Telegram
LinkedIn Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op InstagramBekijk onze video's op You Tube
          
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
   Privacyverklaring  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Boot verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
PRAKTISCHE EN ALGEMENE PAARDENKENNIS
     
 

Praktische en algemene paardenkennis
Het is belangrijk dat iedere ruiter en amazone van The Horse Farm veilig met een paard of pony kan omgaan. Dat je je paard of pony correct kan verzorgen en op- en afzadelen.

Maar er is meer... Kan je correct je paard door de bak begeleiden, kan je een zadel en een hoofdstel op de juiste manier invetten? En weet je hoe je het hoofdstel weer in elkaar zet. Hoe weet je of je paard of pony ziek of kreupel is. Weet je eigenlijk wel wat een changement is of wat aanleuning is? En wat geberut er eigenlijk in onze kudde met ponys? Dit is een greep uit de verschillende onderwerpen die we behandelen tijdens de verschillende workshops.

Elke maand organiseren we een workshop met een ander thema waarvoor je je kunt inschrijven. Een workshop duurt 1 uur (17:00-18:00 uur) en is 6,00 euro per deelnemer. De worskshop gaat door bij 8 inschrijvingen. Dit is ook een onderdeel van het diploma rijden. Let op! We gaan niet rijden tijdens de workshops, ook niet bij de workshop Dressuur.

Kijk op de agenda om te zien op welke datum een workshop staat gepland.

Workshop Paard ziek? deel 1

Je ziet het natuurlijk wel als je pony een wondje heeft. Maar wanneer is hij echt ziek? Hoe kan je zien dat hij kreupel loopt en kan een paard ook de griep krijgen? Heb je weleens van eischuss gehoord, of droes? Een paard kan ook ziek worden al je hem verkeerd voedsel geeft, een appel kan natuurlijk nooit kwaad maar een aardappel dan?

Workshop Doe dit nooit!
In de omgang met paarden is het belangrijk dat je om je eigen veiligheid denkt, maar ook die van je paard/pony. Tijdens deze workshop leer je een hele lijst van dingen die je nóóit moet doen.

Workshop Grondwerk

Bij deze workshop gaan we niet op de ponys zitten, maar lopen we ernaast. Met grondwerk oefeningen leer je hoe je je pony kan laten gehoorzamen en gemotiveerd met je mee werkt. Er zijn verschillende basisoefeningen die we gaan doen: leiden, halthouden, achterwaarts, stelling, keerwendingen en we doen ook een stukje schriktraining.

Workshop Hoofdstel

Bij deze workshop leer je alles over het hoofdstel. Als een hoofdstel helemaal uit elkaar is, kan je hem dan ook weer in elkaar zetten? Weet je hoe alle onderdelen van het hoofdstel heten? En welke soorten bitten zijn er? Een hoofdstel moet ook regelmatig ingevet worden, dat gaan we doen en we gaan oefenen hoe je correct een hoofstel op en af doet. Deze workshop moet je gevolgd hebben om je C diploma te behalen en verder kan iedereen meedoen.

Workshop Dressuur

Bij deze workshop gaan we wat dieper in op het woord dressuur. Wat is dressuur eigenlijk en wat is het nut daarvan. Hoe heet het eigenlijk als je ziet dat iemand zijn paard zijwaarts laat lopen en welke hulpen moet je dan gebruiken? Welke nivos zijn er binnen de dressuur sport? En welke figuren kun je allemaal rijden. Heb je weleens van aanleuning gehoord?

Workshop Paard ziek? deel 2

Dit is het 2e deel van Paard ziek. Iedereen kan meedoen, ook heb je deel 1 niet gevolgd.

Naast dat we heel veel ziektes en afwijkingen bespreken, komen ook de normaalwaarden aan bod. Als je goed op de hoogte bent van de normaalwaarden van je paard, ben je ook eerder in staat te bepalen of je paard ziek is. Dit wordt weer een hele leerzame workshop!

Workshop Zadel

Tijdens deze workshop leer je alles over het zadel. Wat zijn de onderdelen van het zadel, waar dienen de onderdelen voor en hoe moet je een zadel onderhouden. We gaan dan ook aan de slag, iedereen krijgt een zadel die je gaat schoonmaken en invetten. Ook ga je een pony opzadelen en krijg je nog eens uitgebreid hulp bij het opzadelen en afzadelen, zodat je echt weet waat je op moet letten. En dat kan je dan verschillende keren goed oefenen. Deze workshop moet je gevolgd hebben om je D diploma te behalen en verder kan iedereen meedoen.

Workshop paard observeren

Tijdens deze workshop gaan we onze kudde ponys observeren. Naast dat het erg leuk is om te zien, leer je hier ook veel van. We gaan kijken hoe de rangorde is verdeeld, wie is de baas over wie, wie bevriend is met wie en wie helemaal onderaan staat. Je observeert het gedrag en de lichaamstaal van de ponys. Zo kom je een heleboel te weten over de ponys wat je ook weer kunt gebruiken tijdens de rijlessen. Je begrijpt beter waarom een paard iets doet of juist niet.