NL EN DU
 Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op HyvesBekijk onze video's op You Tube
          
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
Nieuws mei 2018
 

 

In the spotlights
Op de grote foto bovenaan de nieuwsbrief zie je een foto van Saretty. Ze is nog maar kort bij ons, maar is al dikke vriendjes met Tjepke. Saretty is een merrie van 19 jaar oud. Ze is een schimmel en haar vader is een Arabier. Dat zie je ook goed, als ze vlot loopt of op haar hoede is, houdt ze haar staart omhoog. Ook staan de puntjes van haar oren een beetje dichter op elkaar. Dat zijn echte kenmerken van Arabieren. Ze is super lief en is goed op gewichtshulpen te rijden. We zijn erg blij met haar!
 
   

Feestdagen / vakanties (dan zijn er geen lessen)
2e pinksterdag: maandag 21 mei
Zomervakantie: maandag 7 augustus t/m zaterdag 2 september.

 

   

Onderlinge wedstrijd is verplaatst naar zondag 3 juni:
Aan alle deelnemers van de onderlinge wedstrijd, de wedstrijd gaat zaterdag niet door, maar wordt gehouden op zondag.

Heb je je nog niet ingeschreven maar wil je wel meedoen? Geef je dan deze week nog op.

Oproep: Welke niet rijdende vader/moeder durft het aan om ook eens op een paard of pony te zitten? Om te ervaren hoe leuk het is om te rijden, kunnen ouders zich inschijven voor een verkort dressuurproefje. Natuurlijk krijg je als ouder de nodige ondersteuning en worden de ouders in een groepje bij elkaar geplaatst. Deelname is maar 2,50 euro. Kom op vaders en moeders, schrijf je in!!!

De onderlinge wedstrijd is een gezellige dag waarop alle leerlingen van The Horse Farm welkom zijn, ook al zit je nog maar net bij ons op les.

Klik op de foto voor het gehele foto album van de wedstrijd van vorig jaar.

Het doel is om iedereen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met wedstrijden. Door middel van de onderlinge wedstrijd ondervinden onze leerlingen op een ongedwongen, speelse manier hoe het is om in wedstrijdverband een proefje of een parcours te rijden en zo te laten zien wat ze hebben geleerd. Ze worden zo bijvoorbeeld ook gestimuleerd om correct te leren rijden.

En misschien nog wel het belangrijkste: De wedstrijd rij je voor je plezier. Het moet leuk zijn voor jou en je pony/paard. Het gaat er niet om dat je wint, daar wordt ook helemaal de nadruk niet opgelegd. Het is helemaal niet erg als er dingen niet goed gaan, het belangrijkste is dat je een leuke dag hebt. Iedereen krijgt een mooie rozet!

Doe je ook mee? De wedstrijd kost 12,00 euro. Het inschrijfformulier hangt niet meer op het bord in de manege, je kunt je via email nog deze week opgeven.

Dit jaar hebben we we de volgende categorieën, je schrijft je in voor beide categorieën:
Afdelingsdressuur:
Je rijdt een kur samen met je lesgenoten. Jullie rijden allerlei figuren naast elkaar, achter elkaar maar ook wel hetzelfde figuur op een andere plek in de rijbaan. Tijdens deze kur rij je op muziek en heb je je leuk verkleed. De deelnemers en het publiek geven punten voor originaliteit! Je rijdt helemaal zelfstandig of onder begeleiding een proefje wat wordt voorgelezen. Dit proefje wordt beoordeeld door de jury.
Springen:
Je legt een parcours op tijd af. Er liggen balkjes en hindernissen in de bak die in een bepaalde volgorde gereden moeten worden. De hoogte van de hindernissen hangt af van je nivo.

Klik hier voor meer info over de onderlinge wedstrijd.

Onderlinge wedstrijd 2016
Onderlinge wedstrijd 05 06 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Pony2daagse meivakantie: 
En wat was het gezellig met 12 meiden op de Pony2daagse in de meivakantie. Spelletjes, springen, workshop mennen, pony's versieren, speurtocht, film kijken, slapen en helaas weer naar huis...

Klik op de foto voor het gehele foto album van de vorige pony2daagse.

Pony2daagse zomervakantie 29 + 30 juli: 
In de zomervakantie organiseren we weer een gezellige Pony2daagse.De Pony2daagse is voor kinderen vanaf 9 jaar met minimal een A diploma.

Tijdens deze 2 dagen heb je een "eigen" pony of paard tot je beschikking. Natuurlijk staan deze 2 dagen helemaal in het teken van de paarden. We gaan oefenen voor wedstrijdjes, er zijn workshops en we doen spelletjes. En het leukste van alles: je blijft slapen!

Doe je ook mee? De Pony2daagse kost 85,00 euro dat is incl eten en drinken. Het inschrijfformulier hangt op het bord in de manege. Of je geeft je op via email.

 

Pony2daagse
Pony2daagse mei 2018
   

Ponydag meivakantie:
We kijken terug op een super geslaagde Ponydag in de meivakantie. Het thema was Ridders en Jonkvrouwen.

Klik op de foto voor het gehele foto album van de vorige ponydag.

Ponydag zomervakantie 1 augustus:
In de zomervakantie organiseren we weer een super leuke ponydag! De ponydag is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Het is ook gezellig als je een vriendje of vriendinnetje meeneemt, ervaring is niet nodig. Het thema is dit keer: ZORRO!

Tijdens de ponydag heb je samen met een andere ruiter/amazone een pony tot je beschikking. Zelf de pony van stal halen, borstelen, opzadelen en rijden.  Natuurlijk doen we verschillende spelletjes. 'sMiddags gaan we de ponys versieren, dat doe je met allerlei versieringen die je van thuis hebt meegebracht. 
Vanaf 14:30 uur zijn ouders welkom om te komen kijken.

Doe je ook mee? Ponydag kost 35,00 euro dat is incl eten en drinken. Het inschrijfformulier hangt op het bord in de manege. Of je geeft je op via email.

Ponydag
Ponydag mei 2018
   

Workshops "Praktische en Algemene kennis"

Het is belangrijk dat iedere ruiter en amazone van The Horse Farm veilig met een paard of pony kan omgaan. Dat je je paard of pony correct kan verzorgen en op- en afzadelen.

Maar er is meer... Kan je correct je paard door de bak begeleiden, kan je een zadel en een hoofdstel op de juiste manier invetten? En weet je hoe je het hoofdstel weer in elkaar zet. Wat zijn eigenlijk de juiste afstanden bij springen en hoe weet je of je paard of pony ziek of kreupel is. Weet je eigenlijk wel wat een changement is of wat aanleuning is? Dit is een greep uit de verschillende onderwerpen die we behandelen tijdens de verschillende workshops.

Elke maand organiseren we een workshop met een ander thema waarvoor je je kunt inschrijven. Een workshop duurt 1 uur en is 5,00 euro per deelnemer. De worskshop gaat door bij 8 inschrijvingen.

Let op: per 2018 is dit ook een onderdeel van het diploma rijden geworden. Voor elk diploma dien je een van de workshops gevolgd te hebben. Minimaal 1, maar mag natuurlijk ook meer als het onderwerp je leuk lijkt.

Op de planning staat:

Zadel: 19 mei (nog 1 plekje vrij!)
Paard ziek? 16 juni
Paard observeren: 22 september

Doe je ook mee? De inschrijfformulieren hangen op het bord in de manege. Of je geeft je op via email.

Kik hier voor meer informatie over de workshops.

Klik op de foto hiernaast voor foto's van de laatste workshops.

Workshop Dressuur
Workshop Dressuur 21 04 2018

 

Workshop Grondwerk
Workshop Grondwerk 12 05 2018

 

 

   

Ruiter/amazone van de maand:
Er zijn elke keer wel leerlingen die in het zonnetje gezet moeten worden. Simpelweg omdat ze zo fijn helpen in de lessen of een angst hebben overwonnen of om een totaal andere reden. Daarom hebben we "ruiter/amazone van de maand" in het leven geroepen.

De amazone van de maand mei 2018: Julia Westra

Julia, sinds dat je bij ons rijdt ben je erg onzeker in de omgang met de ponys. Je vindt ze erg lief, maar het is het veiligste om erop te zitten. En dan moeten de andere ponys niet te dicht bij je komen, daarom zijn we verschoven naar de priveles. Je rijdt nu lekker alleen in de bak en heb je geen last van andere ponys om je heen. En dan zijn er opeens twee honden die op de manege loslopen op zaterdag. Wat heb je daar aan moeten wennen.

Je deed afgelopen zaterdag mee met de workshop Grondwerk, niet geheel op eigen verzoek zeg maar. Maar wat heb ik versteld gestaan hoe jij het hebt gedaan zeg. Aan het eind van de workshop liep je tussen 12 ponys en 2 honden heel zelfverzekerd door de bak. Met een woord geweldig!

   

Haar in een vlecht, cap op bodyprotector aan...

Check, check, check... Dan pas mag je een pony of paard gaat halen. Staat jouw pony in de uitloop, dan haal je je pony samen met een ouder of lesgenoot op. De regel is: 1 pony ophalen met 2 personen. Zeker nu de ponys in de wei staan, is de aantrekkingkracht naar het gras groot. En willen ze maar al te graag naar de wei, dubbel opletten dus.

 
   

Leuke filmpjes op Youtube


 
   

Wisten jullie dat...
In de maand mei 3 ponys/paarden jarig zijn?

Valparaiso 14 mei april (16 jaar)
Kadanz 4 mei (23 jaar)
Guus 15 mei (9 jaar)

Christa Katootje3

 

 
   

Gefeliciteerd voor iedereen zijn/haar diploma heeft gehaald!!

19 mei: Hadassah gaat voor haar A diploma en Isa gaat voor haar C diploma. Succes allebei!!!

Klik op de foto voor het gehele foto album.

 

 

Diploma rijden maart 2017
Diploma rijden 2018
 
Verjaardagstip
Ben je binnenkort jarig, maar weet je niet zo goed wat je wilt voor je verjaardag? Wat dacht je van een extra keer lessen? Dat kan natuurlijk een losse les zijn, een priveles of een groepsles. Maar je kan ook 1 kwartaalkaart kopen voor 2x in de week rijden. Of je spreekt een keer een priveles af samen met je vader of moeder, of als je een volwassene bent samen met je man/vrouw of kind. Goed idee toch?! :-)
 
Cap en/of bodyprotector vergeten?
Als je vergeten bent om je cap en/of je bodyprotector mee te nemen, kun je het bij ons huren. Een cap is 1,00 euro per keer en een bodyprotector 2,00 euro. Gaarne direct contant betalen.
 

Ruitersportartikelen nieuw en 2e hands:
In de vitrinekast in de kantine liggen ruitersportartikelen die je kunt kopen. Op dit moment hebben we handschoenen (8 euro), rijbroeken (15 euro) en een bodyprotector (65 euro). Ook verkopen we paardensnoepjes (5,00 euro).

Op en naast de tafel in de kantine staan 2e hands spulletjes zoals rijlaarzen en broeken. Laarzen zijn 5 euro, broeken 4 euro.

Heb je interesse in iets, laat het even weten.

   

The Horse Farm t-shirt / vest / sweater / jas 
Onze leerlingen rijden in een t-shirt, vest, sweater of jas van The Horse Farm. Wij hebben verschillende uitvoeringen met een leuke opdruk van The Horse Farm. Te bestellen via de mail of tijdens de les.

 

 

   

HERHAALDE OPROEP

 • Schuilstal: Het is niet toegestaan om de schuilstal in te gaan via de staldeuren. Let ook op dat kinderen hun hoofd niet door de deuren heen steken. Dat is gevaarlijk. Willen je dit ook aan je eigen kinderen mededelen? Nog vaak blijkt dat ze dat niet weten.
 • Paarden uit de paddock halen/terugbrengen: Wil je paarden uit de paddock halen of terugbrengen? Doe dat niet alleen, maar met z'n 2-en en de regel is dan: max 1 paard. Alleen toegang tot de paddock via de draadjes rechts naast de schuilstal of via het hek naast de manege.
 • Les inhalen: Je mag 1 les per maand inhalen als die min 24 uur van te voren is afgemeld. Voor of na de les kun je bij Nicolette een afspraak maken om een les in te halen. Je kan zelf ook even in de map kijken, die ligt wel op de bakrand.
 • Voorschiften voor je haar: Half lang of lang haar hoort vast in een lage knot of een vlecht. Los haar is namelijk niet veilig en staat ook niet netjes.
 • Bodyprotector van ons gehuurd? Leg hem na het rijden dan weer terug zoals je hem hebt gevonden, dus weer dicht met het klittenband.
 • Broertjes/zusjes/vriendjes/vriendinnetjes/etc. Het is erg gezellig als er kinderen mee naar de les komen, echter is het geen speeltuin op de manege. Er zijn veel gevaren die kinderen niet kennen. Dus hou niet-lessende kinderen bij je, natuurlijk mogen ze ook op de trampoline spelen.
 • Hulp van ouders tijdens de lessen: Bij kinderen tot/met 7 jaar vragen we de vader/moeder met hun kind mee te lopen. De ponys worden door de vader/moeder middels een halstertouw vastgehouden en op ten duur gaan ze ook los rijden. Het moment dat de kinderen zelfstandig en dus zonder hulp van ouders kunnen rijden, wordt bepaald door Nicolette. Vanaf 8 jaar is hulp van ouders prettig maar niet noodzakelijk.
   
Leasen van een paard of pony
Rijd je bij ons in de lessen maar vind je 1x per week paardrijden onvoldoende? Dan kan leasen de oplossing zijn! Je kan dan meer rijden maar hebt niet de lasten van een eigen paard of pony. Lease is bij kinderen een mooie oplossing om te kijken of ze de verantwoording van een eigen pony aankunnen en voor een volwassene dé gelegenheid om te kijken of het in je bestaan past. Jij hebt de luxe van een “eigen paard” en The Horse Farm de zorg en de verantwoording. In overleg bepalen we welk paard/pony je kunt leasen. Met het paard of pony mag je van alles doen: poetsen, rijden, wandelen, longeren, knuffelen, etc. lees meer
   

Like us on Facebook
Een uitnodiging aan iedereen om onze facebook pagina leuk te vinden!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Check onze facebook pagina.


 

 

Like us on Facebook
   

Diploma rijden
Op zaterdag middag wordt er diploma gereden. Als je mag meedoen ontvang je een uitnodiging hiervoor.

 • We hebben 8 diploma's waar je voor kunt rijden.
 • Tijdens elke les wordt bijgehouden welke vorderingen je hebt gemaakt. Wil je weten hoever je bent? Vraag ernaar na de les.
 • Beheers je alle onderdelen voor het diploma, dan krijg je een uitnodiging voor het afrijden.
 • Tijdens het diploma rijden rij je een proefje en doe je ook een theorie examen.

Wil je meer weten over het diploma rijden? klik dan hier.

Foto's
Ik vind het erg leuk om wat foto's op de site te kunnen zetten van de rijlessen. Heb je een leuke foto gemaakt of wil je er een paar maken? Mail ze aan me door, bedankt!

Aanvangtijden ponyrijden/paardrijden
Wil je er om denken dat je minimaal 20 minuten van te voren aanwezig bent? Dan heb je voldoende tijd om je spullen aan te trekken en de ponys en paarden op te halen zodat we op tijd kunnen starten met de les.

Twitter, Facebook en YouTube
The Horse Farm is ook aanwezig op Twitter, Facebook, YouTube. Volg ons met het laatste nieuws! Volg The Horse Farm op Twitter Volg ons op FacebookVolg ons op You Tube

Jarig?
Weet je dat je bij ons ook je verjaardagsfeestje kan vieren?!

aVoltige:
Willen jullie er om denken dat je bij voltige geen paardrijlaarzen, maar zachte schoenen (bijv. gymschoenen) aantrekt? Omdat we ook diverse oefeningen op de rug van het paard doen, is dat voor paard en ruiter wel zo comfortabel!

Roken:
Het terrein van The Horse Farm is een rookvrij gebied. Roken is op het terrein en in alle gebouwen verboden. Je kunt uitsluitend buiten het hek roken, op de parkeerplaats.
 a

Paardensnoepjes:
Na het rijden vinden de ponys en paarden het heerlijk om een stukje appel, een wortel, een stukje brood of een paar paardensnoepjes te krijgen. Jouw bedankje voor het rijden.
Appel, wortel en/of brood kun je natuurlijk van huis meenemen, paardensnoepjes kun je bij ons kopen. Een bakje paardensnoepjes van 1,5 kilo is 4,50 euro. 

Lesaktiviteiten: Klik hier om te lezen wat we de komende weken gaan doen.

Onze huisregels en betalingscondities Klik hier om de huisregels en betalingscondities te lezen.

Agenda: Klik hier voor een overzicht van geplande aktiviteiten, schoolvakanties en lessen die niet door gaan.