aus die Koppel und die Pferde in den Boxen beobachten. Ganz lustig ist es, die Tricks der Pferde zu beobachten, wie sie heimlich das Futter klauen! Ich verrate aber nichts, das müsst ihr schon selber herausfinden. Wenn ihr auch so ein Pferdenarr wie ich seit, dann müsst ihr unbedingt hier übernachten oder Ferien machen.
Liebe Grüsse Aileen, Zwitserland

Uit Zwitserland
 
       
  5-11-2008
Ik denk nog vaak aan je schakelingen terug voor het aanspringen in galop. Geweldig hoe je Villeneuve aan het lopen kreeg.
Om met jouw examen mee te kunnen doen moest ik leren springen, maar dat werd helaas helemaal niets..... Had meer met mijn zenuwen en Villeneuve's onzekerheid te maken dan met jou aanwijzingen. Met jouw inzet kwamen we uiteindelijk ontspannen over de balkjes. Dat is toch het doel--> ontspanning en plezier.
Jammer dat ik niet kon rijden op je examen.
Liefs Katinka, Zutphen
Katinka & Villeneuve
 
     
  07-04-2008
Nicolette geeft op een zeer plezierige manier deskundig les. Ze ziet waar je knelpunt zit en geeft duidelijke aanwijzingen om daar verbetering in te brengen. Ik vind het erg jammer dat zij verhuisd is en ik geen lessen meer bij haar kan nemen!
Groet Fionne, Apeldoorn
Fionne & Arja
 
     
  27-03-2008
Wij hebben een zoontje met autisme en Nicolette heeft onze zoon Sven heel goed en fijn les gegeven.
Sven heeft veel aan haar handige ezelsbruggetjes gehad en Sven vond het jammer dat ze is verhuisd.
Nicolette als je gesetteld bent dan komen we met de pony Gamba een keer naar je toe.
Bedankt voor alles en succes met het les geven daar.
Groetjes Fam klarenbeek, Lieren