NL EN DU
 Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op HyvesBekijk onze video's op You Tube
          
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
Nieuws januari 2016
 


NIEUWE MEDEDELINGEN

 • Voorjaarsvakantie: In de voorjaarsvakantie is de manege gesloten (maandag 29 februari t/m zondag 6 maart).
 • Ponydag: In de voorjaarsvakantie organiseren we een ponydag op
  woensdag 2 maart. Dit is voor kinderen van 5-11 jaar. Doe je mee? Schijf je in, het inschrijfformulier hangt op het bord in de manege. Het thema voor deze ponydag is: "PAARDEN!".
 • Helpen op de ponydag: Ben je boven de 12 jaar en wil je ook een keertje meehelpen met de ponydag? Laat het even weten.
 • Onderlinge wedstrijd: Op 2e pinksterdag, maandag 16 mei, organiseren we weer een onderlinge wedstrijd! Iedereen mag meedoen van beginner tot gevorderd, ook de jonge ruitertjes. Iedereen wordt ingedeeld in kleine groepjes naar nivo. Zo houden we het spannend én eerlijk. Alle deelnemers ontvangen een rozet! Schrijf je in, het inschrijfformulier hangt bij de trap in de manege.
 • Hulp onderlinge wedstrijd: Zonder hulp van ouders en kinderen va 10 jaar kunnen we geen onderlinge wedstrijd organiseren. Schrijft je kind onder de 10 jaar zich in? Schrijf je als ouder dan ook in. Kinderen va 10 jaar kunnen zich zelf als hulp indelen. Wil je meer weten over het helpen? Vraag ernaar tijdens de les.

HERHAALDE OPROEP

 • Schuilstal: Het is niet toegestaan om de schuilstal in te gaan via de staldeuren. Let ook op dat kinderen hun hoofd niet door de deuren heen steken. Dat is gevaarlijk.
 • Paarden uit de paddock halen: Wil je paarden uit de paddock halen? Haal geen paarden/ponys alleen uit de paddock, haal met z'n 2-en max 1 paard op. Alleen toegang tot de paddock via de draadjes rechts naast de schuilstal.
 • Klusje van de maand: Een paard geeft meer verantwoordelijkheid dan "even" komen rijden. Om iedereen wat meer verantwoordelijkheidsgevoel en bindingte geven, is het "klusje van de maand" in het leven geroepen. Op het bord hangt het rooster waarop je kunt aangeven wat je deze maand als extraatje voor je pony/paard doet.
 • Les inhalen: Je mag 1 les per maand inhalen als die min 24 uur van te voren is afgemeld. In de rode map bij het bord in de bak kun je bekijken wanneer er plaats is om in te halen. In overleg met Nicolette kun je tijdens de les een inhaalles plannen. Dit kan niet via de mail. Svp niet zelfstandig in de map schrijven.
 • Voorschiften voor je haar: Half lang of lang haar hoort vast in een knot of een vlecht. Los haar is namelijk niet veilig en staat ook niet netjes.
 • Bodyprotector van ons geleend/gehuurd? Leg hem na het rijden dan weer terug zoals je hem hebt gevonden, dus weer dicht met het klittenband. Zo blijft het netjes.
 • Broertjes/zusjes/vriendjes/vriendinnetjes/etc. Natuurlijk is het gezellig als er kinderen mee naar de les komen, echter is het geen speeltuin op de manege. Er zijn veel gevaren die "vreemde" kinderen niet kennen. Dus hou niet-lessende kinderen bij je, wij kunnen niet toestaan dat ze zonder toezicht van ouders op de manege rondlopen.
 
   

ETENSTIJD!

 
   

KADANZ LEKKER IN HET ZONNETJE

 
   
2e hands spulletjes:
Op de tafel in de manege staan 2e hands spulletjes zoals rijlaarzen en chaps. Heb je interesse in iets, laat het even weten.
 
   

Like us on Facebook
En een uitnodiging aan iedereen om onze facebook pagina leuk te vinden!


 

 

Like us on Facebook
   

Horseshop
In onze horseshop tref je een overzicht aan van nieuwe en 2e hands artikelen die je bij ons kunt kopen. Hier vind je oa:

 • paardensnoepjes
 • The Horse Farm kleding
 • cap
 • handschoenen
 • bodyprotector
 • paardrijbroeken
 • paardrijlaarzen
 • etc.

Klik hier om naar de pagina te gaan.

Horseshop Cap
   
Leasen van een paard of pony
Rijd je bij ons in de lessen maar vind je 1x per week paardrijden onvoldoende? Dan kan leasen de oplossing zijn! Je kan dan meer rijden maar hebt niet de lasten van een eigen paard of pony. Lease is bij kinderen een mooie oplossing om te kijken of ze de verantwoording van een eigen pony aankunnen en voor een volwassene dé gelegenheid om te kijken of het in je bestaan past. Jij hebt de luxe van een “eigen paard” en The Horse Farm de zorg en de verantwoording. In overleg bepalen we welk paard/pony je kunt leasen. Met het paard of pony mag je van alles doen: poetsen, rijden, wandelen, longeren, knuffelen, etc. lees meer
 
   

Diploma rijden
Op zaterdag middag wordt er diploma gereden. Als je mag meedoen ontvang je vanzelf een uitnodiging hiervoor.

 • We hebben 6 diploma's waar je voor kunt rijden, elke keer wordt het wat moeilijker.
 • Tijdens elke les wordt bijgehouden welke vorderingen je hebt gemaakt.
 • Beheers je alle onderdelen voor het diploma, dan krijg je een uitnodiging voor het afrijden.
 • Ik heb een map te koop waarin alles over het diploma rijden in staat vermeld. In de map zit het kennis en vaardigheden overzicht, de theorie, het proefje en het theorie examen. Je neemt je map mee naar de les. Laat het even weten als je een map wilt bestellen. De prijs van de map is incl het examen van het diploma rijden.
 • Tijdens het diploma rijden rij je een proefje en doe je ook een theorie examen. Bij het proefje moet je voor alle onderdelen een "+" halen. Heb je de theorie ook gehaald krijg je je diploma.
 • Diploma rijden is per diploma 17,50 euro (incl map).

Wil je meer weten over het diploma rijden? klik dan hier.

The Horse Farm t-shirt / vest / sweater / jas 
Onze leerlingen rijden in een t-shirt, vest, sweater of jas van The Horse Farm. Wij hebben verschillende uitvoeringen met een leuke opdruk van The Horse Farm. Graag even via een email je maat en kleur (blauw of rood) doorgeven.

2e hands ruitersportartikelen
We hebben 2e hands rijlaarzen en 2e hands rijbroeken in verschillende maten liggen. Voor het overzicht klik hier.

Heb jij kleding of andere paardenspullen die je wilt verkopen? Breng het bij ons en wij proberen dit voor je te verkopen. Je kunt denken aan; rijbroeken, caps, laarzen, handschoenen, bodyprotectors, halsters, boeken, paardenspeelgoed etc. etc. Jij bepaalt de verkoopprijs voor een artikel, wordt het artikel verkocht krijg je 60% van de verkoopprijs. Graag aanleveren met een briefje met je naam en verkoopprijs (bijv met een speld of wasknijper).

Foto's
Ik vind het erg leuk om wat foto's op de site te kunnen zetten van de rijlessen. Heb je een leuke foto gemaakt of wil je er een paar maken? Mail ze aan me door, bedankt!

Aanvangtijden ponyrijden/paardrijden
Wil je er om denken dat je een half uur van te voren aanwezig bent? Dan hebben we voldoende tijd om de ponys en paarden uit de wei te halen zodat we op tijd kunnen starten met de les.

Twitter, Facebook en YouTube
The Horse Farm is ook aanwezig op Twitter, Facebook, YouTube. Volg ons met het laatste nieuws! Volg The Horse Farm op Twitter Volg ons op FacebookVolg ons op You Tube

Jarig?
Weet je dat je bij ons ook je verjaardagsfeestje kan vieren?!

aVoltige:
Willen jullie er om denken dat je bij voltige geen paardrijlaarzen, maar zachte schoenen (bijv. gymschoenen) aantrekt? Omdat we ook diverse oefeningen op de rug van het paard doen, is dat voor paard en ruiter wel zo comfortabel!

Roken:
Het terrein van The Horse Farm is een rookvrij gebied. Roken is op het terrein en in alle gebouwen verboden. Je kunt uitsluitend roken op de parkeerplaats. Voor het zwarte hekje bij de ingang van The Horse Farm staat een oranje bloempot waar je je peuken in kwijt kunt, gebruik die svp.
 a

Paardensnoepjes:
Na het rijden vinden de ponys en paarden het heerlijk om een stukje appel, een wortel, een stukje brood of een paar paardensnoepjes te krijgen. Jouw bedankje voor het rijden.
Appel, wortel en/of brood kun je natuurlijk van huis meenemen, paardensnoepjes kun je bij ons kopen. Een bakje paardensnoepjes van 1,5 kilo is 4,00 euro. 

Afmelden van lessen:
Indien er een plekje vrij is, kun je 1 les per maand inhalen binnen dezelfde maand als de les minimaal 24 uur van te voren is afgemeld. Houd hier rekening mee svp.

Lesaktiviteiten: Klik hier om te lezen wat we de komende weken gaan doen.

Onze huisregels en betalingscondities Klik hier om de huisregels en betalingscondities te lezen.

Agenda: Klik hier voor een overzicht van geplande aktiviteiten, schoolvakanties en lessen die niet door gaan.