NL EN DU
 Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op HyvesBekijk onze video's op You Tube
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Welkom  
   Historie  
   Contact & Route  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
   Reserveringsformulier  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Ponydag  
   Kinderfeestjes  
   Onze paarden &  overige dieren  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Workshops  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Workshops  
   Cultuur  
   Actief  
   Gezin  
   Groningen  
 
Foto: paardrijles donderdag 19:30 uur met Patricia (Wieger), Menno (Ufo) & Christina (Kamira)
Nieuws november 2012
 


Brug bij Dorkwerd is weer open
Vanaf afgelopen maandag 22 oktober 2012 is de brug bij Dorkwerd, over het Van Starkenborghkanaal weer open.

Gevorderde kinderlessen
Op vrijdag om 16:00 uur en zaterdag om 12:30 uur kun je meedoen in een gevorderde kinderles. Voorwaarde is dat je je diploma B op zak hebt en zelfstandig moet kunnen stappen, draven en galloperen. Er wordt dan niet meer met je meegelopen.

Ponydag in de herfstvakantie
De ponydag was weer een groot succes! In de ochtend hebben we verschillende spelletjes gedaan en in de middag was er natuurlijk weer tijd voor versieren en zonder zadel rijden. We hebben heerlijk in het zonnetje kunnen lunchen, het leek wel voorjaar. Al met al weer een geweldige dag. Klik op de foto om naaar het fotoalbum te gaan met de fotos van de Ponydag. Wil je meedoen met de volgende ponydag? We organiseren de volgende ponydag in de voorjaarsvakantie van 2013.
Lees hier meer over de ponydag
Ponydag
   

Puppy dwerg pincher te koop
Onze Rodi heeft op 4 september 2 gezonde super kleine puppys ter wereld gebracht. Een teefje en een reutje. Het teefje is inmiddels verkocht, het reutje hebben we nog over. Mocht je iemand weten die interesse heeft in een puppy laat het even weten. We hebben super veel fotos gemaakt, de leukste hebben we in een album gezet. Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan, ze zijn heel schattig.

 
Dwerg pincher puppys
   
Bodyprotector verplicht per 1 januari 2013
Het dragen van een cap is al verplicht. Per 1 januari 2013 gaan wij het dragen van een bodyprotector ook verplicht stellen.
The Horse Farm wil op deze manier het belang van veilig paardrijden voorop zetten. Wij hebben een aantal bodyprotectors in kindermaten die je kunt huren om tijdens de lessen te dragen. Natuurlijk kun je er zelf ook een aanschaffen. Een bodyprotector mag niet ontbreken aan een paardrij-outfit, het kan blessures zoals gekneusde en gebroken ribben reduceren of voorkomen. Een bodyprotector beschermt met name de ribben en de wervelkolom.
Bodyprotector
   
T-shirts en truien van The Horse Farm te koop!
Lijkt het je leuk om een t-shirt of sweater van The Horse Farm te dragen als je gaat paardrijden? Wij gaan t-shirts en sweaters met een leuke opdruk van The Horse Farm laten maken. Laat je even weten of je een t-shirt of sweater wilt bestellen? Zoja in welke kleur (donkerblauw of rood) en welke maat.
 
   

Publicatie van The Horse Farm in de "Wijkkrant voor Vinkhuizen"
Op 25 juli 2012 hadden we weer een Ponydag voor de jongeren van Jongerenwerk Vinkhuizen georganiseerd. Dat het een leuke dag was, lees je in het artikel, klik op het artikel voor een vergroting. Met dank aan Daphne die mij dit krantje gaf! 

Wijkkrant Vinkhuizen
   
Leuke inzendingen
Vorige week kreeg ik van de moeder van Dewi een printje van een verhaaltje van Jan, Jans en de kinderen. Erg grappig verhaaltje over Catootje die haar pony leert springen. De moeder van Dewi vond dat zo grappig omdat dat bij mij in de les ook weleens gebeurt met Tom bijvoorbeeld, hij spingt niet, ik wel.... :-)
Heb jij misschien ook een leuke cartoon die te maken heeft met iets wat bij The Horse Farm is gebeurt? Deel het met me, misschien voeg ik het wel toe aan de volgende nieuwsbrief!
 

Filmpjes: paardrijles donderdag 19:30 uur    
 
     

Leasen van een paard / pony
Als je het leuk lijkt om wat vaker te rijden kun je overwegen om een paard of pony te leasen. Je kunt dan zelfstandig een paard/pony uit de wei/stal halen, poetsen, opzadelen en rijden. Dit kan op een of meerdere vaste dagen per week.
Bel of mail voor meer info.

Diploma
Gefeliciteerd Marissa! Je hebt je B diploma gehaald, neem je die de volgende keer mee naar huis?
Tijdens de voltigeles is er een mogelijkheid om je "theorie examen" te doen voor een van de onderdelen. Heb je tussendoor geleerd? Spreek dan even af dat je een half uurtje eerder komt om je "examen" te kunnen maken. Ik heb nog uitslagen op het bord hangen van Noor, Nina, Niek en Marissa.

Pony-verdeling voor de volgende maand
Weet je al op welke pony je de volgende maand wilt rijden? Je kunt je voorkeurs pony nu al opgeven, niet vergeten!

Foto's
Ik vind het erg leuk om wat foto's op de site te kunnen zetten van de rijlessen. Heb je een leuke foto gemaakt of wil je er een paar maken? Mail ze aan me door, bedankt!

Aanvangtijden ponyrijden/paardrijden
Wil je er om denken dat je bij het ponyrijden minimaal een kwartier en bij het paardrijden minimaal een half uur van te voren aanwezig bent? Dan hebben we voldoende tijd om de ponys en paarden uit de wei te halen zodat we op tijd kunnen starten met de les. Alvast bedankt!

Kerstvakantie
In de week maandag 24 december - zondag 6 januari is de manege ivm de kerstvakantie gesloten.

Roken
Roken is op het gehele terrein van The Horse Farm verboden. Wil je er om denken dat je je introducees hiervan ook op de hoogte stelt? Zoals vrienden/vriendinnen, opa/oma, ect... Roken kan uitsluitend op de parkeerplaats. Voor het zwarte hekje bij de ingang van The Horse Farm staat een oranje bloempot waar je je peuken in kwijt kunt.

Betaling van de maandkaart:
Herhaald verzoek: Wil je er svp rekening mee houden om de maandkaart voor de 1ste van de maand over te maken? Alvast bedankt.

Werf een klant aktie!
Heb je een vriend(je), vriendin(netje), kennis, collega, buurvrouw, buurman of een familielid met interesse/passie voor ponys en/of paarden? Misschien wil hij/zij ook bij ons komen rijden. Indien hij/zij een maandkaart bij ons heeft gekocht, krijg jij van ons een kadobon van 10 euro bij de ruitersportzaak EppleJack.

Diploma rijden
Als je wilt weten welke onderdelen je moet beheersen om je diploma te behalen kun je kijken bij diploma rijden. Je kunt in totaal 6 diploma's halen. Heb je nog niet alle onderdelen onder de knie? Oefen dan goed tijdens de lessen, de theorie kun je thuis goed oefenen. Tijdens de voltigeles kun je je "examen" doen voor het theorie gedeelte. Als je wilt weten hoe ver je al bent, kun je dat na de les in de map bekijken.

Cap huren
Om veiligheidsredenen is het niet toegestaan om zonder cap deel te nemen aan de lessen. Tijdens een proefles en een kinderfeestje kun je een cap van ons lenen, verder rekenen we per keer € 1,00 of per maand € 3,00.

Bodyprotector huren
Wij hebben een paar bodyprotectors in kindermaten die je kunt huren om tijdens de lessen te dragen. Een bodyprotector biedt een bepaalde mate van bescherming tegen de gevolgen van een val van een paard of pony. Ze zijn te koop in diverse uitvoeringen en prijsklassen. Wil je een bodyprotector huren kan dat voor € 2,00 per keer of voor € 6,00 per maand. Eerst even passen is wel handig om te zien of wij de juiste maat hebben.

Twitter, Facebook en Hyves
The Horse Farm is ook aanwezig op Twitter, Facebook, Hyves en YouTube. Volg ons met het laatste nieuws! Volg The Horse Farm op Twitter Volg ons op FacebookVolg ons op HyvesVolg ons op You Tube

Jarig?
Weet je dat je bij ons ook je verjaardagsfeestje kan vieren?!

Aankomende vakanties en feestdagen:
Tijdens de vakanties en feestdagen gaan de lessen niet door. Deze kun je niet inhalen.
Zomervakantie:
In de zomervakantie gaan de lessen niet door van maandag 23 juli t/m zondag 2 september.

Voltige:
Willen jullie er om denken dat je bij voltige geen paardrijlaarzen, maar zachte schoenen (bijv. gymschoenen) aantrekt? Omdat we ook diverse oefeningen op de rug van het paard doen, is dat voor paard en ruiter wel zo comfortabel!

Roken:
Het terrein van The Horse Farm is een rookvrij gebied. Roken is op het terrein en in alle gebouwen verboden. Je kunt uitsluitend roken op de parkeerplaats. Voor het zwarte hekje bij de ingang van The Horse Farm staat een oranje bloempot waar je je peuken in kwijt kunt, gebruik die svp.
 

Paardensnoepjes:
Na het rijden vinden de ponys en paarden het heerlijk om een stukje appel, een wortel, een stukje brood of een paar paardensnoepjes te krijgen. Jouw bedankje voor het rijden.
Appel, wortel en/of brood kun je natuurlijk van huis meenemen, paardensnoepjes kun je bij ons kopen. Je krijgt maar liefst een halve kilo paardensnoepjes voor 2,00 euro. 

Afmelden van lessen:
Indien er een plekje vrij is, kun je 1 les per maand inhalen binnen dezelfde maand als de les minimaal 24 uur van te voren is afgemeld. Houd hier rekening mee svp.

Lesaktiviteiten: Klik hier om te lezen wat we de komende weken gaan doen.

Onze huisregels en betalingscondities Klik hier om de huisregels en betalingscondities te lezen.

Agenda: Klik hier voor een overzicht van geplande aktiviteiten, schoolvakanties en lessen die niet door gaan.

Lesrooster: Voor een overzicht van de lestijden. Kijk zelf even op het lesrooster als je een les wilt inhalen of omruilen. Elke maandag staat er een rooster voor de aankomende week online. Je kunt telefonisch of via mail jouw ruil- of inhaalles afspreken. Een les kun je enkel inhalen binnen je maandkaart.

Betaling van de maandkaart:
Vriendelijk verzoek de maandkaart voor de 1ste van de maand over te maken op bankrekeningnr: 97.42.79.935
tnv The Horse Farm te Garnwerd of contant en gepast te betalen op de 1ste les van de maand. Wil je een cap en/of een bodyprotector huren kun je dat bedrag bij de maandkaart optellen.

Ponyrijden:
Maandkaart groepsles: € 38,00
Maandkaart priveles: € 48,50
Losse groepsles: € 13,00
Losse priveles: € 16,00

Paardrijden:
Maandkaart groepsles: € 59,50 (3-4 personen)
Maandkaart groepsles: € 48,50 (5-7 personen)
Maandkaart priveles: € 75,50
Losse groepsles: € 20,50
Losse priveles: € 23,50

Cap huren:
Per keer: € 1,00
Per maand: € 3,00

Bodyprotector huren:
Per keer: € 2,00
Per maand: € 6,00

Pony leasen (3/4 uur rijden):
Per keer: € 10,00 euro
Per maand: € 30,00 (1x in de week)
Per maand: € 50,00 (2x in de week)
Per maand: € 75,00 (3x in de week)

Paard leasen (1 uur rijden):
Per keer: € 15,00
Per maand: € 50,00 (1x in de week)
Per maand: € 90,00 (2x in de week)
Per maand: € 120,00 (3x in de week)