NL EN DU
 Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op HyvesBekijk onze video's op You Tube
          
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
Nieuws maart 2017
 

 

Meivakantie: 
In de meivakantie zijn er geen lessen van maandag 24 t/m zaterdag 29 april.

 
   

Ruiter/amazone van de maand:
Er zijn elke keer wel leerlingen die in het zonnetje gezet moeten worden. Simpelweg omdat ze zo fijn helpen in de lessen of een angst hebben overwonnen of om een totaal andere reden. Daarom hebben we "ruiter/amazone van de maand" in het leven geroepen. De maand maart is de 1ste maand dat we dit doen en we hebben een amazone van de maand gekozen:

De amazone van deze maand maart 2017 is: ANINE HARTSEMA

Anine wordt in het zonnetje gezet omdat ze al sinds maart 2010 met veel plezier bij The Horse Farm rijdt. Ja Anine, al 7 jaar!! Anine mocht haar kinderfeestje bij ons vieren en is daarna op les gekomen. Anine lest op zaterdag om 13:30 uur en mag binnenkort voor haar D diploma rijden. Haar zusje Yvelle heeft ook een aantal jaar bij ons gereden en haar vader Menno rijdt ook bij ons.
Anine helpt regelmatig bij kinderfeestjes en ponydagen en is een ontzettende kwebbelkont :-).

Amazone van de maand
   

Wisten jullie dat...
In de maand april 3 ponys jarig zijn?

Christa wordt op 9 april 13 jaar
Vera wordt op 14 april 15 jaar
Katootje wordt op 25 april 8 jaar

ChristaVeraKatootje

 

 

Ponydag meivakantie 26 april:
In de meivakantie organiseren we weer een super leuke ponydag! De ponydag is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Het is ook gezellig als je een vriendje of vriendinnetje meeneemt, ervaring is niet nodig. We maken er dit keer een koninklijke dag van want iedereen komt verkleed als KONING OF KONINGIN!

Klik op de foto voor het gehele foto album van de vorige ponydag.

Tijdens de ponydag heb je samen met een andere ruiter/amazone een pony tot je beschikking. Zelf de pony van stal halen, borstelen, voeren, stal schoonmaken en heerlijk ponyrijden in de binnen- of buiten manege.  Natuurlijk doen we verschillende (pony)spelletjes. Je zorgt ervoor dat je pony er prachtig uitziet, dat doe je met allerlei versieringen die je van thuis hebt meegebracht. 
Vanaf 14:30 uur zijn ouders welkom om te komen kijken.

Doe je ook mee? Ponydag kost 35,00 euro dat is incl eten en drinken. Het inschrijfformulier hangt op het bord in de manege. Je kunt je inschrijven na contante betaling van 35 euro per kind. Er vindt enkel restitutie plaats als de dag ivm te weinig aanmeldingen niet door kan gaan. Je kunt je tot 1 week voor de ponydag kosteloos afmelden en schuift je inschrijving door naar de volgende ponydag. Daarna is dat niet meer mogelijk, ook al kun je om wat voor reden dan ook niet meedoen.

Ponydag 22 02 2017
Ponydag 22 02 2017

 

   

Helpen op de ponydag:
Ben je boven de 12 jaar en wil je ook een keertje meehelpen met de ponydag? Laat het even weten.

 
   

Onderlinge wedstrijd 2017 op 2e pinksterdag 5 juni:
Heb je je al ingeschreven voor de onderlinge wedstrijd op maandag 5 juni?

Op 2e pinksterdag staat de jaarlijkse onderlinge wedstrijd gepland. De onderlinge wedstrijd is een gezellige dag waarop alle leerlingen van The Horse Farm welkom zijn, ook al zit je nog maar net bij ons op les.

Klik op de foto voor het gehele foto album.

Het doel is om iedereen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met wedstrijden. Door middel van de onderlinge wedstrijd ondervinden onze leerlingen op een ongedwongen, speelse manier hoe het is om in wedstrijdverband een proefje of een parcours te rijden en zo te laten zien wat ze hebben geleerd. Ze worden zo bijvoorbeeld ook gestimuleerd om correct te leren rijden.

De beoordeling van de jury is bij de dressuurproefjes volledig gericht op de rijvaardigheid van de ruiters/amazones. Het commentaar van de jury is hier ook op gericht. Ruiters/amazones krijgen dus zeer concrete aanwijzingen over wat zij kunnen verbeteren in hun rijden. Dit wordt geschreven op een "protocol" wat ze mee naar huis krijgen. Hier kunnen ze in de les weer mee aan de slag.

En misschien nog wel het belangrijkste: De wedstrijd rij je voor je plezier. Het moet leuk zijn voor jou en je pony/paard. Het is helemaal niet erg als er dingen niet goed gaan, het belangrijkste is dat je een leuke dag hebt.

Hiernaast het fotoalbum van de wedstrijd van 2016. Wat een enthousiasme en inzet, geweldig! Alle deelnemers kregen een mooie rozet. Doen jullie dit jaar weer mee?!

Je kunt je inschrijven na contante betaling van het inschrijfgeld (12 euro p.p.). Je kunt je tot 2 weken voor de wedstrijd kosteloos afmelden, daarna ben je het inschrijfgeld verschuldigd ook al kun je om wat voor reden dan ook niet meedoen.

Dit jaar hebben we we de volgende categorieën, je schrijft je in voor beide categorieën:
Dressuurwedstrijd:
Tijdens deze proeven rij je helemaal zelfstandig of onder begeleiding een proefje wat wordt voorgelezen. Dit proefje wordt beoordeeld door de jury. Je rijdt allerlei figuren, zoals een gebroken lijn, een volte en van hand veranderen.
Gymkhana wedstrijd (spelletjes te paard).
Je legt een behendigheidsparcours op tijd af. Tijdens het parcours zijn er vele wendingen, hindernissen en momenten waarbij moet worden op- en afgestapt of spullen moeten worden gedragen, vastgehouden of doorgegeven.

Om ouders ook te laten zien hoe leuk het is om paard te rijden hebben we het volgende bedacht: Bij Gymkhana mogen niet rijdende ouders zich ook inschrijven na contante betaling van het inschrijfgeld (2 euro p.p.). Natuurlijk krijg je als ouder de nodige ondersteuning tijdens het parcours en worden de ouders in een groepje bij elkaar geplaatst.

Klik hier voor meer info over de onderlinge wedstrijd.

Onderlinge wedstrijd 2016
Onderlinge wedstrijd 16 mei 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Benodigde attributen voor de onderlinge wedstijd:

Wie heeft er de spulletjes over die we kunnen gebruiken bij de onderlinge wedstrijd?

 • Toren van Pisa
 • Blikken gooi spel
 • Hoepels
 • Plastic bekers
 • Vlaggetjes of grote vlaggen
 • Doeken
 • of ander materiaal

Dit gebruiken we bij de Gymkhana wedstrijd. Na de wedstrijd mag je het weer mee naar huis nemen of je laat het bij ons achter. Komt altijd weer van pas tijdens een ponydag ofzo. Alvast bedankt!

 
   

We kunnen weer op buitenrit!
Afgelopen zaterdag was het heerlijk weer voor een buitenrit!

Klik op de foto voor het gehele foto album.

 

 

 

 

Buitenrit 25 03 2017
Buitenrit 25 03 2017
 
   

Gefeliciteerd voor iedereen die deze maand zijn/haar diploma heeft gehaald!!

A diploma: Fanny
B diploma: Felana, Jasmijn, Anouk, Maike
C diploma: Jacquelin, Suzanne
D diploma: Dewi

Klik op de foto voor het gehele foto album.

Diploma rijden maart 2017
Diploma rijden 2017
   

Nieuwe lessen

Op het bord in de manege hangt een lijst met nieuwe lessen. Mocht een les (binnen jouw nivo) handiger zijn qua dag of tijd, of heb je je diploma behaald en mag je doorstromen naar een hoger nivo? Schrijf je naam dan op de lijst. De lessen gaan van start bij minimaal 4 leerlingen.

Het gaat om de volgende lessen:
Maandag 19:00 uur C/D
Woensdag 19:00 uur D/E
Donderdag 16:00 uur C/D
Donderdag 17:00 uur B
Vrijdag 20:00 uur nivo D/E
Zaterdag 13:30 uur nivo D/E

 
   

Ruitersportartikelen nieuw en 2e hands:
In de vitrinekast in de kantine liggen ruitersportartikelen die je kunt kopen. Op dit moment hebben we handschoenen (8 euro), rijbroeken (15 euro) en een bodyprotector (65 euro). Ook verkopen we paardensnoepjes (5,00 euro).

Op en naast de tafel in de kantine staan 2e hands spulletjes zoals rijlaarzen en broeken. Laarzen zijn 5 euro, broeken 4 euro.

Heb je interesse in iets, laat het even weten.

 
   

The Horse Farm t-shirt / vest / sweater / jas 
Onze leerlingen rijden in een t-shirt, vest, sweater of jas van The Horse Farm. Wij hebben verschillende uitvoeringen met een leuke opdruk van The Horse Farm. Te bestellen via de mail of tijdens de les.

 

 

   

HERHAALDE OPROEP

 • Schuilstal: Het is niet toegestaan om de schuilstal in te gaan via de staldeuren. Let ook op dat kinderen hun hoofd niet door de deuren heen steken. Dat is gevaarlijk. Willen je dit ook aan je eigen kinderen mededelen? Nog vaak blijkt dat ze dat niet weten.
 • Paarden uit de paddock halen/terugbrengen: Wil je paarden uit de paddock halen of terugbrengen? Doe dat niet alleen, maar met z'n 2-en en de regel is dan: max 1 paard. Alleen toegang tot de paddock via de draadjes rechts naast de schuilstal.
 • Les inhalen: Je mag 1 les per maand inhalen als die min 24 uur van te voren is afgemeld. Voor of na de les kun je bij Nicolette een afspraak maken om een les in te halen. Dit kan niet via de mail, wel telefonisch.
 • Voorschiften voor je haar: Half lang of lang haar hoort vast in een lage knot of een vlecht. Los haar is namelijk niet veilig en staat ook niet netjes.
 • Bodyprotector van ons gehuurd? Leg hem na het rijden dan weer terug zoals je hem hebt gevonden, dus weer dicht met het klittenband.
 • Broertjes/zusjes/vriendjes/vriendinnetjes/etc. Het is erg gezellig als er kinderen mee naar de les komen, echter is het geen speeltuin op de manege. Er zijn veel gevaren die kinderen niet kennen. Dus hou niet-lessende kinderen bij je, natuurlijk mogen ze ook op de trampoline spelen.
 • Hulp van ouders tijdens de lessen: Bij kinderen tot/met 7 jaar vragen we de vader/moeder met hun kind mee te lopen. De ponys worden door de vader/moeder middels een halstertouw vastgehouden en op ten duur gaan ze ook los rijden. Het moment dat de kinderen zelfstandig en dus zonder hulp van ouders kunnen rijden, wordt bepaald door Nicolette. Vanaf 8 jaar is hulp van ouders prettig maar niet noodzakelijk.
 
   
Leasen van een paard of pony
Rijd je bij ons in de lessen maar vind je 1x per week paardrijden onvoldoende? Dan kan leasen de oplossing zijn! Je kan dan meer rijden maar hebt niet de lasten van een eigen paard of pony. Lease is bij kinderen een mooie oplossing om te kijken of ze de verantwoording van een eigen pony aankunnen en voor een volwassene dé gelegenheid om te kijken of het in je bestaan past. Jij hebt de luxe van een “eigen paard” en The Horse Farm de zorg en de verantwoording. In overleg bepalen we welk paard/pony je kunt leasen. Met het paard of pony mag je van alles doen: poetsen, rijden, wandelen, longeren, knuffelen, etc. lees meer
 
   

Like us on Facebook
Een uitnodiging aan iedereen om onze facebook pagina leuk te vinden!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Check onze facebook pagina.


 

 

Like us on Facebook
   

Diploma rijden
Op zaterdag middag wordt er diploma gereden. Als je mag meedoen ontvang je een uitnodiging hiervoor.

 • We hebben 8 diploma's waar je voor kunt rijden, elke keer wordt het wat moeilijker.
 • Tijdens elke les wordt bijgehouden welke vorderingen je hebt gemaakt. Wil je weten hoever je bent? Vraag ernaar na de les.
 • Beheers je alle onderdelen voor het diploma, dan krijg je een uitnodiging voor het afrijden.
 • Er is een map te koop waarin alles over het diploma rijden in staat vermeld. In de map zit het kennis en vaardigheden overzicht, de theorie, het proefje en het theorie examen. Je neemt je map mee naar de les. Laat het even weten als je een map wilt bestellen. De prijs van de map is incl het examen van het diploma rijden.
 • Tijdens het diploma rijden rij je een proefje en doe je ook een theorie examen. Bij het proefje moet je voor alle onderdelen gemiddeld een "+" halen. Heb je de theorie ook gehaald krijg je je diploma.
 • Diploma rijden is per diploma 17,50 euro (incl map).

Wil je meer weten over het diploma rijden? klik dan hier.

Foto's
Ik vind het erg leuk om wat foto's op de site te kunnen zetten van de rijlessen. Heb je een leuke foto gemaakt of wil je er een paar maken? Mail ze aan me door, bedankt!

Aanvangtijden ponyrijden/paardrijden
Wil je er om denken dat je minimaal 20 minuten van te voren aanwezig bent? Dan heb je voldoende tijd om je spullen aan te trekken en de ponys en paarden op te halen zodat we op tijd kunnen starten met de les.

Twitter, Facebook en YouTube
The Horse Farm is ook aanwezig op Twitter, Facebook, YouTube. Volg ons met het laatste nieuws! Volg The Horse Farm op Twitter Volg ons op FacebookVolg ons op You Tube

Jarig?
Weet je dat je bij ons ook je verjaardagsfeestje kan vieren?!

aVoltige:
Willen jullie er om denken dat je bij voltige geen paardrijlaarzen, maar zachte schoenen (bijv. gymschoenen) aantrekt? Omdat we ook diverse oefeningen op de rug van het paard doen, is dat voor paard en ruiter wel zo comfortabel!

Roken:
Het terrein van The Horse Farm is een rookvrij gebied. Roken is op het terrein en in alle gebouwen verboden. Je kunt uitsluitend buiten het hek roken, op de parkeerplaats.
 a

Paardensnoepjes:
Na het rijden vinden de ponys en paarden het heerlijk om een stukje appel, een wortel, een stukje brood of een paar paardensnoepjes te krijgen. Jouw bedankje voor het rijden.
Appel, wortel en/of brood kun je natuurlijk van huis meenemen, paardensnoepjes kun je bij ons kopen. Een bakje paardensnoepjes van 1,5 kilo is 4,50 euro. 

Lesaktiviteiten: Klik hier om te lezen wat we de komende weken gaan doen.

Onze huisregels en betalingscondities Klik hier om de huisregels en betalingscondities te lezen.

Agenda: Klik hier voor een overzicht van geplande aktiviteiten, schoolvakanties en lessen die niet door gaan.