NL EN DU
 Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op HyvesBekijk onze video's op You Tube
          
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
PRAKTISCHE EN ALGEMENE PAARDENKENNIS
     
 

Praktische en algemene paardenkennis
Het is belangrijk dat iedere ruiter en amazone van The Horse Farm veilig met een paard of pony kan omgaan. Dat je je paard of pony correct kan verzorgen en op- en afzadelen.

Maar er is meer... Kan je correct je paard door de bak begeleiden, kan je een zadel en een hoofdstel op de juiste manier invetten? En weet je hoe je het hoofdstel weer in elkaar zet. Wat zijn eigenlijk de juiste afstanden bij springen en hoe weet je of je paard of pony ziek of kreupel is. Weet je eigenlijk wel wat een changement is of wat aanleuning is? Dit is een greep uit de verschillende onderwerpen die we behandelen tijdens de verschillende workshops.

Elke maand organiseren we een workshop met een ander thema waarvoor je je kunt inschrijven. Een workshop duurt 1 uur en is 5,00 euro per deelnemer. De worskshop gaat door bij 8 inschrijvingen. Na deelname ontvang je een certificaat, dit is ook een onderdeel van het diploma rijden. Let op! We gaan niet rijden tijdens de workshops, ook niet bij de workshop Dressuur.

Workshop Grondwerk: zaterdag 17 februari om 17:00 uur

Bij deze workshop gaan we niet op de ponys zitten, maar lopen we ernaast. Met grondwerk oefeningen leer je hoe je je pony kan laten gehoorzamen en gemotiveerd met je mee werkt. Er zijn verschillende basisoefeningen die we gaan doen: leiden, halthouden, achterwaarts, stelling, keerwendingen en we doen ook een stukje schriktraining.

Workshop Paard ziek? zaterdag 17 maart om 17:00 uur

Je ziet het natuurlijk wel als je pony een wondje heeft. Maar wanneer is hij echt ziek? Hoe kan je zien dat hij kreupel loopt en kan een paard ook de griep krijgen? Een paard kan ook ziek worden al je hem verkeerd voedsel geeft, een appel kan natuurlijk nooit kwaad maar een aardappel dan?

Workshop Dressuur zaterdag 21 april om 17:00 uur

Bij deze workshop gaan we wat dieper in op het woord dressuur. Wat is dressuur eigenlijk en wat is het nut daarvan. Hoe heet het eigenlijk als je ziet dat iemand zijn paard zijwaarts laat lopen en welke hulpen moet je dan gebruiken? Welke nivos zijn er binnen de dressuur sport? En welke figuren kun je allemaal rijden. Heb je weleens van aanleuning gehoord?

Workshop Zadel: zaterdag 19 mei om 17:00 uur

Tijdens deze workshop leer je alles over het zadel. Wat zijn de onderdelen van het zadel, waar dienen de onderdelen voor en hoe moet je een zadel onderhouden. We gaan dan ook aan de slag, iedereen krijgt een zadel die je gaat schoonmaken en invetten. Ook ga je een pony opzadelen en krijg je nog eens uitgebreid hulp bij het opzadelen en afzadelen, zodat je echt weet waat je op moet letten. En dat kan je dan verschillende keren goed oefenen.