NL EN DU
 Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op HyvesBekijk onze video's op You Tube
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Welkom  
   Historie  
   Contact & Route  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
   Reserveringsformulier  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Natural Horsemanship  
   Therapeutisch rijden  
   Ponydag / Ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Bedrijfstrainingen  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Bedrijfstrainingen  
   Cultuur  
   Actief  
   Gezin  
   Groningen  
 
Nieuws juni 2013
 


Nieuwe buitenrijbaan
Misschien heb je het al gezien, wellicht er al in gereden.... We zijn supertrots op onze nieuwe buitenrijbaan. We gaan een zomer tegemoet met lekker buiten rijden.

Zomervakantie
De manege is gesloten van 15 juli t/m 18 augustus. De 2 lessen die in juli overblijven, schuiven door naar de laatste 2 weken van augustus. In de maand augustus betaal je geen maandkaart. Mocht je in de zomervakantie willen rijden, laat het even weten dan kan ik daar een rooster voor maken. Dit kunnen groepslessen en/of privelessen zijn. Zie voor verdere vakanties de agenda.

Ponydag voor kinderen vanaf 9 jaar in de zomervakantie
We gaan op vrijdag 20 en zaterdag 21 juli een Pony2daagse organiseren. Je komt dus 2 dagen achter elkaar
van 10:00-15:00 uur. Voor amazones van The Horse Farm van 9-17 jaar. Je kunt je aanmelden, via mail of op het bord in de manege.

Ponydag voor kinderen vanaf 5 jaar in de zomervakantie
Op zaterdag 10 augustus organiseren we een ponydag voor kinderen tussen 5-12 jaar. Ook kinderen die niet bij ons rijden zijn welkom. Wil je meedoen, geef je op! Via mail of op het bord in de manege.

Wijziging indeling ponyrijden/paardrijden per 1 september 2013
Omdat kinderen op een gegeven moment te groot worden voor de kleine ponys, gaan we per 1 september een max. leeftijd stellen aan het ponyrijden. Kinderen worden dan ingedeeld voor ponyrijden of paardrijden afhankelijk van de leeftijd. Het kan ook voorkomen dat kinderen onder de 12 jaar al groot genoeg zijn om de overstap naar het paardrijden te maken, dat gaat dan in overleg.

Wachtlijst nieuwe groepslessen
Ik heb een lijst in de manege hangen waarop je je kunt inschrijven voor nieuwe groepslessen. Rij je nu in een priveles of in een groepsles en wil je overstappen naar een andere les, kun je je inschrijven voor:

  • Groepsles kinderen beginners 4-7 jaar woensdag 16:00 uur
  • Groepsles kinderen paardrijden vrijdag 19:30 uur of zaterdag 17:00 uur
  • Groepsles volwassenen woensdag 10:00 uur, woensdag 20:00, vrijdag 10:00 uur of vrijdag 20:30 uur

Meehelpen
Op vrijdag en zaterdag zijn er steeds vaker enthousiaste kinderen die willen helpen op The Horse Farm. Dit is erg handig omdat ze kunnen meehelpen tijdens de lessen en het is natuurlijk heel gezellig. Echter, de kinderen komen op zaterdag soms vele uren achter elkaar en zijn dan ook vaak niet bij mij in de bak aanwezig. Ze spelen dan wat met elkaar op het erf, in de wei, etc. En omdat ik in de bak sta les te geven, kan ik er geen toezicht op houden. Petra (de moeder van Dewi) is er soms ook niet, en ik kan ook niet van haar verwachten dat zij oppas is. Kortom, ik wil dit veranderen. Wil je komen helpen? Prima, maar dan niet meer dan 1 of 2 uur achter elkaar. En als je dan komt om te helpen, kies je er dus voor om die 1 of 2 uur echt serieus mee te helpen en blijf je dus mij mij in de buurt. Mocht er niets te doen zijn, kan je op de bank naar de les kijken. Kinderen die zich hier niet aan houden, kunnen niet meer meehelpen. Ik hoop dat je hiervoor begrip hebt, ik wil namelijk voorkomen dat er ongelukken gebeuren omdat er geen toezicht is. Overleg ook even welke uren je dan het beste kunt helpen, zodat er niet 8 kinderen langs de kant zitten.

Diploma rijden
Doe je ook mee met diploma rijden? Leuk! Wil je meer weten over het diploma rijden? klik dan hier.

Nieuwe en 2e hands ruitersportartikelen
In de manege staat een vitrinekast met nieuwe en 2e hands artikelen. Zijn je kinderen uit hun rijkleding gegroeid of stop je met paardrijden? Dan kun je deze kleding en alle andere paardenspullen bij ons brengen en wij zullen proberen dit voor je te verkopen mits de aangeleverde artikelen schoon, netjes en in goede staat zijn. Je kunt denken aan; rijbroeken, caps, laarzen, handschoenen, bodyprotectors, halsters, boeken, paardenspeelgoed etc. etc. We bepalen samen de prijs voor een artikel, wordt het artikel verkocht krijg je 60% van de verkoopprijs.

Ons huidige aanbod:

  • Paardrijlaarzen
  • Paardrijbroeken
  • Handschoenen (nieuw)
  • The Horse Farm truien/jassen (nieuw)
  • The Horse Farm rugzak (nieuw)
  • Paardensnoepjes (nieuw 4 euro)
Totaal iets anders dan de paarden; We hebben ook een aantal Baby-producten (nieuw) en we verkopen ook hondenbrokken en konijnenbrokjes.

Voorkeurspony- / paard
Je kunt je voorkeurspony/-paard voor de maand juni en juli/augustus opgeven, de nieuwe lijst hangt op het bord in de manege.

Foto's
Ik vind het erg leuk om wat foto's op de site te kunnen zetten van de rijlessen. Heb je een leuke foto gemaakt of wil je er een paar maken? Mail ze aan me door, bedankt!

Aanvangtijden ponyrijden/paardrijden
Wil je er om denken dat je bij het ponyrijden minimaal een kwartier en bij het paardrijden minimaal een half uur van te voren aanwezig bent? Dan hebben we voldoende tijd om de ponys en paarden uit de wei te halen zodat we op tijd kunnen starten met de les.

Werf een klant aktie!
Heb je een vriend(je), vriendin(netje), kennis, collega, buurvrouw, buurman of een familielid met interesse/passie voor ponys en/of paarden? Misschien wil hij/zij ook bij ons komen rijden. Indien hij/zij een maandkaart of een 10-rittenkaart bij ons heeft gekocht, krijgen jullie allebei een tas van The Horse Farm.

Cap huren
Om veiligheidsredenen is het niet toegestaan om zonder cap deel te nemen aan de lessen. Tijdens een proefles en een kinderfeestje kun je een cap van ons lenen, verder rekenen we per keer € 1,00 of per maand € 3,00.

Bodyprotector huren
Ook al is het niet wettelijk verplicht, bij The Horse Farm rij je met een bodyprotector in de les. Wij hebben een paar bodyprotectors die je kunt huren om tijdens de lessen te dragen. Een bodyprotector biedt een bepaalde mate van bescherming tegen de gevolgen van een val van een paard of pony. Ze zijn te koop in diverse uitvoeringen en prijsklassen. Wil je een bodyprotector huren kan dat voor € 2,00 per keer of voor € 6,00 per maand. Eerst even passen is wel handig om te zien of wij de juiste maat hebben.

Twitter, Facebook en Hyves
The Horse Farm is ook aanwezig op Twitter, Facebook, Hyves en YouTube. Volg ons met het laatste nieuws! Volg The Horse Farm op Twitter Volg ons op FacebookVolg ons op HyvesVolg ons op You Tube

Jarig?
Weet je dat je bij ons ook je verjaardagsfeestje kan vieren?!

Voltige:
Willen jullie er om denken dat je bij voltige geen paardrijlaarzen, maar zachte schoenen (bijv. gymschoenen) aantrekt? Omdat we ook diverse oefeningen op de rug van het paard doen, is dat voor paard en ruiter wel zo comfortabel!

Roken:
Het terrein van The Horse Farm is een rookvrij gebied. Roken is op het terrein en in alle gebouwen verboden. Je kunt uitsluitend roken op de parkeerplaats. Voor het zwarte hekje bij de ingang van The Horse Farm staat een oranje bloempot waar je je peuken in kwijt kunt, gebruik die svp.
 

Paardensnoepjes:
Na het rijden vinden de ponys en paarden het heerlijk om een stukje appel, een wortel, een stukje brood of een paar paardensnoepjes te krijgen. Jouw bedankje voor het rijden.
Appel, wortel en/of brood kun je natuurlijk van huis meenemen, paardensnoepjes kun je bij ons kopen. Een bakje paardensnoepjes van 1,5 kilo is 4,00 euro. 

Afmelden van lessen:
Indien er een plekje vrij is, kun je 1 les per maand inhalen binnen dezelfde maand als de les minimaal 24 uur van te voren is afgemeld. Houd hier rekening mee svp.

Lesaktiviteiten: Klik hier om te lezen wat we de komende weken gaan doen.

Onze huisregels en betalingscondities Klik hier om de huisregels en betalingscondities te lezen.

Agenda: Klik hier voor een overzicht van geplande aktiviteiten, schoolvakanties en lessen die niet door gaan.

Betaling van de maandkaart:
Vriendelijk verzoek de maandkaart voor de 1ste van de maand over te maken op bankrekeningnr: 97.42.79.935
tnv The Horse Farm te Garnwerd of contant en gepast te betalen op de 1ste les van de maand. Wil je een cap en/of een bodyprotector huren kun je dat bedrag bij de maandkaart optellen.

Kinderen ponyrijden:
Kinderen rijden A t/m D ponys
Maandkaart groepsles: € 38,50
Maandkaart priveles: € 49,00 (1-3 kinderen per les)
10 Rittenkaart: € 131,50 (15 weken geldig) 

Kinderen paardrijden:
Kinderen rijden C t/m E ponys en/of paarden
Maandkaart groepsles: € 45,00
Maandkaart priveles: € 76,00 (1-2 kinderen per les)
10 Rittenkaart: € 201,50 (15 weken geldig)

Volwassenen paardrijden (vanaf 17 jaar):
Volwassenen rijden C ponys t/m E ponys en/of paarden
Maandkaart groepsles: € 60,00
Maandkaart priveles: € 76,00 (1-2 personen per les)
10 Rittenkaart: € 201,50 (15 weken geldig)

Cap huren:
Per keer: € 1,00
Per maand: € 3,00

Bodyprotector huren:
Per keer: € 2,00
Per maand: € 6,00

Pony leasen (3/4 uur rijden):
A t/m D pony
Per keer: € 10,00 euro
Per maand: € 30,00 (1x in de week)
Per maand: € 50,00 (2x in de week)
Per maand: € 75,00 (3x in de week)

Paard leasen (1 uur rijden):
E pony en paard
Per keer: € 15,00
Per maand: € 50,00 (1x in de week)
Per maand: € 90,00 (2x in de week)
Per maand: € 120,00 (3x in de week)