Telegram
LinkedIn Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op InstagramBekijk onze video's op You Tube
          
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
   Privacyverklaring  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Boot verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
CORONA NIEUWS
     
 

18 december 2021:
Nav de persconferentie van vanavond moeten we vanaf morgen tot ten minste 14 januari de manege sluiten. Alle lessen worden geschrapt voor de komende dagen. Zodra bekend is hoe de paardensportbond hiermee om gaat en als dat mogelijkheden geeft voor bijvoorbeeld leasen laat ik dat weten.

26 november 2021:
Het kabinet heeft besloten om voor de komende drie weken een avondlockdown in te stellen. Dit om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen.

De meest ingrijpende maatregel is dat de amateursport dicht gaat tussen 17.00 uur in de avond en 5.00 uur in de ochtend. De aanvullende maatregelen gaan in op zondag 28 november om 05.00 uur en gelden in ieder geval tot zondag 19 december. De situatie wordt op dinsdag 14 december opnieuw beoordeeld door het kabinet. Indien er eerder wijzigingen vanuit de overheid komen zullen we dit direct communiceren.

Wat betekent dit voor ons:

 • Op de manege geldt een sluitingstijd tussen 17.00 en 05.00 uur.
 • Alle lessen tussen 17.00 en 05.00 uur zijn niet meer toegestaan. Om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk leerlingen kunnen blijven doorrijden gaan we alle lessen vanaf 16:00 uur uit de planner herplannen voor de komende 3 weken en worden er nieuwe tijdelijke lessen toegevoegd waarvoor je je kunt aanmelden. Deze lessen gaan altijd door. Bij 1-2 leerlingen duurt de les 30 minuten, 3 leerlingen 45 minuten en vanaf 4 leerlingen 60 minuten.
 • Voor iedereen vanaf 18 jaar is het verplicht om binnen en buiten 1,5 meter afstand te houden.
 • Bij verplaatsen te voet binnen een locatie waar een coronatoegangsbewijs geldt is het dragen van een mondkapje verplicht.
 • Er hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden tijdens het rijden.

Maatregelen die blijven gelden (sinds 6 november):

 • Er mag geen publiek aanwezig zijn bij de lessen. Dit geldt voor zowel binnen- als buitensportaccommodaties.
 • Het coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht in binnenruimtes van sportlocaties. Dit geldt voor iedereen vanaf 18 jaar. Ook bij een bezoek aan het toilet geldt een CTB-plicht.
 • Op sportlocaties buiten is het coronatoegangsbewijs niet verplicht. Op het (buiten)terras bij de sportlocatie of het sportcomplex is het coronatoegangsbewijs wel verplicht net als bij de reguliere horeca.

6 november 2021:

Naar aanleiding van de persconferentie op dinsdag 2 november moeten we weer de regels aanscherpen.

De nieuwe regels zijn:

 • Alle ruiters van 18 jaar en ouder die rijden in de binnenmanege moeten in het bezit zijn van een geldige QR code. Neem deze dus mee als je komt rijden. Voor het rijden in de buitenmanege is (vooralsnog) geen QR code nodig.
 • Toeschouwers zonder geldige QR code mogen wij niet in de binnenruimtes toelaten.

Wanneer je geen geldige QR code hebt, neem dan even contact met ons op.

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als:

 • je gevaccineerd bent
 • je hersteld bent van corona
 • je een negatieve test hebt van maximaal 24 uur oud.

Excuses voor het ongemak en alvast bedankt voor het begrip.

1 maart 2021:

We gaan weer van start met alle jeugdlessen. Volwassenen kunnen zich inschrijven voor privélessen van 2 personen op een 30 minuten rooster.

Corona voorzorgsmaatregelen:

 1. Kom NIET naar de manege als jij of iemand uit je gezin klachten heeft. Loop elke keer de gezondheidscheck door voordat je naar de manege komt;
 2. Waar mogelijk houdt iedereen vanaf 13 jaar anderhalve meter afstand. Als dat onmogelijk is voor een normaal verloop van de sportbeoefening (zoals bijvoorbeeld bij voltige) mag de anderhalve meter tijdelijk worden losgelaten, dit geldt ook voor begeleiding tijdens het op- en afzadelen;
 3. Na afloop van de les/activiteit geldt de maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte van twee personen voor iedereen vanaf 13 jaar;
 4. Ruiters moeten de manege verlaten zodra zij klaar zijn met hun les/activiteit;
 5. Er mag geen publiek (ook geen ouders) aanwezig zijn. Blijven ouders buiten het hek wachten let dan op de maximale groepsgrootte en houdt 1,5 meter afstand van elkaar. 
 6. Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje. Enige uitzondering is tijdens het rijden. Doe je mondkapje op/af bij het hekje. En ga daarna je handen ontsmetten. 
 7. Bij het hek een flesje met ontsmettingsgel om je handen mee te ontsmetten. In de manege was je handen met water en zeep bij de wasbak. 
 8. Je kunt bij ons op dit moment geen gebruik maken van het toilet

18 februari 2021:

Het weer wordt weer beter dus de lessen gaan weer opgestart worden! 

De A en B lessen gaan nog even niet door, andere alle jeugdlessen wel.   

Dit om de paarden en ponys weer even te laten wennen aan het rijden in de buitenbak. En ik durf dat nog even niet aan met de onervaren kinderen. Het plan is om na de voorjaarsvakantie alle lessen weer op gang te hebben.

We mogen alleen in de buitenbak rijden. Dus let op dat je je goed kleedt op het weer. Ook bij matige regen gaat de les gewoon door. Mocht het weer te slecht worden zal ik de les annuleren. Kijk hiervoor in TheHorseFarm-app of de les nog in de planning staat, ik kan dat tot 2 uur voorafgaand aan de les wijzigen. Anders kom je misschien voor niets.

Voor de volwassenen ga ik lessen van 30 minuten maken waarin max 2 volwassen kunnen rijden. Opgave is via de TheHorseFarm-app.    

15 januari 2021:

De huidige coronamaatregelen van de overheid zijn met drie weken verlengd. Dit betekent dat ook de manege lessen niet kunnen doorgaan t/m dinsdag 9 februari 2021. 

03 januari 2021:

De gemeente Westerkwartier staat niet open voor een uitzonderingsituatie. Er mogen alleen lessen in de buitenbak gegeven worden aan kinderen t/m 17 jaar, volwassenen mogen enkel privélessen rijden ook enkel in de buitenbak. We hebben er lang over na kunnen denken, maar we vinden het niet veilig om nu in de buitenbak te rijden. Enerzijds zijn de ponys het helemaal niet meer gewend, en ben ik bang voor ongelukken. Anderzijds is de bak te nat om er fatsoenlijk in te kunnen rijden. Ook is het niet echt leuk om met weer en wind in de buitenbak te rijden. De lessen gaan dus tot 17 januari niet door. De 2 lessen die je hierdoor mist kun je tot/met het derde kwartaal inhalen dat is te plannen via de app.

16 december 2020:

Vanwege de nieuwe maatregelen mogen we geen lessen in de binnenbak geven. En rijden in de buitenbak is op dit moment geen optie. De lessen gaan deze week dus helaas niet door. Ik ben in overleg met de gemeente of we een uitzonderingsituatie kunnen krijgen, mocht ik daar meer over weten laat ik het weten. Hopelijk kunnen we na de kerstvakantie de lessen weer starten. Voor nu wens ik iedereen hele fijne feestdagen!

9 november 2020:

Omdat het nu niet mogelijk is om groepslessen te geven aan personen vanaf 18 jaar gaan deze lessen tot nader bericht niet door. Elke les wordt opgesplitst in 2 tallen en zij krijgen les voor 30 minuten. Zie TheHorseFarm-app over hoe het ingericht gaat worden.

5 november 2020:

Onderstaande is wat nu bekend is en wat de overheid zegt.

Paardrijden voor personen > 18 jaar
Groepslessen zijn zowel binnen als buiten niet toegestaan voor personen vanaf 18 jaar.  Individuele lessen, individueel rijden en trainingen in groepjes van maximaal 2 personen (exclusief instructeur) zijn voor iedereen vanaf 18 jaar zowel binnen als buiten in ieder geval wel toegestaan, mits er onderling 1,5 meter afstand wordt gehouden. Bij individueel rijden mag een begeleider aanwezig zijn om toezicht te houden in verband met veiligheid en waarborgen van de onderlinge afstand.  

Paardrijden, lessen en trainingen voor personen < 18 jaar
Voor groepslessen, individuele lessen, individueel rijden en trainingen voor kinderen en jeugd t/m 17 jaar zijn er geen beperkingen. Voor hen kunnen de reguliere (groeps)lessen doorgang vinden. Zij hoeven ook geen 1,5 meter afstand te houden tijdens het paardrijden.  

3 november 2020:

Sinds vandaag zijn de maatregelen weer aangescherpt:

Volwassenen vanaf 18 jaar
Het is op dit moment nog niet bekend of groepslessen voor volwassenen (vanaf 18 jaar)  de komende twee weken zijn toegestaan. Zodra hier meer duidelijkheid over komt, zullen we dat hier melden. Houdt deze pagina dus goed in de gaten. Zodra er meer duidelijkheid is, gaan we ook kijken naar evt aanpassingen/oplossingen voor de groepslessen.

Privélessen in groepjes van maximaal 2 personen voor iedereen vanaf 18 jaar zijn in ieder geval toegestaan, mits er onderling 1,5 meter afstand gehouden wordt. Na afloop van het paardrijden geldt, de maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte van twee personen en geldt ook dat er onderling 1,5 meter afstand wordt gehouden. Zodra je klaar bent met rijden verlaat je de accommodatie.

Voor kinderen en jeugd t/m 17 jaar
Er zijn voor kinderen geen beperkingen. Voor hen kunnen de lessen gewoon doorgaan. Zij hoeven ook geen 1,5 meter afstand te houden. Na afloop van de les geldt, voor iedereen vanaf 13 jaar, de maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte van twee personen.

De regels die nu bij The Horse Farm gelden zijn als volgt:
 1. Kom NIET naar de manege als je klachten hebt. Loop elke keer de gezondheidscheck door voordat je naar de manege komt;
 2. Waar mogelijk houdt iedereen vanaf 13 jaar anderhalve meter afstand. Als dat onmogelijk is voor een normaal verloop van de sportbeoefening (zoals bijvoorbeeld bij voltige) mag de anderhalve meter tijdelijk worden losgelaten, dit geldt ook voor begeleiding tijdens het op- en afzadelen;
 3. Na afloop van de les/activiteit geldt de maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte van twee personen voor iedereen vanaf 13 jaar;
 4. Ruiters moeten de manege verlaten zodra zij klaar zijn met hun les/activiteit;
 5. Er mag geen publiek (ook geen ouders) aanwezig zijn. Blijven ouders buiten het hek wachten let dan op de maximale groepsgrootte van twee personen en houdt 1,5 meter afstand van elkaar. 
 6. Iedereen vanaf 13 jaar draagt in binnenmanege een mondkapje. Enige uitzondering is tijdens het rijden.
 7. Als je bij ons komt staat er aan het hek een flesje met ontsmettingsgel om je handen mee te ontsmetten. In de manege was je ook nog eens je handen met water en zeep bij de wasbak.
 8. Je kunt bij ons op dit moment geen gebruik maken van het toilet.
Gezondheidscheck: Wil je deze check iedere keer uitvoeren voordat je naar de manege komt. Deze vragen worden ook nog eens met iedereen doorgenomen die de manege binnen komt. Blijkt dat een van deze vragen toch met ja beantwoord wordt, zal je de manege weer moeten verlaten.   

4 oktober 2020:

Sinds afgelopen maandag zijn de maatregelen weer aangepast. Bij ons geldt vanaf morgen het volgende:

 1. We kunnen blijven paardrijden: lessen en overige activiteiten mogen doorgaan;
 2. Waar mogelijk houdt iedereen anderhalve meter afstand. Als dat onmogelijk is voor een normaal verloop van de sportbeoefening (zoals bijvoorbeeld bij voltige) mag de anderhalve meter tijdelijk worden losgelaten, dit geldt ook voor begeleiding tijdens het op- en afzadelen;
 3. Er vindt een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de les/activiteit (zie bijlage);
 4. Na afloop van de les, training of wedstrijd geldt de maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte van vier personen voor iedereen vanaf 13 jaar;
 5. Ruiters moeten de sportaccommodatie verlaten zodra zij klaar zijn met hun les/activiteit;
 6. Er mag geen publiek (ook geen ouders) aanwezig zijn. Blijven ouders buiten het hek wachten let dan op de maximale groepsgrootte van vier personen. 
 7. Iedereen vanaf 13 jaar draagt in binnenmanege een mondkapje. Enige uitzondering is tijdens het rijden.
 8. Als je bij ons komt staat er aan het hek een flesje met ontsmettingsgel om je handen mee te ontsmetten.
 9. Je kunt bij ons op dit moment geen gebruik maken van het toilet.
Gezondheidscheck: Wil je deze check iedere keer uitvoeren voordat je naar de manege komt.


4 oktober 2020:

Even weer een update over de voorzorgsmaatregelen die bij ons gelden ivm corona:


Heb jij of iemand uit je gezin last van: 
 • neusverkoudheid
 • loopneus
 • niezen
 • keelpijn
 • verhoging (tot 38 graden)
 • koorts (boven 38 graden)
meld je dan af voor de les en kom niet naar de manege. Dit geldt voor alle leerlingen van alle leeftijden.
> Onze maatregelen zijn strenger dan wat het RIVM hanteert, maar wij zitten in een kwetsbare situatie en zijn extra voorzichtig. Wij hopen op jullie begrip. 
Kijken bij de les: Er staan achter de manege bij de buitenbak 3 picknicktafels, aan elke tafel mag 1 ouder plaatsnemen. Wissel dat dus een beetje af, niet dat telkens dezelfde ouders binnen komen. Als je 10 minuten voor het einde van de les weer de manege wilt verlaten, zodat ouders uit de volgende les binnen kunnen komen. In de binnenbak is geen toegang voor ouders, ook niet als het regent en ook niet als we in de binnenbak rijden. Tevens is het niet de bedoeling dat ouders over de manege gaan rondlopen, loop dus enkel naar de picknicktafels toe en weer terug naar de auto. 

15 mei 2020:

Inmiddels hebben we een aantal lessen gehad en zo zijn we erachter gekomen dat sommige punten anders gaan dan eerder beschreven. Zie de rode tekst wat inmiddels is veranderd: protocol II

7 mei 2020:

Yes, we gaan vanaf 11 mei weer gefaseerd starten met de lessen voor de jeugd!

We hebben elkaar zo vreselijk veel gemist, dus we vinden het super leuk om jullie weer te zien!

Ten eerste zijn we iedereen ontzettend dankbaar voor alle steun die we hebben ontvangen, middels lesgeld, donaties, filmpjes, foto's en lieve berichtjes.

Ok, zo gaan we dus beginnen: We hebben een protocol opgesteld, zie mail die we hebben verzonden aan onze leerlingen, waarin we alles zo duidelijk en uitgebreid mogelijk hebben beschreven. Wellicht komt het heel streng over, dat is ook de bedoeling :-) we willen jullie gezondheid en die van ons veilig stellen en zijn daar heel serieus over. Het is begrijpelijk dat de kinderen niet alle regels direct gaan onthouden, dus daar zal ik ze zo veel mogelijk in begeleiden. Maar willen jullie dit document samen met de kinderen doorlezen zodat ze al wel enigszins weten wat er van hun wordt verwacht? We zijn ook een filmpje aan het maken om het nog duidelijker te maken, maar die komt nog.

22 april 2020:

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op dinsdag 21 april zijn de KNHS en de FNRS in overleg over wat de nieuwe maatregelen betekenen voor de paardensport. De komende dagen werken zij gezamenlijke richtlijnen uit. Aan de hand daarvan gaan wij, The Horse Farm, kijken wat specifiek voor ons wél en niet mag/kan.

Vooropgesteld, willen wij graag zsm op een corona-veilige manier (aangepast) open kunnen. Echter, staat veiligheid bij ons altijd voorop. De veiligheid van onze ruiters/amazones, onze vrijwilligers en die van onszelf willen en moeten wij kunnen waarborgen. 

Dat betekent dat we met z’n allen nog geduld moeten hebben, wij zien namelijk nog niet hoe wij de lessen kunnen inrichten zonder behulp van ouders en/of vrijwilligers. Denk bijv. aan opzadelen, aansingelen, meelopen, als een kind van een pony/paard afvalt, etc. Wij blijven vooralsnog dicht totdat de protocollen voor ons bedrijf uitgekristalliseerd zijn.

Wij danken iedereen voor jullie begrip en we hopen dat we een (groot) deel van onze klanten snel weer kunnen verwelkomen op The Horse Farm.