NL EN DU
 Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op HyvesBekijk onze video's op You Tube
          
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
Nieuws mei 2017
 

 

Zomervakantie: 
In de zomervakantie zijn er geen lessen van 7 augustus t/m 3 september.

 
   

Ruiter/amazone van de maand:
Er zijn elke keer wel leerlingen die in het zonnetje gezet moeten worden. Simpelweg omdat ze zo fijn helpen in de lessen of een angst hebben overwonnen of om een totaal andere reden. Daarom hebben we "ruiter/amazone van de maand" in het leven geroepen. De maand maart is de 1ste maand dat we dit doen en we hebben een amazone van de maand gekozen:

De amazone van deze maand april 2017 is: Berber van der Kooi

Berber wordt in het zonnetje gezet omdat ze als sinds juli 2013 bij The Horse Farm rijdt. Zoë, de dochter van Berber rijdt ook bij ons. Mooi om te zien dat ze zoveel heeft geleerd in de afgelopen jaren. Telkens laat ze weer stappen vooruit zien. Ze had wat moeite met Salvador in het begin maar rijdt daar nu toch zo op weg! Berber, volgend jaar groot feest, dan heb je je 5-jarig jubileum bij ons :-)

 

 

 

 

Amazone van de maand

   

Wisten jullie dat...
In de maand mei 3 ponys/paarden jarig zijn?

Kadanz 4 mei 22 jaar
Valparaiso 14 mei 15 jaar
Guus 15 mei 8 jaar

Christa Vera Katootje

 

 

Ponydag meivakantie 26 april:
In de meivakantie organiseerden we weer een super leuke ponydag! Het thema was dit keer KONINGEN EN KONINGINNEN!

Klik op de foto voor het gehele foto album van deze ponydag.

We hebben allemaal koninklijke spelletjes gespeeld:

 • Koninklijke kronenrace
 • Koninklijke ketting
 • Koninklijke trein
 • Koninklijk wijn drinken
 • Koninklijke lunchtafel dekken
 • Koninklijk kwartet
 • en nog veel meer!

 

Ponydag 22 02 2017
Ponydag 26 04 2017

 

   

april 2017, The Horse Farm 9 jaar:
Yeah The Horse Farm bestaat 9 jaar!!! Ter gelegenheid van ons jubileum hangt er nu een prachtige poster van Kamira in de kantine. Kom je haar bewonderen de volgende keer dat je op de manege bent?

Kamira: Op 3 april 2014 hebben we Kamira moeten laten inslapen. Ze was op 12 maart 22 jaar geworden. Natuurlijk had ze 30 jaar moeten worden, maar dat mocht helaas niet zo zijn. Kamira was een super leuke, eigenwijze, mooie, lieve, grote, sterke merrie. Al sinds haar 4e jaar in ons midden. Ze hield enorm van springen en we hebben veel dressuurwedstrijden gereden. Hier op The Horse Farm liep ze ook mee in de lessen. Ze liet de ruiters/amazones zwoegen en ze was een super leerpaard, ze heeft vele harten gestolen. Ze was de baas van de grote kudde, alle paarden hadden respect voor haar. Nu heeft ze een ereplaats in de kantine.

   

Onderlinge wedstrijd 2017 op 2e pinksterdag 5 juni:
Heb je je ingeschreven voor de onderlinge wedstrijd op maandag 5 juni? Dan ga ik er vanuit dat je meedoet. Heb je nog niet betaald? Gaarne betalen voor 14 mei. Dit kan contant of via de bank.

Je kunt je tot 2 weken voor de wedstrijd kosteloos afmelden, daarna ben je het inschrijfgeld verschuldigd ook al kun je om wat voor reden dan ook niet meedoen.

Om ouders ook te laten zien hoe leuk het is om paard te rijden hebben we het volgende bedacht: Bij Gymkhana mogen niet rijdende ouders zich ook inschrijven. Het inschrijfgeld is 2 euro p.p. Natuurlijk krijg je als ouder de nodige ondersteuning tijdens het parcours en worden de ouders in een groepje bij elkaar geplaatst.

Klik hier voor meer info over de onderlinge wedstrijd.

Onderlinge wedstrijd 2016
Onderlinge wedstrijd 16 mei 2016
   

Benodigde attributen voor de onderlinge wedstijd:

Wie heeft er de spulletjes over die we kunnen gebruiken bij de onderlinge wedstrijd?

 • Toren van Pisa
 • Hoepels
 • Plastic bekers
 • Vlaggetjes of grote vlaggen
 • Doeken
 • of ander materiaal

Dit gebruiken we bij de Gymkhana wedstrijd. Na de wedstrijd mag je het weer mee naar huis nemen of je laat het bij ons achter. Komt altijd weer van pas tijdens een ponydag ofzo. Alvast bedankt!

 
   

Gefeliciteerd voor iedereen die in april een diploma heeft gehaald!!

A diploma: Evelien, Lisa, Noa, Linda, Laurie, Joelle
B diploma: Annelinde, Tessel, Izaro, Sanne, Xantal, Evelien, Marit, Cathelijne, Diantha, Eva, Gitte

Klik op de foto voor het gehele foto album.

 

 

Diploma rijden maart 2017
Diploma rijden 2017
   
Afmelden van lessen:
Wil je je altijd even afmelden als je niet kunt komen rijden? Ook als je niet van plan bent om in te halen. Het is erg jammer als er 7 ponys voor een les worden opgehaald en er dan maar 2 kinderen komen. Ook zou ik dan eventueel een les kunnen samenvoegen.
 
   

Nieuwe lessen

Op het bord in de manege hangt een lijst met nieuwe lessen. Mocht een les (binnen jouw nivo) handiger zijn qua dag of tijd, of heb je je diploma behaald en mag je doorstromen naar een hoger nivo? Schrijf je naam dan op de lijst. De lessen gaan van start bij minimaal 4 leerlingen.

Het gaat om de volgende lessen:
Maandag 16:00 uur C (reeds gestart)
Maandag 19:00 uur nivo E
Woensdag 19:00 uur nivo D
Donderdag 16:00 uur nivo C
Donderdag 17:00 uur nivo B
Vrijdag 20:00 uur nivo nivo D
Zaterdag 13:30 uur nivo A (reeds gestart)

 
   

Ruitersportartikelen nieuw en 2e hands:
In de vitrinekast in de kantine liggen ruitersportartikelen die je kunt kopen. Op dit moment hebben we handschoenen (8 euro), rijbroeken (15 euro) en een bodyprotector (65 euro). Ook verkopen we paardensnoepjes (5,00 euro).

Op en naast de tafel in de kantine staan 2e hands spulletjes zoals rijlaarzen en broeken. Laarzen zijn 5 euro, broeken 4 euro.

Heb je interesse in iets, laat het even weten.

 
   

The Horse Farm t-shirt / vest / sweater / jas 
Onze leerlingen rijden in een t-shirt, vest, sweater of jas van The Horse Farm. Wij hebben verschillende uitvoeringen met een leuke opdruk van The Horse Farm. Te bestellen via de mail of tijdens de les.

 

 

   

HERHAALDE OPROEP

 • Schuilstal: Het is niet toegestaan om de schuilstal in te gaan via de staldeuren. Let ook op dat kinderen hun hoofd niet door de deuren heen steken. Dat is gevaarlijk. Willen je dit ook aan je eigen kinderen mededelen? Nog vaak blijkt dat ze dat niet weten.
 • Paarden uit de paddock halen/terugbrengen: Wil je paarden uit de paddock halen of terugbrengen? Doe dat niet alleen, maar met z'n 2-en en de regel is dan: max 1 paard. Alleen toegang tot de paddock via de draadjes rechts naast de schuilstal.
 • Les inhalen: Je mag 1 les per maand inhalen als die min 24 uur van te voren is afgemeld. Voor of na de les kun je bij Nicolette een afspraak maken om een les in te halen. Dit kan niet via de mail, wel telefonisch.
 • Voorschiften voor je haar: Half lang of lang haar hoort vast in een lage knot of een vlecht. Los haar is namelijk niet veilig en staat ook niet netjes.
 • Bodyprotector van ons gehuurd? Leg hem na het rijden dan weer terug zoals je hem hebt gevonden, dus weer dicht met het klittenband.
 • Broertjes/zusjes/vriendjes/vriendinnetjes/etc. Het is erg gezellig als er kinderen mee naar de les komen, echter is het geen speeltuin op de manege. Er zijn veel gevaren die kinderen niet kennen. Dus hou niet-lessende kinderen bij je, natuurlijk mogen ze ook op de trampoline spelen.
 • Hulp van ouders tijdens de lessen: Bij kinderen tot/met 7 jaar vragen we de vader/moeder met hun kind mee te lopen. De ponys worden door de vader/moeder middels een halstertouw vastgehouden en op ten duur gaan ze ook los rijden. Het moment dat de kinderen zelfstandig en dus zonder hulp van ouders kunnen rijden, wordt bepaald door Nicolette. Vanaf 8 jaar is hulp van ouders prettig maar niet noodzakelijk.
 
   
Leasen van een paard of pony
Rijd je bij ons in de lessen maar vind je 1x per week paardrijden onvoldoende? Dan kan leasen de oplossing zijn! Je kan dan meer rijden maar hebt niet de lasten van een eigen paard of pony. Lease is bij kinderen een mooie oplossing om te kijken of ze de verantwoording van een eigen pony aankunnen en voor een volwassene dé gelegenheid om te kijken of het in je bestaan past. Jij hebt de luxe van een “eigen paard” en The Horse Farm de zorg en de verantwoording. In overleg bepalen we welk paard/pony je kunt leasen. Met het paard of pony mag je van alles doen: poetsen, rijden, wandelen, longeren, knuffelen, etc. lees meer
 
   

Like us on Facebook
Een uitnodiging aan iedereen om onze facebook pagina leuk te vinden!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Check onze facebook pagina.


 

 

Like us on Facebook
   

Diploma rijden
Op zaterdag middag wordt er diploma gereden. Als je mag meedoen ontvang je een uitnodiging hiervoor.

 • We hebben 8 diploma's waar je voor kunt rijden, elke keer wordt het wat moeilijker.
 • Tijdens elke les wordt bijgehouden welke vorderingen je hebt gemaakt. Wil je weten hoever je bent? Vraag ernaar na de les.
 • Beheers je alle onderdelen voor het diploma, dan krijg je een uitnodiging voor het afrijden.
 • Er is een map te koop waarin alles over het diploma rijden in staat vermeld. In de map zit het kennis en vaardigheden overzicht, de theorie, het proefje en het theorie examen. Je neemt je map mee naar de les. Laat het even weten als je een map wilt bestellen. De prijs van de map is incl het examen van het diploma rijden.
 • Tijdens het diploma rijden rij je een proefje en doe je ook een theorie examen. Bij het proefje moet je voor alle onderdelen gemiddeld een "+" halen. Heb je de theorie ook gehaald krijg je je diploma.
 • Diploma rijden is per diploma 17,50 euro (incl map).

Wil je meer weten over het diploma rijden? klik dan hier.

Foto's
Ik vind het erg leuk om wat foto's op de site te kunnen zetten van de rijlessen. Heb je een leuke foto gemaakt of wil je er een paar maken? Mail ze aan me door, bedankt!

Aanvangtijden ponyrijden/paardrijden
Wil je er om denken dat je minimaal 20 minuten van te voren aanwezig bent? Dan heb je voldoende tijd om je spullen aan te trekken en de ponys en paarden op te halen zodat we op tijd kunnen starten met de les.

Twitter, Facebook en YouTube
The Horse Farm is ook aanwezig op Twitter, Facebook, YouTube. Volg ons met het laatste nieuws! Volg The Horse Farm op Twitter Volg ons op FacebookVolg ons op You Tube

Jarig?
Weet je dat je bij ons ook je verjaardagsfeestje kan vieren?!

aVoltige:
Willen jullie er om denken dat je bij voltige geen paardrijlaarzen, maar zachte schoenen (bijv. gymschoenen) aantrekt? Omdat we ook diverse oefeningen op de rug van het paard doen, is dat voor paard en ruiter wel zo comfortabel!

Roken:
Het terrein van The Horse Farm is een rookvrij gebied. Roken is op het terrein en in alle gebouwen verboden. Je kunt uitsluitend buiten het hek roken, op de parkeerplaats.
 a

Paardensnoepjes:
Na het rijden vinden de ponys en paarden het heerlijk om een stukje appel, een wortel, een stukje brood of een paar paardensnoepjes te krijgen. Jouw bedankje voor het rijden.
Appel, wortel en/of brood kun je natuurlijk van huis meenemen, paardensnoepjes kun je bij ons kopen. Een bakje paardensnoepjes van 1,5 kilo is 4,50 euro. 

Lesaktiviteiten: Klik hier om te lezen wat we de komende weken gaan doen.

Onze huisregels en betalingscondities Klik hier om de huisregels en betalingscondities te lezen.

Agenda: Klik hier voor een overzicht van geplande aktiviteiten, schoolvakanties en lessen die niet door gaan.