Telegram
LinkedIn Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op InstagramBekijk onze video's op You Tube
          
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
   Privacyverklaring  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Boot verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
 
Proefles
 


Heb je een afspraak gemaakt voor een proefles? Veel succes en plezier bij je eerste les!

Heb je nog geen afspraak gemaakt, dat kan via email of telefonisch.

Na de proefles kun je je opgeven voor de kennismakingscursus. Bij de kennismakingscursus krijg je voor een gereduceerd tarief 3 privélessen of 4 groepslessen, daarna bepaal je of je bij ons wilt blijven rijden.

BETALING:
Voorafgaand aan je proefles les betaal je het lesgeld. Heb je zelf geen cap en/of bodyprotector kan je die ook in het winkelmandje toevoegen. Een bodyprotector is verplicht tot 18 jaar, vanaf 18 jaar aanbevolen.
Let op: er kan alleen deelgenomen worden aan de lessen, indien het lesgeld is betaald.

Klik op de link om naar de webshop te gaan: TheHorseFarm-webshop.
werkt bovenstaande link niet, knip/plak dan deze link: http://horsefarm.theshopbuilders.net/manege/lessen#intro

FORMULIER PROEFLES:
Wil je het "formulier proefles" invullen, zodat we beschikken over alle benodigde gegevens.

CORONA MAATREGELEN:

Wees goed voorbereid en lees onze corona pagina. Dan ben je op de hoogte van de laatste maatregelen.

DE DUUR VAN EEN LES

 • Een groepsles is 60 min
 • Een priveles is 30 min

VOORSCHRIFTEN:

 • Een veiligheidscap (bij ons te huur, gratis tijdens de kennismakingskaart)
 • Een bodyprotector verplicht tot/met 17 jaar (bij ons te huur, gratis tijdens de kennismakingskaart)
 • Draag laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak. Of draag zogenoemde jodhpur-laarsjes in combinatie met ‘chaps’. Gympen zijn niet geschikt om veilig mee paard te rijden. De eerste paar keer zijn regenlaarsjes ook goed.
 • Draag kleding die je armen en benen zo goed mogelijk beschermt tijdens het paardrijden. Je moet je vrij en comfortabel kunnen bewegen in je kleding. Je kleding mag niet los wapperen.
 • Draag geen sieraden, zoals ringen, armbanden en grote oorbellen.
 • Draag je haar in een lage knot of een vlecht.

Afmelden en inhalen van lessen:
als de les minimaal 24 uur van te voren is afgemeld. Ook indien je losse lessen rijdt dien je de les minimaal 24 uur van te voren af te melden, anders wordt de les doorberekend.
Indien The Horse Farm zelf een les annuleert ivm ziekte of overmacht geldt ook dat je deze les binnen dezelfde termijn mag inhalen. Inhalen is een service van The Horse Farm, geen recht en wordt toegestaan wanneer dit geen belemmering vormt. Om anderen voldoende mogelijkheid te bieden om te kunnen inhalen vragen wij je zo vroeg als mogelijk af te melden. Er is een lesrooster op onze website waarop je kunt zien wanneer er lessen zijn op jouw nivo. Je kunt tijdens de les of telefonisch een afspraak maken om een les in te halen, dit kan niet via de mail of whatsapp. Rij je in een priveles kun je je les ook inhalen in een groepsles. Eenmaal afgesproken inhaallessen kunnen bij afmelding niet weer ingehaald worden.

Afmelden en inhalen van lessen:

 • Lessen dienen uiterlijk 24 uur van te voren te worden afgezegd, dat kan via whatsapp of e-mail. Je kunt tijdens je kennismakingskaart maximaal 1 les inhalen binnen de termijn van de kennismakingskaart. Uiteraard in een gelijkwaardige, andere groepsles mits er ruimte is in de planning.
 • Indien The Horse Farm zelf een les annuleert ivm ziekte of overmacht geldt dat je deze les binnen een week na het einde van de kennismakingskaart mag inhalen.
 • Inhalen na beëindiging van het abonnement is niet mogelijk.
 • Eenmaal afgesproken inhaallessen kunnen bij afmelding niet weer ingehaald worden.
 • In een uitzonderlijke situatie wordt er in overleg een speciale regeling getroffen.
 • Inhalen is een service van The Horse Farm, geen recht en wordt toegestaan wanneer dit geen belemmering vormt.
 • Om anderen voldoende mogelijkheid te bieden om te kunnen inhalen vragen wij je zo vroeg als mogelijk af te melden.
 • Afmelden en inhalen van lessen en overige activiteiten kan ook via onze planner TheHorseFarm-app.

Extreme weersomstandigheden:
In verband met het welzijn van mens en dier passen we de lessen aan bij extreme temperaturen. We werken met minder paarden/ponys (dit bekijken we per les), doen rustig aan (stappen), korten de lessen in (30-45 min) en zullen (water)spelletjes of buitenritjes doen tijdens de lessen. Bij temperaturen vanaf 30 graden of onder de -8 graden kunnen we ook bepalen om de lessen helemaal niet door te laten gaan. Als lessen niet doorgaan ontvang je daar een email over. Controleer dit altijd even voordat je naar de manege komt.

Samenvoegen of annuleren van lessen:
Sommige lessen, waarbij er veel afzeggers zijn, zullen worden samengevoegd of geannuleerd. Een les gaat door bij minimaal 4 kinderen of 3 volwassenen. Als lessen niet doorgaan ontvang je daar een email over. Controleer dit altijd even voordat je naar de manege komt.

Feestdagen en schoolvakanties: 
Er vinden geen lessen plaats op feestdagen (pasen, koningsdag, hemelvaartsdag en pinksteren) en tijdens schoolvakanties (herfst-, kerst-, voorjaars-, mei- en de laatste 4 weken van de zomervakantie). In de zomervakantie is er dus wel les in de 1ste 2 weken van de vakantie.

Aansprakelijkheid:
Het rijden op en het omgaan met paarden en pony’s brengt ten alle tijden risico met zich mee. The Horse Farm stelt zich niet aansprakelijk voor het eventuele letsel wat wordt opgelopen tijdens de lessen. Je rijdt bij ons op eigen risico.

Schades, zowel directe als indirecte, toegebracht aan producten, materieel en/of andere bezittingen van The Horse Farm, worden in alle gevallen verhaald op de veroorzaker daarvan of, bij minderjarigheid, op zijn of haar wettelijke vertegenwoordiger. Vaak is dit bij je WA verzekering te declareren.

Veiligheid:
The Horse Farm doet er alles aan om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen op de manege. Naast de scholing van de ruiters en de omgang met het paard levert een veilige uitrusting een grote bijdrage aan het verminderen en voorkomen van ernstige blessures en verwondingen. Naast een goedgekeurde veiligheidscap, goede kleding en schoeisel wordt sterk aangeraden om tijdens de paardrijlessen ook een bodyprotector te dragen. Wij adviseren je serieus na te denken over de aanschaf hiervan.

 • Een veiligheidscap is wettelijk verplicht en beschermt je hoofd. Je kunt hoofdletsel oplopen als je bijvoorbeeld van je paard valt.
 • Een bodyprotector is een veiligheidsvest dat eruit ziet als een strakke bodywarmer. Het beschermt je wervelkolom, ribben en alle onderliggende organen bij een val. Voor kinderen tot 18 jaar is het bij ons verplicht om met een bodyprotector te rijden.
 • Draag laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak. Of draag zogenoemde jodhpur-laarsjes in combinatie met ‘chaps’. Een hak voorkomt dat je door de beugel schiet. Gympen zijn niet geschikt om veilig mee paard te rijden.
 • Draag kleding die je armen en benen zo goed mogelijk beschermt tijdens het paardrijden. Je moet je vrij en comfortabel kunnen bewegen in je kleding. Je kleding mag niet los wapperen.
 • Draag geen sieraden, zoals ringen en grote oorbellen. Er is altijd een risico dat je ergens achter blijft haken.
 • Heb je wat langer haar en kan het in een knot(je) of vlecht(je), dan is dit verplicht. Los haar kan jezelf in de weg zitten tijdens het paardrijden of het kan ergens achter blijven haken waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.
 • Bij kinderen tot/met 7 jaar vragen we de vader/moeder met hun kind mee te lopen. De ponys worden door de vader/moeder middels een halstertouw vastgehouden en op ten duur gaan ze ook los rijden. Het moment dat de kinderen zelfstandig en dus zonder hulp van ouders kunnen rijden, wordt bepaald door de instructrice. Vanaf 8 jaar is hulp van ouders prettig maar niet noodzakelijk. (IVM CORONA HELPEN KINDEREN UIT DE HOGERE LESGROEPEN EN IS ER VOOR OUDERS GEEN TOEGANG TOT DE MANEGE)

Wij hebben een aantal caps en bodyprotectors die je kunt huren om tijdens de lessen te dragen dit kan per keer of per kwartaal.

Spelende kinderen:
Wij begrijpen dat er bij ons vele plekken zijn te vinden waar het voor kinderen leuk spelen is, maar het is geen speeltuin op de manege, er zijn veel gevaren. Paarden kunnen schrikken van onverwachte bewegingen en/of lawaai en daardoor zichzelf en/of anderen letsel toebrengen. Vandaar dat hiervoor de volgende regel is vastgesteld:
Het is niet toegestaan op de strobalen, in de rijhal en bij de stallen te spelen, te gillen of te rennen. En hou niet-lessende kinderen bij je, wij kunnen niet toestaan dat ze zonder toezicht van ouders op de manege rondlopen.

Roken:
Het terrein van The Horse Farm is een rookvrij gebied. Roken is op het terrein en in alle gebouwen verboden. Je kunt uitsluitend roken buiten het hek bij de parkeerplaats.  

Parkeren:
Is onze parkeerplaats vol, dan kun je de auto parkeren net voor de brug aan de linkerkant van de weg of net na de brug linksaf aan de linkerkant van de weg. Het is niet toegestaan de auto op onze dijk te parkeren. Kom je op de fiets, plaats je fiets dan aan buitenkant van het hek in het fietsenrek.

Overige regels:

 • Toeschouwers dienen zich rustig te gedragen en mogen zich niet met de gang van zaken in een les bemoeien.
 • Aanwijzingen van het stalpersoneel en instructeurs dienen door iedereen opgevolgd te worden.
 • Tijdens het rijden worden de rijbaanregels in acht genomen.
 • Alcoholgebruik voor of tijdens het paardrijden is niet toegestaan.
 • Leerlingen of vrijwilligers mogen alleen paarden en pony’s poetsen, van en naar stal/paddock begeleiden en op- en afzadelen als dit onder toezicht van stalpersoneel gebeurt.
 • Haal geen paarden/ponys alleen uit de wei/paddock, haal met z'n 2-en max 1 paard op. Alleen via de ingang rechts naast de schuilstal.
 • Het is niet toegestaan om de schuilstal in te gaan via de staldeuren. Let ook op dat kinderen hun hoofd niet door de deuren heen steken. Dat is gevaarlijk.
 • Leerlingen of vrijwilligers mogen paarden zonder toezicht verzorgen wanneer zij hiervoor bij The Horse Farm een korte theoretisch en praktische instructie hebben gevolgd.
 • Honden zijn niet toegestaan.
 • Loop nooit vlak achter een paard/pony langs.
 • Halsters hangen in de zadelkastjes, ook daar weer terughangen na gebruik.
 • Eerst je poetsbakje opruimen, dan pas opzadelen.
 • Zadel, hoofdstel, halster en poetsbakje zorgvuldig opbergen en het bit afspoelen.
 • Ruim paarden mest op.
 • Plastic, papier en afval is uitermate schadelijk voor paarden. Gooi vuilnis dus in een van de afvalbakken.
 • Toilet betreden zonder laarzen.
 • Na een buitenrit hoeven krabben.
 • We gaan de bak pas in als iedereen klaar is, even elkaar helpen dus en kom op tijd. Bij A / privé lessen 5 minuten van te voren, B lessen 15 minuten van te voren en vanaf C lessen / 13+ / volwassenen lessen 30 minuten van te voren.