NL EN DU
 Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op HyvesBekijk onze video's op You Tube
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
   Reserveringsformulier  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
Diploma rijden
Foto: diploma rijden (A) zondag 6 okt jl. Petra (Magnum), John (Fleur), Joost (Valparaiso), Berber (Bijke)
Nieuws november 2013
 


Diploma rijden

Begin oktober reden Petra, John, Joost, Berber en Ronja voor hun A diploma en alle 5 geslaagd! Gefeliciteerd!! De spanning was duidelijk aanwezig, heel serieus werd aan alle onderdelen gewerkt voor een mooi A diploma.

Workshop Natuurlijk Leiderschap
Vorige week dinsdag organiseerden we weer een workshop Natuurlijk Leiderschap met paarden. In deze training werkten managers van de provincie Friesland aan hun eigen leiderschapsstijl in samenwerking met de paarden. In deze training krijg je middels oefeningen duidelijk wat je sterke punten en ontwikkelpunten zijn in je natuurlijk leiderschap. Je werkt hierbij naast het paard en niet op het paard. Samen met de trainer en assistenten trek je conclusies en maak je de vertaling naar je eigen werksituatie. Het was weer een geslaagde dag.  Lees meer over deze workshop

Nieuwe groepsles gevorderde kinderen vrijdag om 18:00 uur
Na de herfstvakantie gaan we van start met een nieuwe les voor gevorderde kinderen op vrijdag om 18:00 uur. Heb je interesse om te schuiven laat het even weten.

Stapmolen
Afgelopen zondag is er met vrienden, verschillende lesklanten alsmede vaders van lessende kinderen hard gewerkt aan de stapmolen. Het resultaat mag er zijn, alle 17 spanten zijn geplaatst. Deze zondag weer een drukke dag, dan gaan we weer met veel hulp aan de slag!

Kantine weer open
Het koude weer is in aantocht, dus wij hebben de kantine weer gebruiksklaar gemaakt. Je kunt er zitten, er ligt speelgoed/boekjes voor de kinderen, je kunt er tv kijken en je kunt koffie/thee zetten. We vragen 1,00 euro voor een kopje koffie/thee. Dit kan je in het bakje doen wat naast koffiemachine staat.

Buitenrit
We hebben zondag 13 oktober een heerlijke buitenrit gemaakt in Appelscha. De volgende keer weer in het voorjaar.

Onderlinge wedstrijd
Ik heb al veel inschrijvingen voor onze 2e onderlinge wedstrijd op zondag 10 november, super! Heb je je nog niet opgegeven, doe het snel. Op het bord in de kantine kun je je inschrijven. Heb je nog geen witten handschoenen of een Horse Farm trui, je kunt het nu bestellen. We hebben verschillende proefjes voor elk nivo, dus iedereen kan meedoen! Lees meer...

Verder heb ik een dringende oproep voor vrijwilligers, zonder vrijwilligers kan ik geen wedstrijd organiseren. Dus heb je tijd om te helpen op 10 november, graag!

Voorkeurspony- / paard
Voor de maand november moet de indeling nog worden gemaakt. Kom volgende week dus ruim op tijd, dan doen we dat voorafgaand aan de les.

Diploma rijden
Doe je ook mee met diploma rijden? Leuk!

 • We hebben 6 diploma's waar je voor kunt rijden, elke keer wordt het wat moeilijker.
 • Tijdens elke les wordt bijgehouden welke vorderingen je hebt gemaakt.
 • Beheers je alle onderdelen voor het diploma, dan maken we een afspraak voor het examen van het diploma rijden. De eerstvolgende datum is zondag 6 oktober.
 • Ik heb een map te koop waarin alles over het diploma rijden in staat vermeld. In de map zit het kennis en vaardigheden overzicht, de theorie, het proefje en het theorie examen. Je neemt je map mee naar de les. Laat het even weten als je een map wilt bestellen. De prijs van de map is incl het examen van het diploma rijden.
 • Tijdens het diploma rijden rij je een proefje en doe je ook een theorie examen. Bij het proefje moet je voor alle onderdelen een "+" halen. Heb je de theorie ook gehaald krijg je je diploma.
 • Diploma rijden is per diploma 17,50 euro (incl map).

Wil je meer weten over het diploma rijden? klik dan hier.

The Horse Farm t-shirt / vest / sweater / jas 
Lijkt het je leuk om een t-shirt, vest, sweater of jas van The Horse Farm te dragen als je gaat paardrijden? Wij hebben verschillende uitvoeringen met een leuke opdruk van The Horse Farm. Bij interesse even mailen of inschrijven op het formulier wat hangt op het bord in de manege. Je kunt je maat en de kleur (donkerblauw of rood) doorgeven.

Werf een klant aktie!
Heb je een vriend(je), vriendin(netje), kennis, collega, buurvrouw, buurman of een familielid met interesse/passie voor ponys en/of paarden? Misschien wil hij/zij ook bij ons komen rijden. Indien hij/zij een maandkaart of een 10-rittenkaart bij ons heeft gekocht, krijgen jullie allebei een tas van The Horse Farm.

Nieuwe en 2e hands ruitersportartikelen
In de manege staat een vitrinekast met nieuwe en 2e hands artikelen. Heb jij kleiding of andere paardenspullen die je wilt verkopen? Breng het bij ons en wij proberen dit voor je te verkopen. Je kunt denken aan; rijbroeken, caps, laarzen, handschoenen, bodyprotectors, halsters, boeken, paardenspeelgoed etc. etc. Jij bepaalt de verkoopprijs voor een artikel, wordt het artikel verkocht krijg je 60% van de verkoopprijs. Graag aanleveren met een briefje met je naam en verkoopprijs (bijv met een speld of wasknijper).

Ons huidige aanbod:

 • Paardrijlaarzen
 • Paardrijbroeken
 • Handschoenen (nieuw)
 • The Horse Farm truien/jassen (nieuw)
 • The Horse Farm rugzak (nieuw)
 • Paardensnoepjes (nieuw)

Totaal iets anders dan de paarden; We hebben ook een aantal Baby-producten (nieuw) en we verkopen ook hondenbrokken en konijnenbrokjes.

Foto's
Ik vind het erg leuk om wat foto's op de site te kunnen zetten van de rijlessen. Heb je een leuke foto gemaakt of wil je er een paar maken? Mail ze aan me door, bedankt!

Aanvangtijden ponyrijden/paardrijden
Wil je er om denken dat je bij het ponyrijden minimaal een kwartier en bij het paardrijden minimaal een half uur van te voren aanwezig bent? Dan hebben we voldoende tijd om de ponys en paarden uit de wei te halen zodat we op tijd kunnen starten met de les.

Twitter, Facebook en Hyves
The Horse Farm is ook aanwezig op Twitter, Facebook, Hyves en YouTube. Volg ons met het laatste nieuws! Volg The Horse Farm op Twitter Volg ons op FacebookVolg ons op HyvesVolg ons op You Tube

Jarig?
Weet je dat je bij ons ook je verjaardagsfeestje kan vieren?!

Voltige:
Willen jullie er om denken dat je bij voltige geen paardrijlaarzen, maar zachte schoenen (bijv. gymschoenen) aantrekt? Omdat we ook diverse oefeningen op de rug van het paard doen, is dat voor paard en ruiter wel zo comfortabel!

Roken:
Het terrein van The Horse Farm is een rookvrij gebied. Roken is op het terrein en in alle gebouwen verboden. Je kunt uitsluitend roken op de parkeerplaats. Voor het zwarte hekje bij de ingang van The Horse Farm staat een oranje bloempot waar je je peuken in kwijt kunt, gebruik die svp.
 

Paardensnoepjes:
Na het rijden vinden de ponys en paarden het heerlijk om een stukje appel, een wortel, een stukje brood of een paar paardensnoepjes te krijgen. Jouw bedankje voor het rijden.
Appel, wortel en/of brood kun je natuurlijk van huis meenemen, paardensnoepjes kun je bij ons kopen. Een bakje paardensnoepjes van 1,5 kilo is 4,00 euro. 

Afmelden van lessen:
Indien er een plekje vrij is, kun je 1 les per maand inhalen binnen dezelfde maand als de les minimaal 24 uur van te voren is afgemeld. Houd hier rekening mee svp.

Lesaktiviteiten: Klik hier om te lezen wat we de komende weken gaan doen.

Onze huisregels en betalingscondities Klik hier om de huisregels en betalingscondities te lezen.

Agenda: Klik hier voor een overzicht van geplande aktiviteiten, schoolvakanties en lessen die niet door gaan.

Betaling van de maandkaart:
Vriendelijk verzoek de maandkaart voor de 1ste van de maand over te maken op bankrekeningnr: 97.42.79.935
tnv The Horse Farm te Garnwerd of contant en gepast te betalen op de 1ste les van de maand. Wil je een cap en/of een bodyprotector huren kun je dat bedrag bij de maandkaart optellen.

Ponyrijden junior (4 tot 12 jaar):
Kinderen rijden op ponys
Maandkaart groepsles: € 38,50
Maandkaart priveles: € 49,00 (1-3 kinderen per les)
10 Rittenkaart: € 131,50 (15 weken geldig) 

Paardrijden jeugd (12 tot 18 jaar):
Kinderen rijden op ponys en paarden
Maandkaart groepsles: € 42,50
Maandkaart priveles: € 76,00 (1-2 kinderen per les)
10 Rittenkaart: € 201,50 (15 weken geldig)

Paardrijden volwassenen (vanaf 18 jaar):
Volwassenen rijden ponys en paarden
Maandkaart groepsles: € 60,00
Maandkaart priveles: € 76,00 (1-2 personen per les)
10 Rittenkaart: € 201,50 (15 weken geldig)

Cap huren:
Per keer: € 1,00
Per maand: € 3,00

Bodyprotector huren:
Per keer: € 2,00
Per maand: € 6,00

Pony leasen (3/4 uur rijden):
Per keer: € 10,00 euro
Per maand: € 30,00 (1x in de week)
Per maand: € 50,00 (2x in de week)
Per maand: € 75,00 (3x in de week)

Paard leasen (1 uur rijden):
Per keer: € 15,00
Per maand: € 50,00 (1x in de week)
Per maand: € 90,00 (2x in de week)
Per maand: € 120,00 (3x in de week)