NL EN DU
 Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op InstagramBekijk onze video's op You Tube
          
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
   Privacyverklaring  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Boot verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
Nieuws juni 2019
 

 

Onderlinge wedstrijd 2 juni 2019

Ter gelegenheid van ons 11-jarig bestaan organiseerden we weer een onwijs leuke wedstrijd!

We gingen Springen + HorseDance doen dit jaar.
HorseDance? Op muziek dansen te paard.

Zie hiernaast het fotoalbum.

Tot volgend jaar!!!

 

Onderlinge wedstrijd 2016
Onderlinge wedstrijd 02 06 2019
Springen + HorseDance

The Horse Farm in het nieuws

Op zaterdag 1 juni kregen we een live interview bij RTV Noord! Zie onderstaande link, The Horse Farm is te horen op " 11:35".

Ook heeft er een stukje over de wedstrijd gestaan in het Contactblad (pagina 12) en in de Ommerlander Courant.

Genoeg publiciteit dit jaar dus.

Met dank aan onze buurvrouw Janny de Weijs die dit heeft geregeld. Super! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feestdagen / vakanties (dan zijn er geen lessen)
Zomervakantie: 22 juli t/m 18 augustus

 

   

Ponydag zomervakantie 17 juli + 21 augustus:
In de zomervakantie organiseren we weer een super leuke ponydag! De ponydag is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Het is ook gezellig als je een vriendje of vriendinnetje meeneemt, ervaring is niet nodig. Het thema is dit keer: WATER!

Tijdens de ponydag heb je samen met een andere ruiter/amazone een pony tot je beschikking. Zelf de pony uit de uitloop halen, borstelen, opzadelen en rijden.  Natuurlijk doen we verschillende spelletjes. 'sMiddags gaan we de ponys versieren, dat doe je met allerlei versieringen die je van thuis hebt meegebracht. 
Vanaf 15:00 uur zijn ouders welkom om te komen kijken.

Doe je ook mee? Ponydag is van 10:00-16:00 uur en kost 40,00 euro dat is incl eten en drinken. Het inschrijfformulier hangt op het bord in de manege. Of je geeft je op via email.

Klik op de foto voor het gehele foto album van een vorige ponydag.

Ponydag
Ponydag zomer 2018
   

Pony2daagse zomervakantie 15/16 juli + 19/20 augustus
In de zomervakantie organiseren we ook weer een super leuke pony2daagse! Dit mini-kamp is enkel voor kinderen van The Horse Farm vanaf 9 jaar met minimaal diploma A. Het thema is dit keer: WATER!

Tijdens deze 2 dagen heb je een "eigen" pony of paard tot je beschikking. Natuurlijk staan deze 2 dagen helemaal in het teken van de paarden. We gaan oefenen voor wedstrijdjes, er zijn workshops en we doen spelletjes. En het leukste van alles: je mag blijven slapen!

Doe je ook mee? De Pony2daagse kost 85,00 euro dat is incl eten en drinken. Het inschrijfformulier hangt op het bord in de manege. Of je geeft je op via email.

Klik op de foto voor het gehele foto album van een vorige pony2daagse.

Pony2daagse
Pony2daagse mei 2018
   

Workshops "Praktische en Algemene kennis"

Het is belangrijk dat iedere ruiter en amazone van The Horse Farm veilig met een paard of pony kan omgaan. Dat je je paard of pony correct kan verzorgen en op- en afzadelen.

Maar er is meer... Kan je correct je paard door de bak begeleiden, kan je een zadel en een hoofdstel op de juiste manier invetten? En weet je hoe je het hoofdstel weer in elkaar zet. Wat zijn eigenlijk de juiste afstanden bij springen en hoe weet je of je paard of pony ziek of kreupel is. Weet je eigenlijk wel wat een changement is of wat aanleuning is? Dit is een greep uit de verschillende onderwerpen die we behandelen tijdens de verschillende workshops.

Elke maand organiseren we een workshop met een ander thema waarvoor je je kunt inschrijven. Een workshop duurt 1 uur en is 5,00 euro per deelnemer. De worskshop gaat door bij 8 inschrijvingen.

Let op: dit is ook een onderdeel van het diploma rijden. Voor elk diploma dien je een van de workshops gevolgd te hebben. Minimaal 1, maar mag natuurlijk ook meer als het onderwerp je leuk lijkt.

Doe je ook mee? De inschrijfformulieren hangen op het bord in de manege. Of je geeft je op via email.

Kik hier voor meer informatie over de workshops.

Workshop Dressuur
Workshop Dressuur 21 04 2018
Workshop Grondwerk
Workshop Grondwerk 12 05 2018
   

Ruiter/amazone van de maand:
Er zijn elke keer wel leerlingen die in het zonnetje gezet moeten worden. Simpelweg omdat ze zo fijn helpen in de lessen of een angst hebben overwonnen of om een totaal andere reden. Daarom hebben we "ruiter/amazone van de maand" in het leven geroepen.

De amazone van de maand juni 2019: Marvin de Meer

Marvin, jij kwam precies een jaar geleden bij The Horse Farm op les. Je zusje Nadia had wel laten zien dat ponyrijden erg leuk was en na een gezellige ponydag kwam je ook op les. Je bent heel stoer tussen al die meiden en je doet lekker je eigen ding. Het plezier straalt ervan af, ook de afgelopen wedstrijd zag je er super grappig uit in dat kippenpak.

Je helpt heel graag tijdens de lessen en dan doe je goed je best om alle ponys in het gereel te houden, heel grappig om te zien hoe je door de bak loopt. Je kan dan alvast goed oefenen om instructeur te worden.

Meestal gaat het rijden je met gemak af en heb je weinig angst. Inmiddels heb je je B diploma op zak en rij je in de zaterdag les om 10:00 uur.

Lekker doorgaan zo Marvin!

 

   

Hulp gevraagd!:

Ben je 10 jaar of ouder en vind je het leuk om op de manege te helpen? Dit geldt ook voor de volwassenen.

Er zijn verschillende aktiviteiten waar je mee kan helpen:

 • Een kinderfeestje: Op woensdag van 13:30-15:30 uur en op zaterdag van 15:00-17:00 uur.
 • De beginnerslessen: Maandag 17:00 uur, woensdag 16:00+17:00, vrijdag 15:00, zaterdag 9:00+11:30+13:30 uur.
 • Een Ponydag: In de schoolvakanties. Voorjaars-, mei-, zomer- en herfstvakantie. (Voor iedereen vanaf 12 jaar).

Wil je helpen bij een of meerdere lessen, een kinderfeestje en/of een Ponydag? Laat het weten!

Help je bij een kinderfeestje, een les of een Ponydag? Dan krijg je daarna een bon van mij die je mag gebruiken voor een extra groepsles. Helpen is natuurlijk super leerzaam. Je leert er enorm veel van om andere kinderen te helpen en alles uit te leggen. Het is super gezellig en natuurlijk blijf je goed in conditie als je met de ponys mee moet rennen. Win win dus :-)

 
   

Haar in een vlecht, cap op bodyprotector aan...

Check, check, check... Dan pas mag je een pony of paard gaan ophalen. Staat jouw pony in de uitloop, dan haal je je pony samen met een ouder of lesgenoot op. De regel is: 1 pony ophalen met 2 personen.

 
   
Verjaardagstip
Ben je binnenkort jarig, maar weet je niet zo goed wat je wilt voor je verjaardag? Wat dacht je van een extra keer lessen? Dat kan natuurlijk een losse les zijn, een priveles of een groepsles. Maar je kan ook 1 kwartaalkaart kopen voor 2x in de week rijden. Of je spreekt een keer een priveles af samen met je vader of moeder, of als je een volwassene bent samen met je man/vrouw of kind. Goed idee toch?! :-)
 
Cap en/of bodyprotector vergeten?
Als je vergeten bent om je cap en/of je bodyprotector mee te nemen, kun je het bij ons huren. Een cap is 1,00 euro per keer en een bodyprotector 2,00 euro. Gaarne direct contant betalen.
 

Ruitersportartikelen nieuw en 2e hands:
In de vitrinekast in de kantine liggen ruitersportartikelen die je kunt kopen. Op dit moment hebben we handschoenen (8 euro), rijbroeken (15 euro) en sokken (va 7,95 euro). Ook verkopen we paardensnoepjes die zitten in de snoepautomaat (va 2,00 euro).

Op en onder de tafel in de kantine staan 2e hands spulletjes zoals rijlaarzen, broeken, chaps en een cap.

Heb je interesse in iets, laat het even weten.

   

The Horse Farm polo / vest / sweater / jas 
Onze leerlingen rijden in een polo, vest, sweater of jas van The Horse Farm. Wij hebben verschillende uitvoeringen met een leuke opdruk van The Horse Farm. Te bestellen via de mail of tijdens de les.

 

 

   

HERHAALDE OPROEP

 • Schuilstal: Het is niet toegestaan om de schuilstal in te gaan via de staldeuren. Let ook op dat kinderen hun hoofd niet door de deuren heen steken. Dat is gevaarlijk. Willen je dit ook aan je eigen kinderen mededelen? Nog vaak blijkt dat ze dat niet weten.
 • Paarden uit de uitloop halen/terugbrengen: Wil je paarden uit de uitloop halen of terugbrengen? Doe dat niet alleen, maar met z'n 2-en en de regel is dan: max 1 pony. Alleen toegang tot de uitloop via de draadjes rechts naast de schuilstal of via het hek naast de manege.
 • Les inhalen: Je mag 1 les per maand inhalen als die min 24 uur van te voren is afgemeld. Voor of na de les kun je bij Nicolette een afspraak maken om een les in te halen. Je kan zelf ook even in de map kijken, die ligt wel op de bakrand.
 • Voorschiften voor je haar: Half lang of lang haar hoort vast in een lage knot of een vlecht. Los haar is namelijk niet veilig en staat ook niet netjes.
 • Bodyprotector van ons gehuurd? Leg hem na het rijden dan weer terug zoals je hem hebt gevonden, dus weer dicht met het klittenband.
 • Broertjes/zusjes/vriendjes/vriendinnetjes/etc. Het is erg gezellig als er kinderen mee naar de les komen, echter is het geen speeltuin op de manege. Er zijn veel gevaren die kinderen niet kennen. Dus hou niet-lessende kinderen bij je, natuurlijk mogen ze ook op de trampoline spelen.
 • Hulp van ouders tijdens de lessen: Bij kinderen tot/met 7 jaar vragen we de vader/moeder met hun kind mee te lopen. De ponys worden door de vader/moeder middels een halstertouw vastgehouden en op ten duur gaan ze ook los rijden. Het moment dat de kinderen zelfstandig en dus zonder hulp van ouders kunnen rijden, wordt bepaald door Nicolette. Vanaf 8 jaar is hulp van ouders prettig maar niet noodzakelijk.
   
Leasen van een paard of pony
Rijd je bij ons in de lessen maar vind je 1x per week paardrijden onvoldoende? Dan kan leasen de oplossing zijn! Je kan dan meer rijden maar hebt niet de lasten van een eigen paard of pony. Lease is bij kinderen een mooie oplossing om te kijken of ze de verantwoording van een eigen pony aankunnen en voor een volwassene dé gelegenheid om te kijken of het in je bestaan past. Jij hebt de luxe van een “eigen paard” en The Horse Farm de zorg en de verantwoording. In overleg bepalen we welk paard/pony je kunt leasen. Met het paard of pony mag je van alles doen: poetsen, rijden, wandelen, longeren, knuffelen, etc. lees meer
   

Like us on Facebook
Een uitnodiging aan iedereen om onze facebook pagina leuk te vinden!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Check onze facebook pagina.


 

 

Like us on Facebook
   

Diploma rijden
Op zaterdag middag wordt er diploma gereden. Als je mag meedoen ontvang je een uitnodiging hiervoor.

 • We hebben 8 diploma's waar je voor kunt rijden.
 • Tijdens elke les wordt bijgehouden welke vorderingen je hebt gemaakt. Wil je weten hoever je bent? Vraag ernaar na de les.
 • Beheers je alle onderdelen voor het diploma, dan krijg je een uitnodiging voor het afrijden.
 • Tijdens het diploma rijden rij je een proefje en doe je ook een theorie examen.

Wil je meer weten over het diploma rijden? klik dan hier.

Foto's
Ik vind het erg leuk om wat foto's op de site te kunnen zetten van de rijlessen. Heb je een leuke foto gemaakt of wil je er een paar maken? Mail ze aan me door, bedankt!

Aanvangtijden ponyrijden/paardrijden
Wil je erom denken dat je bij een:

A les: 5 minuten van te voren aanwezig bent
B les: 15 minuten van te voren aanwezig bent
C / 13+ / volwassene les: 30 minuten van te voren aanwezig bent

Dan heb je voldoende tijd om je spullen aan te trekken en de ponys en paarden op te halen zodat we op tijd kunnen starten met de les.

Twitter, Facebook en YouTube
The Horse Farm is ook aanwezig op Twitter, Facebook, YouTube. Volg ons met het laatste nieuws! Volg The Horse Farm op Twitter Volg ons op FacebookVolg ons op You Tube

Jarig?
Weet je dat je bij ons ook je verjaardagsfeestje kan vieren?!

aVoltige:
Willen jullie er om denken dat je bij voltige geen paardrijlaarzen, maar zachte schoenen (bijv. gymschoenen) aantrekt? Omdat we ook diverse oefeningen op de rug van het paard doen, is dat voor paard en ruiter wel zo comfortabel!

Roken:
Het terrein van The Horse Farm is een rookvrij gebied. Roken is op het terrein en in alle gebouwen verboden. Je kunt uitsluitend buiten het hek roken, op de parkeerplaats.
 a

Paardensnoepjes:
Na het rijden vinden de ponys en paarden het heerlijk om een stukje appel, een wortel of een paar paardensnoepjes te krijgen. Jouw bedankje voor het rijden.
Een appel snij je thuis in 4 stukken een wortel geef je in een geheel. Ppaardensnoepjes kun je bij ons kopen. Een zakje paardensnoepjes is 2,00 euro. 

Lesaktiviteiten: Klik hier om te lezen wat we de komende weken gaan doen.

Onze huisregels en betalingscondities Klik hier om de huisregels en betalingscondities te lezen.

Agenda: Klik hier voor een overzicht van geplande aktiviteiten, schoolvakanties en lessen die niet door gaan.