NL EN DU
 Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op HyvesBekijk onze video's op You Tube
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
   Reserveringsformulier  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Natural Horsemanship  
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
Foto: trainingsmolen; het dak zit erop!  
Nieuws januari 2014
 


Trainingsmolen
Het was een grote klus, maar het dak zit erop! Het begint er al aardig op te lijken en het einde van de bouw komt in zicht. Na het plaatsen van de omheining en het aanbrengen van het zand op het looppad moet alles nog aangesloten worden en dan is de trainingsmolen klaar voor gebruik!
 
   

3e Onderlinge wedstrijd is op maandag 21 april 2014 (2e paasdag)
We kijken terug op een hele gezellige en super geslaagde 2e wedstrijd en nr 3 is alweer gepland! En wel op 2e paasdag, 21 april. Deze dag staat in het teken van dressuur. In de ochtend organiseren we een individuele dressuurwedstrijd, in de middag gaan we kur op muziek doen. Dit rij je met z'n 2-en, 4-en 6-en of 8-en. De kur rij je op muziek en je hebt je leuk verkleed. Je krijgt van de jury en het publiek punten voor originaliteit!

Het is wel een beetje de bedoeling dat iedereen meedoet met beide categorieen. Dus spreek af met je lesgenoten om de kur op muziek samen te doen. Tijdens de lessen gaan we hier ook vaak mee oefenen. Deze week staat het op het lesprogramma.

Voor deelname rekenen we 8,00 euro voor 1 proef en 12 euro voor beide proeven.

Doe je mee? Op het inschrijfformulier in de manege kun je je inschrijven. Ook hebben we weer veel vrijwilligers nodig, ook daar kun je je voor inschrijven. We hebben verschillende proefjes voor elk nivo, dus iedereen kan meedoen!

 

 

 

 

 

   
Agenda
We hebben de komende maanden een aantal aktiviteiten op de planning staan. Bekijk onze agenda maar eens.
 
   

Nieuwe groepslessen
Omdat de overige lessen al aardig vol zijn, wil ik weer twee nieuwe kinderlessen starten. Op maandag om 18:00 uur (beginners nivo A/B) en op maandag om 19:00 uur (gevorderden nivo C/D). Heb je interesse om te schuiven mail dan even, dan plaats ik je op de wachtlijst. De les gaat van start bij minimaal 4 aanmeldingen.

 
   

Ponydagen in de voorjaarsvakantie
In de voorjaarsvakantie gaan we weer twee ponydagen organiseren. Op vrijdag 28 februari voor de beginners en op zaterdag 1 maart voor de gevorderden kinderen vanaf 9 jaar. Overleg even op welke dag je het beste mee kunt doen. In de ochtend gaan we verschillende spelletjes doen en in de middag is er natuurlijk weer tijd voor versieren en zonder zadel rijden. Het worden vast weer geweldige dagen. Klik op de foto om naaar het fotoalbum te gaan met de fotos van de afgelopen ponydagen. Wil je meedoen met de ponydag? Geef je op!
Lees hier meer over de ponydag

 

 

Ponydag
   
Leasen van een paard of pony
Rijd je bij ons in de lessen maar vind je 1x per week paardrijden onvoldoende? Dan kan leasen de oplossing zijn! Je kan dan meer rijden maar hebt niet de lasten van een eigen paard of pony. Lease is bij kinderen een mooie oplossing om te kijken of ze de verantwoording van een eigen pony aankunnen en voor een volwassene dé gelegenheid om te kijken of het in je bestaan past. Jij hebt de luxe van een “eigen paard” en The Horse Farm de zorg en de verantwoording. In overleg bepalen we welk paard/pony je kunt leasen. Met het paard of pony mag je van alles doen: poetsen, rijden, wandelen, longeren, knuffelen, etc. lees meer
 
   

Rooster voor het inhalen/ruilen van groepslessen
Indien er een plekje vrij is, kun je maximaal 1 les per maand inhalen of ruilen binnen dezelfde maand als de les minimaal 24 uur van te voren is afgemeld. Er is een rooster waarop je kunt zien wanneer er in een van de groepslessen een plekje vrij is om in te halen of te ruilen. Zo kun je zelf bekijken wanneer er plek is en kun je dit via mail of telefoon aan mij doorgeven. Jouw inhaalles gaat alleen door indien je een bevestiging hebt ontvangen. Krijg je op de mail geen reactie, bel dan even. Je kunt ook een link naar dit rooster vinden op de pagina "Pony- en paardrijlessen".

 
   

Diploma rijden
Doe je ook mee met diploma rijden? Leuk!

  • We hebben 6 diploma's waar je voor kunt rijden, elke keer wordt het wat moeilijker.
  • Tijdens elke les wordt bijgehouden welke vorderingen je hebt gemaakt.
  • Beheers je alle onderdelen voor het diploma, dan maken we een afspraak voor het examen van het diploma rijden. De eerstvolgende datum is zondag 6 oktober.
  • Ik heb een map te koop waarin alles over het diploma rijden in staat vermeld. In de map zit het kennis en vaardigheden overzicht, de theorie, het proefje en het theorie examen. Je neemt je map mee naar de les. Laat het even weten als je een map wilt bestellen. De prijs van de map is incl het examen van het diploma rijden.
  • Tijdens het diploma rijden rij je een proefje en doe je ook een theorie examen. Bij het proefje moet je voor alle onderdelen een "+" halen. Heb je de theorie ook gehaald krijg je je diploma.
  • Diploma rijden is per diploma 17,50 euro (incl map).

Wil je meer weten over het diploma rijden? klik dan hier.

The Horse Farm t-shirt / vest / sweater / jas 
Lijkt het je leuk om een t-shirt, vest, sweater of jas van The Horse Farm te dragen als je gaat paardrijden? Wij hebben verschillende uitvoeringen met een leuke opdruk van The Horse Farm. Bij interesse even mailen of inschrijven op het formulier wat hangt op het bord in de manege. Je kunt je maat en de kleur (donkerblauw of rood) doorgeven.

2e hands ruitersportartikelen
We hebben 2e hands rijlaarzen en 2e hands rijbroeken in verschillende maten liggen. Voor het overzicht klik hier.

Heb jij kleding of andere paardenspullen die je wilt verkopen? Breng het bij ons en wij proberen dit voor je te verkopen. Je kunt denken aan; rijbroeken, caps, laarzen, handschoenen, bodyprotectors, halsters, boeken, paardenspeelgoed etc. etc. Jij bepaalt de verkoopprijs voor een artikel, wordt het artikel verkocht krijg je 60% van de verkoopprijs. Graag aanleveren met een briefje met je naam en verkoopprijs (bijv met een speld of wasknijper).

Foto's
Ik vind het erg leuk om wat foto's op de site te kunnen zetten van de rijlessen. Heb je een leuke foto gemaakt of wil je er een paar maken? Mail ze aan me door, bedankt!

Aanvangtijden ponyrijden/paardrijden
Wil je er om denken dat je bij het ponyrijden minimaal een kwartier en bij het paardrijden minimaal een half uur van te voren aanwezig bent? Dan hebben we voldoende tijd om de ponys en paarden uit de wei te halen zodat we op tijd kunnen starten met de les.

Twitter, Facebook en Hyves
The Horse Farm is ook aanwezig op Twitter, Facebook, Hyves en YouTube. Volg ons met het laatste nieuws! Volg The Horse Farm op Twitter Volg ons op FacebookVolg ons op HyvesVolg ons op You Tube

Jarig?
Weet je dat je bij ons ook je verjaardagsfeestje kan vieren?!

Voltige:
Willen jullie er om denken dat je bij voltige geen paardrijlaarzen, maar zachte schoenen (bijv. gymschoenen) aantrekt? Omdat we ook diverse oefeningen op de rug van het paard doen, is dat voor paard en ruiter wel zo comfortabel!

Roken:
Het terrein van The Horse Farm is een rookvrij gebied. Roken is op het terrein en in alle gebouwen verboden. Je kunt uitsluitend roken op de parkeerplaats. Voor het zwarte hekje bij de ingang van The Horse Farm staat een oranje bloempot waar je je peuken in kwijt kunt, gebruik die svp.
 

Paardensnoepjes:
Na het rijden vinden de ponys en paarden het heerlijk om een stukje appel, een wortel, een stukje brood of een paar paardensnoepjes te krijgen. Jouw bedankje voor het rijden.
Appel, wortel en/of brood kun je natuurlijk van huis meenemen, paardensnoepjes kun je bij ons kopen. Een bakje paardensnoepjes van 1,5 kilo is 4,00 euro. 

Afmelden van lessen:
Indien er een plekje vrij is, kun je 1 les per maand inhalen binnen dezelfde maand als de les minimaal 24 uur van te voren is afgemeld. Houd hier rekening mee svp.

Lesaktiviteiten: Klik hier om te lezen wat we de komende weken gaan doen.

Onze huisregels en betalingscondities Klik hier om de huisregels en betalingscondities te lezen.

Agenda: Klik hier voor een overzicht van geplande aktiviteiten, schoolvakanties en lessen die niet door gaan.

Betaling van de maandkaart:
Vriendelijk verzoek de maandkaart voor de 1ste van de maand over te maken op bankrekeningnr: 97.42.79.935
tnv The Horse Farm te Garnwerd of contant en gepast te betalen op de 1ste les van de maand. Wil je een cap en/of een bodyprotector huren kun je dat bedrag bij de maandkaart optellen.

Ponyrijden junior (4 tot 12 jaar):
Kinderen rijden op ponys
Maandkaart groepsles: € 38,50
Maandkaart priveles: € 49,00 (1-3 kinderen per les)
10 Rittenkaart: € 131,50 (15 weken geldig) 

Paardrijden jeugd (12 tot 18 jaar):
Kinderen rijden op ponys en paarden
Maandkaart groepsles: € 42,50
Maandkaart priveles: € 76,00 (1-2 kinderen per les)
10 Rittenkaart: € 201,50 (15 weken geldig)

Paardrijden volwassenen (vanaf 18 jaar):
Volwassenen rijden ponys en paarden
Maandkaart groepsles: € 60,00
Maandkaart priveles: € 76,00 (1-2 personen per les)
10 Rittenkaart: € 201,50 (15 weken geldig)

Cap huren:
Per keer: € 1,00
Per maand: € 3,00

Bodyprotector huren:
Per keer: € 2,00
Per maand: € 6,00

Leasen van een paard of pony
voor 1 uur:
Per keer: € 10,00 euro pony € 12,50 paard
Per maand: € 30,00 pony € 40,00 paard (1x in de week) 
Per maand: € 55,00 pony € 70,00 paard (2x in de week)
Per maand: € 80,00 pony € 100,00 paard (3x in de week)
voor 1,5 uur:
Per keer: € 12,50 euro pony € 15,00 paard
Per maand: € 40,00 pony € 50,00 paard (1x in de week)
Per maand: € 65,00 pony € 80,00 paard (2x in de week)
Per maand: € 97,50 pony € 120,00 paard (3x in de week)