Telegram
LinkedIn Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op InstagramBekijk onze video's op You Tube
          
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
   Privacyverklaring  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Boot verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
 
Algemene voorwaarden
 


Betaling:
Uiterlijk 1 week voor het begin van het nieuwe kwartaal betaal je het lesgeld voor het volgende kwartaal. Dit kan contant en gepast, op bankrekeningnr: NL54 ABNA 0114 9600 115 tnv The Horse Farm onder vermelding van je voor- en achternaam.

Let op: er kan alleen deelgenomen worden aan de lessen, indien het lesgeld is betaald. Als blijkt dat niet vóór de eerste van het kwartaal is betaald, is het niet mogelijk aan de lessen deel te nemen.

Nieuwe leerlingen:
Nieuwe leerlingen ontvangen binnen enkele dagen na het versturen van de vragenlijst een link om te betalen. Na de kennismakingskaart volgen een aantal losse lessen tot het volgende kwartaal. De kwartalen zijn januari/april/juli/oktober. De eerst betaling omvat een kwartaalkaart, een polo en een workshop.

Diploma rijden:
Beginners starten in een A groep, na het diploma rijden kunnen ze doorstromen naar een volgende nivo les. Diploma rijden omvat het examen, een kledingstuk en een workshop.

Opzegtermijn:
Wil je stoppen met pony- of paardrijden? Zeg dan uiterlijk 2 weken voor het begin van het nieuwe kwartaal op. Dit kan tijdens de les, telefonisch of via de mail. Er vindt geen restitutie van de leskaart plaats.

Kwartaalkaart / losse lessen:
Het lesgeld is gebaseerd op een jaarbedrag wat je per kwartaal betaalt. Per kwartaal krijg je 1 keer per week een les m.u.v. feestdagen en schoolvakanties.

Losse lessen zijn voor klanten die halverwege het kwartaal beginnen, incidenteel een les willen volgen of niet elke week kunnen rijden. Indien je besluit te stoppen met paardrijden (bijv voor de zomervakantie) en kom je binnen 3 maanden weer terug, betaal je het gehele kwartaalbedrag - betaalde losse lessen + 15 euro administratiekosten.

Afmelden en inhalen van lessen:

 • Lessen dienen uiterlijk 24 uur van te voren te worden afgezegd. Deze kunnen, in overleg, binnen 1 maand na de afgezegde datum worden ingehaald. Uiteraard in een gelijkwaardige, andere groepsles mits er ruimte is in de planning.
 • Indien The Horse Farm zelf een les annuleert ivm ziekte of overmacht geldt ook dat je deze les binnen een maand mag inhalen.
 • Er kan 1 les per maand worden ingehaald.
 • Niet gereden lessen uit vorige maanden komen te vervallen en kunnen niet meer ingehaald worden.
 • Inhalen na beëindiging van het abonnement is niet mogelijk.
 • Eenmaal afgesproken inhaallessen kunnen bij afmelding niet weer ingehaald worden.
 • In een uitzonderlijke situatie wordt er in overleg een speciale regeling getroffen.
 • Inhalen is een service van The Horse Farm, geen recht en wordt toegestaan wanneer dit geen belemmering vormt.
 • Om anderen voldoende mogelijkheid te bieden om te kunnen inhalen vragen wij je zo vroeg als mogelijk af te melden.
 • Afmelden en inhalen van lessen en overige activiteiten gaat via onze planner TheHorseFarm-app. Dit kan niet telefonisch, via de mail of whatsapp.
 • Rij je in een priveles kun je je les ook inhalen in een groepsles.

Extreme weersomstandigheden:
In verband met het welzijn van mens en dier passen we de lessen aan bij extreme temperaturen. We werken met minder paarden/ponys (dit bekijken we per les), doen rustig aan (stappen), korten de lessen in (30-45 min) en zullen (water)spelletjes of buitenritjes doen tijdens de lessen. Bij temperaturen vanaf 30 graden of onder de -8 graden kunnen we ook bepalen om de lessen helemaal niet door te laten gaan. Dit wordt gecommuniceerd via TheHorseFarm-app, als lessen niet doorgaan ontvang je daar een email over. Controleer dit altijd even voordat je naar de manege komt.

Samenvoegen of annuleren van lessen:
Sommige lessen, waarbij er veel afzeggers zijn, zullen worden samengevoegd of geannuleerd. Een les gaat door bij minimaal 3 kinderen of 2 volwassenen. Dit wordt gecommuniceerd via TheHorseFarm-app, als lessen niet doorgaan ontvang je daar een email over. Controleer dit altijd even voordat je naar de manege komt.

Feestdagen en schoolvakanties: 
Er vinden geen lessen plaats op feestdagen (pasen, koningsdag, hemelvaartsdag en pinksteren) en tijdens schoolvakanties (herfst-, kerst-, voorjaars-, mei- en de laatste 4 weken van de zomervakantie). In de zomervakantie is er dus wel les in de 1ste 2 weken van de vakantie. Lessen die je mist tijdens feestdagen en schoolvakanties kun je niet inhalen. Let op: lessen tijdens feestdagen en vakanties staan wel gewoon in de TheHorseFarm-app, maar gaan dus niet door.

Aansprakelijkheid:
Het rijden op en het omgaan met paarden en pony’s brengt ten alle tijden risico met zich mee. The Horse Farm stelt zich niet aansprakelijk voor het eventuele letsel wat wordt opgelopen tijdens de lessen. Je rijdt bij ons op eigen risico.

Schades, zowel directe als indirecte, toegebracht aan producten, materieel en/of andere bezittingen van The Horse Farm, worden in alle gevallen verhaald op de veroorzaker daarvan of, bij minderjarigheid, op zijn of haar wettelijke vertegenwoordiger. Vaak is dit bij je WA verzekering te declareren.

Veiligheid:
The Horse Farm doet er alles aan om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen op de manege. Naast de scholing van de ruiters en de omgang met het paard levert een veilige uitrusting een grote bijdrage aan het verminderen en voorkomen van ernstige blessures en verwondingen. Naast een goedgekeurde veiligheidscap, goede kleding en schoeisel wordt sterk aangeraden om tijdens de paardrijlessen ook een bodyprotector te dragen. Wij adviseren je serieus na te denken over de aanschaf hiervan.

 • Een veiligheidscap is wettelijk verplicht en beschermt je hoofd. Je kunt hoofdletsel oplopen als je bijvoorbeeld van je paard valt.
 • Een bodyprotector is een veiligheidsvest dat eruit ziet als een strakke bodywarmer. Het beschermt je wervelkolom, ribben en alle onderliggende organen bij een val. Voor kinderen tot 18 jaar is het bij ons verplicht om met een bodyprotector te rijden.
 • Draag laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak. Of draag zogenoemde jodhpur-laarsjes in combinatie met ‘chaps’. Een hak voorkomt dat je door de beugel schiet. Gympen zijn niet geschikt om veilig mee paard te rijden.
 • Draag kleding die je armen en benen zo goed mogelijk beschermt tijdens het paardrijden. Je moet je vrij en comfortabel kunnen bewegen in je kleding. Je kleding mag niet los wapperen.
 • Draag geen sieraden, zoals ringen en grote oorbellen. Er is altijd een risico dat je ergens achter blijft haken.
 • Heb je wat langer haar en kan het in een knot(je) of vlecht(je), dan is dit verplicht. Los haar kan jezelf in de weg zitten tijdens het paardrijden of het kan ergens achter blijven haken waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Wij hebben een aantal caps en bodyprotectors die je kunt huren om tijdens de lessen te dragen dit kan per keer of per kwartaal.

Spelende kinderen:
Wij begrijpen dat er bij ons vele plekken zijn te vinden waar het voor kinderen leuk spelen is, maar het is geen speeltuin op de manege, er zijn veel gevaren. Paarden kunnen schrikken van onverwachte bewegingen en/of lawaai en daardoor zichzelf en/of anderen letsel toebrengen. Vandaar dat hiervoor de volgende regel is vastgesteld:
Het is niet toegestaan op de strobalen, in de rijhal en bij de stallen te spelen, te gillen of te rennen. En hou niet-lessende kinderen bij je, wij kunnen niet toestaan dat ze zonder toezicht van ouders op de manege rondlopen.

Roken:
Het terrein van The Horse Farm is een rookvrij gebied. Roken is op het terrein en in alle gebouwen verboden. Je kunt uitsluitend roken buiten het hek bij de parkeerplaats.  

Parkeren:
Is onze parkeerplaats vol, dan kun je de auto parkeren net voor de brug aan de linkerkant van de weg of net na de brug linksaf aan de linkerkant van de weg. Het is niet toegestaan de auto op onze dijk te parkeren. Kom je op de fiets, plaats je fiets dan aan buitenkant van het hek in het fietsenrek.

Overige regels:

 • Tijdens de kijklessen (de eerste week van elke maand) of diploma rijden mogen ouders mee. Toeschouwers dienen zich rustig te gedragen en mogen zich niet met de gang van zaken in een les bemoeien.
 • Aanwijzingen van het stalpersoneel en instructeurs dienen door iedereen opgevolgd te worden.
 • Tijdens het rijden worden de rijbaanregels in acht genomen.
 • Alcoholgebruik voor of tijdens het paardrijden is niet toegestaan.
 • Leerlingen of vrijwilligers mogen alleen paarden en pony’s poetsen, van en naar stal/paddock begeleiden en op- en afzadelen als dit onder toezicht van stalpersoneel gebeurt.
 • Haal geen paarden/ponys alleen uit de wei/paddock, haal met z'n 2-en max 1 paard op. Alleen via de ingang rechts naast de schuilstal.
 • Het is niet toegestaan om de schuilstal in te gaan via de staldeuren. Let ook op dat kinderen hun hoofd niet door de deuren heen steken. Dat is gevaarlijk.
 • Leerlingen of vrijwilligers mogen paarden zonder toezicht verzorgen wanneer zij hiervoor bij The Horse Farm een korte theoretisch en praktische instructie hebben gevolgd.
 • Honden zijn niet toegestaan.
 • Loop nooit vlak achter een paard/pony langs.
 • Halsters hangen in de zadelkastjes, ook daar weer terughangen na gebruik.
 • Eerst je poetsbakje opruimen, dan pas opzadelen.
 • Zadel, hoofdstel, halster en poetsbakje zorgvuldig opbergen en het bit afspoelen.
 • Ruim paarden mest op.
 • Plastic, papier en afval is uitermate schadelijk voor paarden. Gooi vuilnis dus in een van de afvalbakken.
 • Toilet betreden zonder laarzen.
 • Niet spelen met onze honden, dit om vechtpartijen tussen de honden te voorkomen.
 • Na een buitenrit hoeven krabben.
 • We gaan de bak pas in als iedereen klaar is, even elkaar helpen dus en kom op tijd. Bij A / privé lessen 5 minuten van te voren, B lessen 15 minuten van te voren en vanaf C lessen / 13+ / volwassenen lessen 30 minuten van te voren.