NL EN DU
 Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op InstagramBekijk onze video's op You Tube
          
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
   Privacyverklaring  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Boot verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
Nieuws oktober 2018
 

 

Tocht om de Noord

De route van de wandeltocht Tocht om de Noord, voerde de deelnemers dit jaar langs The Horse Farm! En dat was niet mis, er deden ruim 4000 wandelaars mee. We hebben heel veel wandelaars hier op The Horse Farm mogen ontvangen.

Er stonden strobalen buiten op het erf en in de manege en zo konden ze even heerlijk uitrusten en genieten van een kopje koffie/thee of een kom heerlijke soep. Natuurlijk met mooi uitzicht over onze ponys in de wei.

Wat een enthousiasme en inzet van heel veel vrijwilligers. Hulp met opruimen van het erf, schoonmaken van de boerderij en manege, stropakken verplaatsen, snijden van soepgroenten, verbranden van hout, heeeel veel koffie zetten, verkopen van koffie, broodjes en soep en alles weer opruimen.

We hebben The Horse Farm goed onder de aandacht gebracht op deze manier en zijn super blij met iedereen die heeft geholpen!

Tocht om de Noord
Tocht om de Noord 2018
   

Feestdagen / vakanties (dan zijn er geen lessen)
Herfstvakantie: 22 t/m 28 oktober

 

   

Pony2daagse zomervakantie: 
En wat was het gezellig op de Pony2daagse in de zomervakantie. Spelletjes, springen, super lange buitenrit met picknick, pony's versieren, zwemmen, film kijken, slapen in de tent en helaas weer naar huis...

Klik op de foto voor het gehele foto album van de vorige pony2daagse.

Pony2daagse herfstvakantie 22 + 23 oktober: 
In de herfstvakantie organiseren we weer een gezellige Pony2daagse.De Pony2daagse is voor kinderen vanaf 9 jaar met minimal een A diploma.

Tijdens deze 2 dagen heb je een "eigen" pony of paard tot je beschikking. Natuurlijk staan deze 2 dagen helemaal in het teken van de paarden. En het leukste van alles: je blijft slapen!

Doe je ook mee? De Pony2daagse kost 85,00 euro dat is incl eten en drinken. Het inschrijfformulier hangt op het bord in de manege. Of je geeft je op via email.

 

Pony2daagse
Pony2daagse zomer 2018
   

Ponydag zomervakantie:
We kijken terug op een super geslaagde Ponydag in de zomervakantie. Het thema was "Water".

Klik op de foto voor het gehele foto album van de vorige ponydag.

Ponydag herfstvakantie:
In de herfstvakantie organiseren we weer een super leuke ponydag! De ponydag is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Het is ook gezellig als je een vriendje of vriendinnetje meeneemt, ervaring is niet nodig. Het thema is dit keer: INDIANEN!

Tijdens de ponydag heb je samen met een andere ruiter/amazone een pony tot je beschikking. Zelf de pony van stal halen, borstelen, opzadelen en rijden.  Natuurlijk doen we verschillende spelletjes. 'sMiddags gaan we de ponys versieren, dat doe je met allerlei versieringen die je van thuis hebt meegebracht. 
Vanaf 14:30 uur zijn ouders welkom om te komen kijken.

Doe je ook mee? Ponydag kost 35,00 euro dat is incl eten en drinken. Het inschrijfformulier hangt op het bord in de manege. Of je geeft je op via email.

Ponydag
Ponydag zomer 2018
   

Workshops "Praktische en Algemene kennis"

Het is belangrijk dat iedere ruiter en amazone van The Horse Farm veilig met een paard of pony kan omgaan. Dat je je paard of pony correct kan verzorgen en op- en afzadelen.

Maar er is meer... Kan je correct je paard door de bak begeleiden, kan je een zadel en een hoofdstel op de juiste manier invetten? En weet je hoe je het hoofdstel weer in elkaar zet. Wat zijn eigenlijk de juiste afstanden bij springen en hoe weet je of je paard of pony ziek of kreupel is. Weet je eigenlijk wel wat een changement is of wat aanleuning is? Dit is een greep uit de verschillende onderwerpen die we behandelen tijdens de verschillende workshops.

Elke maand organiseren we een workshop met een ander thema waarvoor je je kunt inschrijven. Een workshop duurt 1 uur en is 5,00 euro per deelnemer. De worskshop gaat door bij 8 inschrijvingen.

Let op: per 2018 is dit ook een onderdeel van het diploma rijden geworden. Voor elk diploma dien je een van de workshops gevolgd te hebben. Minimaal 1, maar mag natuurlijk ook meer als het onderwerp je leuk lijkt.

Op de planning staat:

Grondwerk: 13 oktober
Zadel: 10 november
Paard ziek?: 8 december

Doe je ook mee? De inschrijfformulieren hangen op het bord in de manege. Of je geeft je op via email.

Kik hier voor meer informatie over de workshops.

Klik op de foto hiernaast voor foto's van de laatste workshops.

Workshop Dressuur
Workshop Dressuur 21 04 2018

 

Workshop Grondwerk
Workshop Grondwerk 12 05 2018

 

 

   

Ruiter/amazone van de maand:
Er zijn elke keer wel leerlingen die in het zonnetje gezet moeten worden. Simpelweg omdat ze zo fijn helpen in de lessen of een angst hebben overwonnen of om een totaal andere reden. Daarom hebben we "ruiter/amazone van de maand" in het leven geroepen.

De amazone van de maand september 2018: Isabeau Nie

Isabeau, je rijdt sinds mei 2018 bij The Horse Farm. Je begon met een paar leuke lessen op Katootje in de les van woensdag 16:00 uur. Iemand liep naast je en je vond het super leuk allemaal. Totdat je steeds meer zelf moest gaan doen. Dat vond je eigenlijk niet zo leuk en ook heel spannend.

Omdat we bang waren dat jouw angst zou overheersen zijn we naast de lessen in de groep ook maar gestart met privélessen. Eerst aan de lange lijn en daarna steeds meer zelf rijden. Helaas bleef je zelfstandigheid in de groep een beetje uit, maar na wat goede afspraken gaat het in de groep ook steeds beter. Super leuk om te zien dat je steeds meer lol krijgt in het ponyrijden en je met sprongen vooruit gaat.

Je kan heel veel zelf, maar je vraagt nog heel veel om bevestiging. Ook daar zijn we druk mee bezig om verandering in te brengen. Maar ook dat komt goed :-)

 

   

Haar in een vlecht, cap op bodyprotector aan...

Check, check, check... Dan pas mag je een pony of paard gaat halen. Staat jouw pony in de uitloop, dan haal je je pony samen met een ouder of lesgenoot op. De regel is: 1 pony ophalen met 2 personen. Zeker nu de ponys in de wei staan, is de aantrekkingkracht naar het gras groot. En willen ze maar al te graag naar de wei, dubbel opletten dus.

 
   
Verjaardagstip
Ben je binnenkort jarig, maar weet je niet zo goed wat je wilt voor je verjaardag? Wat dacht je van een extra keer lessen? Dat kan natuurlijk een losse les zijn, een priveles of een groepsles. Maar je kan ook 1 kwartaalkaart kopen voor 2x in de week rijden. Of je spreekt een keer een priveles af samen met je vader of moeder, of als je een volwassene bent samen met je man/vrouw of kind. Goed idee toch?! :-)
 
Cap en/of bodyprotector vergeten?
Als je vergeten bent om je cap en/of je bodyprotector mee te nemen, kun je het bij ons huren. Een cap is 1,00 euro per keer en een bodyprotector 2,00 euro. Gaarne direct contant betalen.
 

Ruitersportartikelen nieuw en 2e hands:
In de vitrinekast in de kantine liggen ruitersportartikelen die je kunt kopen. Op dit moment hebben we handschoenen (8 euro), rijbroeken (15 euro) en een bodyprotector (65 euro). Ook verkopen we paardensnoepjes (5,00 euro).

Op en naast de tafel in de kantine staan 2e hands spulletjes zoals rijlaarzen en broeken. Laarzen zijn 5 euro, broeken 4 euro.

Heb je interesse in iets, laat het even weten.

   

The Horse Farm t-shirt / vest / sweater / jas 
Onze leerlingen rijden in een t-shirt, vest, sweater of jas van The Horse Farm. Wij hebben verschillende uitvoeringen met een leuke opdruk van The Horse Farm. Te bestellen via de mail of tijdens de les.

 

 

   

HERHAALDE OPROEP

 • Schuilstal: Het is niet toegestaan om de schuilstal in te gaan via de staldeuren. Let ook op dat kinderen hun hoofd niet door de deuren heen steken. Dat is gevaarlijk. Willen je dit ook aan je eigen kinderen mededelen? Nog vaak blijkt dat ze dat niet weten.
 • Paarden uit de paddock halen/terugbrengen: Wil je paarden uit de paddock halen of terugbrengen? Doe dat niet alleen, maar met z'n 2-en en de regel is dan: max 1 paard. Alleen toegang tot de paddock via de draadjes rechts naast de schuilstal of via het hek naast de manege.
 • Les inhalen: Je mag 1 les per maand inhalen als die min 24 uur van te voren is afgemeld. Voor of na de les kun je bij Nicolette een afspraak maken om een les in te halen. Je kan zelf ook even in de map kijken, die ligt wel op de bakrand.
 • Voorschiften voor je haar: Half lang of lang haar hoort vast in een lage knot of een vlecht. Los haar is namelijk niet veilig en staat ook niet netjes.
 • Bodyprotector van ons gehuurd? Leg hem na het rijden dan weer terug zoals je hem hebt gevonden, dus weer dicht met het klittenband.
 • Broertjes/zusjes/vriendjes/vriendinnetjes/etc. Het is erg gezellig als er kinderen mee naar de les komen, echter is het geen speeltuin op de manege. Er zijn veel gevaren die kinderen niet kennen. Dus hou niet-lessende kinderen bij je, natuurlijk mogen ze ook op de trampoline spelen.
 • Hulp van ouders tijdens de lessen: Bij kinderen tot/met 7 jaar vragen we de vader/moeder met hun kind mee te lopen. De ponys worden door de vader/moeder middels een halstertouw vastgehouden en op ten duur gaan ze ook los rijden. Het moment dat de kinderen zelfstandig en dus zonder hulp van ouders kunnen rijden, wordt bepaald door Nicolette. Vanaf 8 jaar is hulp van ouders prettig maar niet noodzakelijk.
   
Leasen van een paard of pony
Rijd je bij ons in de lessen maar vind je 1x per week paardrijden onvoldoende? Dan kan leasen de oplossing zijn! Je kan dan meer rijden maar hebt niet de lasten van een eigen paard of pony. Lease is bij kinderen een mooie oplossing om te kijken of ze de verantwoording van een eigen pony aankunnen en voor een volwassene dé gelegenheid om te kijken of het in je bestaan past. Jij hebt de luxe van een “eigen paard” en The Horse Farm de zorg en de verantwoording. In overleg bepalen we welk paard/pony je kunt leasen. Met het paard of pony mag je van alles doen: poetsen, rijden, wandelen, longeren, knuffelen, etc. lees meer
   

Like us on Facebook
Een uitnodiging aan iedereen om onze facebook pagina leuk te vinden!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Check onze facebook pagina.


 

 

Like us on Facebook
   

Diploma rijden
Op zaterdag middag wordt er diploma gereden. Als je mag meedoen ontvang je een uitnodiging hiervoor.

 • We hebben 8 diploma's waar je voor kunt rijden.
 • Tijdens elke les wordt bijgehouden welke vorderingen je hebt gemaakt. Wil je weten hoever je bent? Vraag ernaar na de les.
 • Beheers je alle onderdelen voor het diploma, dan krijg je een uitnodiging voor het afrijden.
 • Tijdens het diploma rijden rij je een proefje en doe je ook een theorie examen.

Wil je meer weten over het diploma rijden? klik dan hier.

Foto's
Ik vind het erg leuk om wat foto's op de site te kunnen zetten van de rijlessen. Heb je een leuke foto gemaakt of wil je er een paar maken? Mail ze aan me door, bedankt!

Aanvangtijden ponyrijden/paardrijden
Wil je er om denken dat je minimaal 20 minuten van te voren aanwezig bent? Dan heb je voldoende tijd om je spullen aan te trekken en de ponys en paarden op te halen zodat we op tijd kunnen starten met de les.

Twitter, Facebook en YouTube
The Horse Farm is ook aanwezig op Twitter, Facebook, YouTube. Volg ons met het laatste nieuws! Volg The Horse Farm op Twitter Volg ons op FacebookVolg ons op You Tube

Jarig?
Weet je dat je bij ons ook je verjaardagsfeestje kan vieren?!

aVoltige:
Willen jullie er om denken dat je bij voltige geen paardrijlaarzen, maar zachte schoenen (bijv. gymschoenen) aantrekt? Omdat we ook diverse oefeningen op de rug van het paard doen, is dat voor paard en ruiter wel zo comfortabel!

Roken:
Het terrein van The Horse Farm is een rookvrij gebied. Roken is op het terrein en in alle gebouwen verboden. Je kunt uitsluitend buiten het hek roken, op de parkeerplaats.
 a

Paardensnoepjes:
Na het rijden vinden de ponys en paarden het heerlijk om een stukje appel, een wortel, een stukje brood of een paar paardensnoepjes te krijgen. Jouw bedankje voor het rijden.
Appel, wortel en/of brood kun je natuurlijk van huis meenemen, paardensnoepjes kun je bij ons kopen. Een bakje paardensnoepjes van 1,5 kilo is 4,50 euro. 

Lesaktiviteiten: Klik hier om te lezen wat we de komende weken gaan doen.

Onze huisregels en betalingscondities Klik hier om de huisregels en betalingscondities te lezen.

Agenda: Klik hier voor een overzicht van geplande aktiviteiten, schoolvakanties en lessen die niet door gaan.