NL EN DU
 Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op InstagramBekijk onze video's op You Tube
          
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
   Privacyverklaring  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Boot verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
Nieuws januari 2019
 

 

Onderlinge wedstrijd 2 juni 2019

De bovenstaande foto is van de wedstrijd van vorig jaar. Ook dit jaar organiseren we weer een onwijs leuke wedstrijd! De datum is zondag 2 juni.

Eigenlijk wordt van iedereen verwacht dat je meedoet. Het is een dag die je niet mag missen! De wedstrijd is een hele leuke en vooral super gezellige dag. We doen aktiviteiten die je normaal gesproken niet doet. We gaan dit jaar een parcours springen (voor beginners is dit natuurlijk heel laag en voor de gevorderden wat hoger) en we gaan verkleed en op muziek dansen te paard. Dit laatste houdt in dat je met je armen, heupen en hoofd bewegingen maakt en ondertussen zonder teugels op je paard rijdt. De beginners krijgen allemaal hulp die de pony/paard helpt te sturen, de gevorderden rijden zelf.

Er hangt een inschijfformulier op het bord, hierop schrijf je je naam en je voorkeurspony/-paard. Hoe eerder je inschrijft, hoe meer kans je hebt om op je voorkeurspony te rijden. We proberen alle ponys en paarden zo in te delen, dat ze allemaal evenredig aan de beurt komen.

Kijk op de pagina wedstrijden voor meer informatie over de wedstrijd.

Onderlinge wedstrijd 2016
Onderlinge wedstrijd 03 06 2018
Springen + Groepsdressuur
   

Feestdagen / vakanties (dan zijn er geen lessen)
Voorjaarsvakantie: 18 t/m 24 februari

 

   

Ponydag voorjaarstvakantie 20 februari:
In de voorjaarsvakantie organiseren we weer een super leuke ponydag! De ponydag is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Het is ook gezellig als je een vriendje of vriendinnetje meeneemt, ervaring is niet nodig. Het thema is dit keer: ZORRO!

Tijdens de ponydag heb je samen met een andere ruiter/amazone een pony tot je beschikking. Zelf de pony uit de uitloop halen, borstelen, opzadelen en rijden.  Natuurlijk doen we verschillende spelletjes. 'sMiddags gaan we de ponys versieren, dat doe je met allerlei versieringen die je van thuis hebt meegebracht. 
Vanaf 15:00 uur zijn ouders welkom om te komen kijken.

Doe je ook mee? Ponydag is van 10:00-16:00 uur en kost 40,00 euro dat is incl eten en drinken. Het inschrijfformulier hangt op het bord in de manege. Of je geeft je op via email.

Klik op de foto voor het gehele foto album van de vorige ponydag.

Ponydag
Ponydag zomer 2018
   

Workshops "Praktische en Algemene kennis"

Het is belangrijk dat iedere ruiter en amazone van The Horse Farm veilig met een paard of pony kan omgaan. Dat je je paard of pony correct kan verzorgen en op- en afzadelen.

Maar er is meer... Kan je correct je paard door de bak begeleiden, kan je een zadel en een hoofdstel op de juiste manier invetten? En weet je hoe je het hoofdstel weer in elkaar zet. Wat zijn eigenlijk de juiste afstanden bij springen en hoe weet je of je paard of pony ziek of kreupel is. Weet je eigenlijk wel wat een changement is of wat aanleuning is? Dit is een greep uit de verschillende onderwerpen die we behandelen tijdens de verschillende workshops.

Elke maand organiseren we een workshop met een ander thema waarvoor je je kunt inschrijven. Een workshop duurt 1 uur en is 5,00 euro per deelnemer. De worskshop gaat door bij 8 inschrijvingen.

Let op: dit is ook een onderdeel van het diploma rijden. Voor elk diploma dien je een van de workshops gevolgd te hebben. Minimaal 1, maar mag natuurlijk ook meer als het onderwerp je leuk lijkt.

Doe je ook mee? De inschrijfformulieren hangen op het bord in de manege. Of je geeft je op via email.

Kik hier voor meer informatie over de workshops.

Workshop Dressuur
Workshop Dressuur 21 04 2018
Workshop Grondwerk
Workshop Grondwerk 12 05 2018
   

Ruiter/amazone van de maand:
Er zijn elke keer wel leerlingen die in het zonnetje gezet moeten worden. Simpelweg omdat ze zo fijn helpen in de lessen of een angst hebben overwonnen of om een totaal andere reden. Daarom hebben we "ruiter/amazone van de maand" in het leven geroepen.

De amazone van de maand januari 2019: Feline Hoekstra

Feline, in februari 2016 vierde je je kinderfeestje bij The Horse Farm, toen werd je 6 jaar. En in september 2016 kwam je op les. Je doet het allemaal op je eigen tempo. De rust straalt altijd van je af. Je wordt niet geirriteerd als het niet lukt, je blijft het gewoon proberen. En vaak krijg je het dan toch voor elkaar. Ook ga je uitdagingen niet uit de weg, zelfs op de moeilijkere ponys doe je gewoon je ding. En als je eraf valt, stap je er ook weer op.

Je bent heel erg betrokken bij alle aktiviteiten van The Horse Farm. Je hebt deelgenomen aan heel veel Ponydagen, je bent er op de wedstrijden en je hebt inmiddels al verschillende workshops gevolgd: Grondwerk, Paard Ziek? en Hoofdstel en elke keer ben je weer super enthousisast.

Je hebt inmiddels je B diploma op zak en je bent goed aan het oefenen voor je C diploma. Gewoon blijven genieten, Feline!

 

   

Hulp gevraagd!:

Ben je 10 jaar of ouder en vind je het leuk om op de manege te helpen? Dit geldt ook voor de volwassenen.

Er zijn verschillende aktiviteiten waar je mee kan helpen:

 • Een kinderfeestje: Op woensdag van 13:30-15:30 uur en op zaterdag van 15:00-17:00 uur.
 • De beginnerslessen: Maandag 17:00 uur, woensdag 16:00+17:00, vrijdag 15:00, zaterdag 9:00+11:30+13:30 uur.
 • Een Ponydag: In de schoolvakanties. Voorjaars-, mei-, zomer- en herfstvakantie. (Voor iedereen vanaf 12 jaar).

Wil je helpen bij een of meerdere lessen, een kinderfeestje en/of een Ponydag? Laat het weten!

Help je bij een kinderfeestje, een les of een Ponydag? Dan krijg je daarna een bon van mij die je mag gebruiken voor een extra groepsles. Helpen is natuurlijk super leerzaam. Je leert er enorm veel van om andere kinderen te helpen en alles uit te leggen. Het is super gezellig en natuurlijk blijf je goed in conditie als je met de ponys mee moet rennen. Win win dus :-)

 
   

Haar in een vlecht, cap op bodyprotector aan...

Check, check, check... Dan pas mag je een pony of paard gaan ophalen. Staat jouw pony in de uitloop, dan haal je je pony samen met een ouder of lesgenoot op. De regel is: 1 pony ophalen met 2 personen.

 
   
Verjaardagstip
Ben je binnenkort jarig, maar weet je niet zo goed wat je wilt voor je verjaardag? Wat dacht je van een extra keer lessen? Dat kan natuurlijk een losse les zijn, een priveles of een groepsles. Maar je kan ook 1 kwartaalkaart kopen voor 2x in de week rijden. Of je spreekt een keer een priveles af samen met je vader of moeder, of als je een volwassene bent samen met je man/vrouw of kind. Goed idee toch?! :-)
 
Cap en/of bodyprotector vergeten?
Als je vergeten bent om je cap en/of je bodyprotector mee te nemen, kun je het bij ons huren. Een cap is 1,00 euro per keer en een bodyprotector 2,00 euro. Gaarne direct contant betalen.
 

Ruitersportartikelen nieuw en 2e hands:
In de vitrinekast in de kantine liggen ruitersportartikelen die je kunt kopen. Op dit moment hebben we handschoenen (8 euro), rijbroeken (15 euro) en sokken (va 7,95 euro). Ook verkopen we paardensnoepjes die zitten in de snoepautomaat (va 2,00 euro).

Op en onder de tafel in de kantine staan 2e hands spulletjes zoals rijlaarzen, broeken, chaps en een cap.

Heb je interesse in iets, laat het even weten.

   

The Horse Farm polo / vest / sweater / jas 
Onze leerlingen rijden in een polo, vest, sweater of jas van The Horse Farm. Wij hebben verschillende uitvoeringen met een leuke opdruk van The Horse Farm. Te bestellen via de mail of tijdens de les.

 

 

   

HERHAALDE OPROEP

 • Schuilstal: Het is niet toegestaan om de schuilstal in te gaan via de staldeuren. Let ook op dat kinderen hun hoofd niet door de deuren heen steken. Dat is gevaarlijk. Willen je dit ook aan je eigen kinderen mededelen? Nog vaak blijkt dat ze dat niet weten.
 • Paarden uit de uitloop halen/terugbrengen: Wil je paarden uit de uitloop halen of terugbrengen? Doe dat niet alleen, maar met z'n 2-en en de regel is dan: max 1 pony. Alleen toegang tot de uitloop via de draadjes rechts naast de schuilstal of via het hek naast de manege.
 • Les inhalen: Je mag 1 les per maand inhalen als die min 24 uur van te voren is afgemeld. Voor of na de les kun je bij Nicolette een afspraak maken om een les in te halen. Je kan zelf ook even in de map kijken, die ligt wel op de bakrand.
 • Voorschiften voor je haar: Half lang of lang haar hoort vast in een lage knot of een vlecht. Los haar is namelijk niet veilig en staat ook niet netjes.
 • Bodyprotector van ons gehuurd? Leg hem na het rijden dan weer terug zoals je hem hebt gevonden, dus weer dicht met het klittenband.
 • Broertjes/zusjes/vriendjes/vriendinnetjes/etc. Het is erg gezellig als er kinderen mee naar de les komen, echter is het geen speeltuin op de manege. Er zijn veel gevaren die kinderen niet kennen. Dus hou niet-lessende kinderen bij je, natuurlijk mogen ze ook op de trampoline spelen.
 • Hulp van ouders tijdens de lessen: Bij kinderen tot/met 7 jaar vragen we de vader/moeder met hun kind mee te lopen. De ponys worden door de vader/moeder middels een halstertouw vastgehouden en op ten duur gaan ze ook los rijden. Het moment dat de kinderen zelfstandig en dus zonder hulp van ouders kunnen rijden, wordt bepaald door Nicolette. Vanaf 8 jaar is hulp van ouders prettig maar niet noodzakelijk.
   
Leasen van een paard of pony
Rijd je bij ons in de lessen maar vind je 1x per week paardrijden onvoldoende? Dan kan leasen de oplossing zijn! Je kan dan meer rijden maar hebt niet de lasten van een eigen paard of pony. Lease is bij kinderen een mooie oplossing om te kijken of ze de verantwoording van een eigen pony aankunnen en voor een volwassene dé gelegenheid om te kijken of het in je bestaan past. Jij hebt de luxe van een “eigen paard” en The Horse Farm de zorg en de verantwoording. In overleg bepalen we welk paard/pony je kunt leasen. Met het paard of pony mag je van alles doen: poetsen, rijden, wandelen, longeren, knuffelen, etc. lees meer
   

Like us on Facebook
Een uitnodiging aan iedereen om onze facebook pagina leuk te vinden!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Check onze facebook pagina.


 

 

Like us on Facebook
   

Diploma rijden
Op zaterdag middag wordt er diploma gereden. Als je mag meedoen ontvang je een uitnodiging hiervoor.

 • We hebben 8 diploma's waar je voor kunt rijden.
 • Tijdens elke les wordt bijgehouden welke vorderingen je hebt gemaakt. Wil je weten hoever je bent? Vraag ernaar na de les.
 • Beheers je alle onderdelen voor het diploma, dan krijg je een uitnodiging voor het afrijden.
 • Tijdens het diploma rijden rij je een proefje en doe je ook een theorie examen.

Wil je meer weten over het diploma rijden? klik dan hier.

Foto's
Ik vind het erg leuk om wat foto's op de site te kunnen zetten van de rijlessen. Heb je een leuke foto gemaakt of wil je er een paar maken? Mail ze aan me door, bedankt!

Aanvangtijden ponyrijden/paardrijden
Wil je erom denken dat je bij een:

A les: 5 minuten van te voren aanwezig bent
B les: 15 minuten van te voren aanwezig bent
C / 13+ / volwassene les: 30 minuten van te voren aanwezig bent

Dan heb je voldoende tijd om je spullen aan te trekken en de ponys en paarden op te halen zodat we op tijd kunnen starten met de les.

Twitter, Facebook en YouTube
The Horse Farm is ook aanwezig op Twitter, Facebook, YouTube. Volg ons met het laatste nieuws! Volg The Horse Farm op Twitter Volg ons op FacebookVolg ons op You Tube

Jarig?
Weet je dat je bij ons ook je verjaardagsfeestje kan vieren?!

aVoltige:
Willen jullie er om denken dat je bij voltige geen paardrijlaarzen, maar zachte schoenen (bijv. gymschoenen) aantrekt? Omdat we ook diverse oefeningen op de rug van het paard doen, is dat voor paard en ruiter wel zo comfortabel!

Roken:
Het terrein van The Horse Farm is een rookvrij gebied. Roken is op het terrein en in alle gebouwen verboden. Je kunt uitsluitend buiten het hek roken, op de parkeerplaats.
 a

Paardensnoepjes:
Na het rijden vinden de ponys en paarden het heerlijk om een stukje appel, een wortel of een paar paardensnoepjes te krijgen. Jouw bedankje voor het rijden.
Een appel snij je thuis in 4 stukken een wortel geef je in een geheel. Ppaardensnoepjes kun je bij ons kopen. Een zakje paardensnoepjes is 2,00 euro. 

Lesaktiviteiten: Klik hier om te lezen wat we de komende weken gaan doen.

Onze huisregels en betalingscondities Klik hier om de huisregels en betalingscondities te lezen.

Agenda: Klik hier voor een overzicht van geplande aktiviteiten, schoolvakanties en lessen die niet door gaan.