NL EN DU
 Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op HyvesBekijk onze video's op You Tube
          
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
   Reserveringsformulier  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
Foto: De Liefste Manegepony 2014 verkiezing van Penny!  
Nieuws augustus 2014
 


Einde zomervakantie
In de week van 18 augustus gaan we weer van start met de lessen. Hopelijk heeft iedereen een fijne zomervakantie!

 
   

Overgang van maandkaarten naar kwartaalkaarten miv 1 oktober 2014
Wij gaan met ingang van 1 oktober 2014 werken met kwartaalkaarten.
De maandkaart en de 10-rittenkaart komt dan te vervallen.

Hoe werkt een kwartaalkaart: Je krijgt binnen je kwartaalkaart 1 keer per week les en dat 12 keer per kwartaal. De 13e extra les die er af en toe is, wordt gezien als extraatje en daar worden de feestdagen of andere bijzondere dagen mee gecompenseerd. Het kwartaalbedrag wordt 3x de huidige maandkaart en dient te worden betaald voor de 1ste dag van het nieuwe kwartaal.

Tarieven kwartaalkaart
Junior 4 tot 12 jaar (ponys):
Kwartaalkaart groepsles: € 115,50
Jeugd 12 tot 18 jaar + studenten (ponys en paarden):
(Kinderen onder de 12 jaar die ook op paarden willen en kunnen rijden vallen ook onder dit tarief.)
Kwartaalkaart groepsles: € 127,50
Volwassenen vanaf 18 jaar (ponys en paarden):
Kwartaalkaart groepsles: € 180,00
Kwartaalkaart privéles: € 228,00

Cap / bodyprotector huren:
Huur je een cap en/of een bodyprotector? Tel dan het huurbedrag x3 bij de kwartaalkaart op. Heb je tijdens een kwartaal zelf een cap en/of bodyprotector aangeschaft wordt het bedrag per maand of per keer verrekend.

Feestdagen en schoolvakanties:
Er vinden geen lessen plaats op feestdagen (pasen, koningsdag, hemelvaartsdag en pinksteren) en tijdens schoolvakanties (herfst-, kerst-, voorjaars-, mei- en de laatste 4 weken van de zomervakantie). In de zomervakantie is er dus wel les in de 1ste 2 weken, de overige 4 weken is de manege gesloten. Kom je vanwege een schoolvakantie niet aan 12 lessen per kwartaal, mag je die lessen inhalen binnen het huidige kwartaal. Gemiste lessen van het 3e kwartaal mag je ook in het 4e kwartaal inhalen.

Afmelden en inhalen van lessen:
Indien er een plekje vrij is, kun je maximaal 3 lessen per kwartaal inhalen binnen het huidige kwartaal als de les minimaal 24 uur van te voren is afgemeld.

Vragen?
Heb je vragen over de invoering van de kwartaalkaart, laat het even weten.

 
   
Nog geen 12 jaar maar toch ook op paarden willen rijden?
Ben je nog geen 12 jaar maar wil je naast de ponys ook op de paarden rijden? Bespreek dit even met Nicolette of dat mogelijk is voor jou. Je stapt dan ook over naar het tarief van 12 jaar en ouder.
 
   

De Liefste Manegepony 2014 verkiezing van Penny!

Onze eigen Christa is genomineerd voor de Liefste Manegepony 2014 verkiezing van Penny! Kijk snel in de Penny App om mee te stemmen voor de Liefste Manegepony 2014!

Penny gaat op zoek naar de allerliefste manegepony van 2014! Wil je dat Christa deze titel krijgt én een super vertroetelpakket wint? Doe dan mee aan de speciale Penny App-verkiezing! Je maakt dan bovendien zelf kans op een gratis vakantieverblijf in Center Parcs mét een pony voor 1 dagdeel!

Penny gaat met een speciale Penny Bus op bezoek bij verschillende maneges die hun Liefste Manegepony hebben opgegeven voor de Liefste Manegepony 2014 verkiezing. De Penny Bus staat natuurlijk voor een feestje!! De opgegeven lievelingspony van de manege zal worden vertroeteld, je kunt een gratis Penny goodiebag ophalen, extra interessante Penny abonnementen afsluiten, allerlei Penny spulletjes kopen voor leuke prijzen, de Penny Crew ontmoeten en... ziet de enige echte Penny Bus in levende lijve! Dat is tijd voor een bijzondere selfie!! En wie weet is Penny TV er wel bij voor een reportage!

Uiteraard hopen we dat iedereen fanatiek zal gaan stemmen! Vraag iedereen in je omgeving om mee te doen! Het enige wat je daarvoor moet doen is het downloaden van de gratis Penny app (voor iphone, ipad, tablet etc) :

Je kunt in de App klikken op "nieuw naar oud" en dan staat ze bovenaan.

Of je zoekt op Christa of op Horse Farm.

De Liefste Manegepony 2014 verkiezing van Penny!

Heb jij een leuke foto van Christa, mail 'm door dan plaats ik 'm in het fotoalbum!

 


 


   

Recenties
Op Google en/of Facebook kunnen klanten een recentie schrijven over The Horse Farm. Zou jij ook een leuk stukje willen schrijven en toevoegen? Alvast bedankt!

Een recentie op Facebook
Een recentie op Google

 
   

Like us on Facebook
En een uitnodiging aan iedereen om onze facebook pagina leuk te vinden!


 

 

Like us on Facebook
   

Horseshop
In onze horseshop tref je een overzicht aan van nieuwe en 2e hands artikelen die je bij ons kunt kopen. Hier vind je oa:

 • paardensnoepjes
 • The Horse Farm kleding
 • cap
 • handschoenen
 • bodyprotector
 • paardrijbroeken
 • paardrijlaarzen
 • etc.

Klik hier om naar de vernieuwde pagina te gaan.

Horseshop Cap
   

Ponydag in de zomervakantie
Op maandag 7 juli hadden we een ponydag georganiseerd wat natuurlijk weer een geweldig succes was. Het mooie weer erbij was geweldig. Klik op de afbeelding hiernaast om de foto's van deze dag te bekijken.

 

 

 

 

Ponydag
   

Pony 2-daagse herfstvakantie
In de herfstvakantie willen we voor kinderen van 9-16 jaar een pony 2-daagse organiseren. Er wordt een leuk programma voor ze samengesteld wat geheel in het teken zal staan van paarden!

De 1e dag is van 10:00 uur - 22:00 uur en de 2e dag van 10:00 uur - 15:00 uur. De prijs voor deze 2-daagse is 85 euro. Dit is incl 2x lunch en 1x diner.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je alvast op. Er kunnen max. 8 kinderen meedoen. Er zal ook een inschrijfformulier in de manege komen te hangen.

Lijkt het je leuk om te helpen? Geef je op als vrijwilliger.

 
   

Workshop Natural Horsemanship

Toch nog een impressie van de workshop Natural Horsemanship die we in mei hebben gegeven aan leden van de Groningse Studentenvereniging Parafid.

Natural Horsemanship is het benaderen en omgaan met het paard op dezelfde manier als paarden onderling communiceren in hun natuurlijke omgeving. Alles draait om de juiste communicatie tussen jou en je paard en het opbouwen van een relatie, een samenwerkingsverband. Belangrijk hierbij is dat je je verdiept in de taal en aard van het paard. Na een stukje theorie gingen ze de paarden observeren in wei, ze maakten contact dmv poetsen, ze kregen ze een demonstratie over loswerken en gingen daarna zelf aan de slag met grondwerk. Nogmaals bedankt Marianne en Ria, het was een geslaagde dag!

Workshop Natural Horsemanship
Workshop Natural Horsemanship
   

Wachtlijst nieuwe groepslessen
Er is een wachtlijst voor een nieuwe groepsles op:
- maandag om 18:00 uur junior/jeugd licht gevorderd, nivo B (1 aanmelding)
- woensdag om 18:00 uur junior/jeugd half gevorderd, nivo C (0 aanmeldingen)
- donderdag om 19:30 uur junior/jeugd gevorderd, nivo D (1 aanmelding)
- zaterdag om 17:00 uur junior/jeugd gevorderd, nivo D (2 aanmeldingen)

Mocht je interesse hebben om te schuiven mail dan even, dan plaats ik je op de wachtlijst. De les gaat van start bij minimaal 4 aanmeldingen.

 
   
Voltige
Vind je voltige ook zo leuk? En zou je wel wekelijks voltige willen doen? Laat het even weten als je interesse hebt in een extra speciale voltigeles. Bij voldoende interesse zal ik bekijken wanneer we dat kunnen inplannen.
 
   
Leasen van een paard of pony
Rijd je bij ons in de lessen maar vind je 1x per week paardrijden onvoldoende? Dan kan leasen de oplossing zijn! Je kan dan meer rijden maar hebt niet de lasten van een eigen paard of pony. Lease is bij kinderen een mooie oplossing om te kijken of ze de verantwoording van een eigen pony aankunnen en voor een volwassene dé gelegenheid om te kijken of het in je bestaan past. Jij hebt de luxe van een “eigen paard” en The Horse Farm de zorg en de verantwoording. In overleg bepalen we welk paard/pony je kunt leasen. Met het paard of pony mag je van alles doen: poetsen, rijden, wandelen, longeren, knuffelen, etc. lees meer
 
   

Rooster voor het inhalen/ruilen van groepslessen
Indien er een plekje vrij is, kun je maximaal 1 les per maand inhalen of ruilen binnen dezelfde maand als de les minimaal 24 uur van te voren is afgemeld. Er is een rooster waarop je kunt zien wanneer er in een van de groepslessen een plekje vrij is om in te halen of te ruilen. Zo kun je zelf bekijken wanneer er plek is en kun je dit via mail of telefoon aan mij doorgeven. Jouw inhaalles gaat alleen door indien je een bevestiging hebt ontvangen. Krijg je op de mail geen reactie, bel dan even. Je kunt ook een link naar dit rooster vinden op de pagina "Pony- en paardrijlessen".

 
   

Diploma rijden
Doe je ook mee met diploma rijden? Leuk!

 • We hebben 6 diploma's waar je voor kunt rijden, elke keer wordt het wat moeilijker.
 • Tijdens elke les wordt bijgehouden welke vorderingen je hebt gemaakt.
 • Beheers je alle onderdelen voor het diploma, dan maken we een afspraak voor het examen van het diploma rijden.
 • Ik heb een map te koop waarin alles over het diploma rijden in staat vermeld. In de map zit het kennis en vaardigheden overzicht, de theorie, het proefje en het theorie examen. Je neemt je map mee naar de les. Laat het even weten als je een map wilt bestellen. De prijs van de map is incl het examen van het diploma rijden.
 • Tijdens het diploma rijden rij je een proefje en doe je ook een theorie examen. Bij het proefje moet je voor alle onderdelen een "+" halen. Heb je de theorie ook gehaald krijg je je diploma.
 • Diploma rijden is per diploma 17,50 euro (incl map).

Wil je meer weten over het diploma rijden? klik dan hier.

The Horse Farm t-shirt / vest / sweater / jas 
Lijkt het je leuk om een t-shirt, vest, sweater of jas van The Horse Farm te dragen als je gaat paardrijden? Wij hebben verschillende uitvoeringen met een leuke opdruk van The Horse Farm. Bij interesse even mailen of inschrijven op het formulier wat hangt op het bord in de manege. Je kunt je maat en de kleur (donkerblauw of rood) doorgeven.

2e hands ruitersportartikelen
We hebben 2e hands rijlaarzen en 2e hands rijbroeken in verschillende maten liggen. Voor het overzicht klik hier.

Heb jij kleding of andere paardenspullen die je wilt verkopen? Breng het bij ons en wij proberen dit voor je te verkopen. Je kunt denken aan; rijbroeken, caps, laarzen, handschoenen, bodyprotectors, halsters, boeken, paardenspeelgoed etc. etc. Jij bepaalt de verkoopprijs voor een artikel, wordt het artikel verkocht krijg je 60% van de verkoopprijs. Graag aanleveren met een briefje met je naam en verkoopprijs (bijv met een speld of wasknijper).

Foto's
Ik vind het erg leuk om wat foto's op de site te kunnen zetten van de rijlessen. Heb je een leuke foto gemaakt of wil je er een paar maken? Mail ze aan me door, bedankt!

Aanvangtijden ponyrijden/paardrijden
Wil je er om denken dat je minimaal een kwartier van te voren aanwezig bent? Dan hebben we voldoende tijd om de ponys en paarden uit de wei te halen zodat we op tijd kunnen starten met de les. In de lessen van nivo A + B gebeurt het poetsen en opzadelen tijdens de les, onder begeleiding van Nicolette en/of vrijwilligers. Vanaf nivo C gebeurt dit voorafgaand aan de les, dit doe je dan zelfstandig.

Twitter, Facebook en Hyves
The Horse Farm is ook aanwezig op Twitter, Facebook, Hyves en YouTube. Volg ons met het laatste nieuws! Volg The Horse Farm op Twitter Volg ons op FacebookVolg ons op HyvesVolg ons op You Tube

Jarig?
Weet je dat je bij ons ook je verjaardagsfeestje kan vieren?!

Voltige:
Willen jullie er om denken dat je bij voltige geen paardrijlaarzen, maar zachte schoenen (bijv. gymschoenen) aantrekt? Omdat we ook diverse oefeningen op de rug van het paard doen, is dat voor paard en ruiter wel zo comfortabel!

Roken:
Het terrein van The Horse Farm is een rookvrij gebied. Roken is op het terrein en in alle gebouwen verboden. Je kunt uitsluitend roken op de parkeerplaats. Voor het zwarte hekje bij de ingang van The Horse Farm staat een oranje bloempot waar je je peuken in kwijt kunt, gebruik die svp.
 

Paardensnoepjes:
Na het rijden vinden de ponys en paarden het heerlijk om een stukje appel, een wortel, een stukje brood of een paar paardensnoepjes te krijgen. Jouw bedankje voor het rijden.
Appel, wortel en/of brood kun je natuurlijk van huis meenemen, paardensnoepjes kun je bij ons kopen. Een bakje paardensnoepjes van 1,5 kilo is 4,00 euro. 

Afmelden van lessen:
Indien er een plekje vrij is, kun je 1 les per maand inhalen binnen dezelfde maand als de les minimaal 24 uur van te voren is afgemeld. Houd hier rekening mee svp.

Lesaktiviteiten: Klik hier om te lezen wat we de komende weken gaan doen.

Onze huisregels en betalingscondities Klik hier om de huisregels en betalingscondities te lezen.

Agenda: Klik hier voor een overzicht van geplande aktiviteiten, schoolvakanties en lessen die niet door gaan.

Betaling van de maandkaart:
Vriendelijk verzoek de maandkaart voor de 1ste van de maand over te maken op bankrekeningnr:
NL74 ABNA 0974 2799 35 tnv The Horse Farm te Garnwerd of contant en gepast te betalen op de 1ste les van de maand. Wil je een cap en/of een bodyprotector huren kun je dat bedrag bij de maandkaart optellen.

Ponyrijden junior (4 tot 12 jaar):
Kinderen rijden op ponys
Maandkaart groepsles: € 38,50
Maandkaart priveles: € 49,00 (1-3 kinderen per les)
10 Rittenkaart: € 131,50 (15 weken geldig) 

Paardrijden jeugd (12 tot 18 jaar) + studenten:
(Kinderen onder de 12 jaar die ook op paarden willen en kunnen rijden vallen ook onder dit tarief.)
Kinderen rijden op ponys en paarden
Maandkaart groepsles: € 42,50
Maandkaart priveles: € 76,00 (1-2 kinderen per les)
10 Rittenkaart: € 201,50 (15 weken geldig)

Paardrijden volwassenen (vanaf 18 jaar):
Volwassenen rijden ponys en paarden
Maandkaart groepsles: € 60,00
Maandkaart priveles: € 76,00 (1-2 personen per les)
10 Rittenkaart: € 201,50 (15 weken geldig)

Cap huren:
Per keer: € 1,00
Per maand: € 3,00

Bodyprotector huren:
Per keer: € 2,00
Per maand: € 6,00

Leasen van een paard of pony
voor 1 uur:
Per keer: € 10,00 euro pony € 12,50 paard
Per maand: € 30,00 pony € 40,00 paard (1x in de week) 
Per maand: € 55,00 pony € 70,00 paard (2x in de week)
Per maand: € 80,00 pony € 100,00 paard (3x in de week)