Telegram
LinkedIn Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op InstagramBekijk onze video's op You Tube
          
 
  Home Links Tell a friend Sitemap Agenda Contact & route
Bel mij
 
 
   Scholleweg 2  
   9893 TD Garnwerd  
   Wierumerschouw  
   tel: 0621 554 663  
   contact@horsefarm.nl  
     
  The Horse Farm  
   Contact & Route  
   Historie  
   Het team  
   Omgeving  
   Nieuws  
   Fotogalerie  
   Klant ervaringen  
   Privacyverklaring  
 
  paardensportcentrum  
   Pony- en paardrijlessen
   Zorg met paarden  
   Workshops  
   Ponydag / ponykamp  
   Kinderfeestjes  
   Pensionstalling  
   Ruitersportartikelen  
   Paarden te koop  
   Faciliteiten  
   Onze paarden &  overige dieren  
   
  coffee corner  
   Coffee corner  
   
  boat rental  
   Kano verhuur  
   Boot verhuur  
   Aktief arrangement  
   
  bed & breakfast  
   Bed & breakfast  
   Ponyweekend  
   
  arrangementen  
   Bedrijfsuitjes &
 familiefeesten
 
   Vrijgezellenfeesten  
   Ponyweekend  
   Ontdek Groningen  
 
Nieuws april 2018
 

 

1 april 2008 - 1 april 2018 The Horse Farm bestaat 10 jaar!
Op 1 april 2008 begonnen we met The Horse Farm. En wat is er wel niet veranderd in die tijd. We begonnen met 2 kinderen die kwamen lessen op de zondag ochtend. Geweldig om te zien dat er nu zoveel kinderen en volwassenen elke week met veel plezier komen rijden bij ons.

Op 8 april hebben we ons 10-jarig jubileum gevierd met een borrel. We hebben ontzettend geboft met het weer, het was heerlijk en super gezellig. Heel erg bedankt voor de kaartjes en kadootjes, leuk dat jullie even langs kwamen!

Klik op de foto voor alle foto's.


10 jarig jubileum
The Horse Farm borrel
   
Feestdagen / vakanties (dan zijn er geen lessen)
Koningsdag: vrijdag 27 april
Meivakantie: maandag 30 april t/m zaterdag 5 mei 2018
Hemelvaartsdag: donderdag 10 mei
Zomervakantie: maandag 7 augustus t/m zaterdag 2 september.
   

Pony2daagse meivakantie 30 april + 1 mei: 
In de meivakantie organiseren we weer een gezellige Pony2daagse. Kinderen vanaf 9 jaar die geheel zelfstandig kunnen rijden, kunnen deelnemen.

Tijdens deze 2 dagen heb je een "eigen" pony of paard tot je beschikking. Natuurlijk staan deze 2 dagen helemaal in het teken van de paarden. We gaan oefenen voor wedstrijdjes, er zijn workshops en we doen spelletjes. En het leukste van alles: je blijft slapen!

Doe je ook mee? De Pony2daagse kost 85,00 euro dat is incl eten en drinken. Het inschrijfformulier hangt op het bord in de manege.

 

 

 

   

Ponydag meivakantie 2 mei:
In de meivakantie organiseren we weer een super leuke ponydag! De ponydag is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Het is ook gezellig als je een vriendje of vriendinnetje meeneemt, ervaring is niet nodig. Het thema is dit keer: JONKVROUWEN EN RIDDERS!

Klik op de foto voor het gehele foto album van de vorige ponydag.

Tijdens de ponydag heb je samen met een andere ruiter/amazone een pony tot je beschikking. Zelf de pony van stal halen, borstelen, opzadelen en rijden.  Natuurlijk doen we verschillende spelletjes. 'sMiddags gaan we de ponys versieren, dat doe je met allerlei versieringen die je van thuis hebt meegebracht. 
Vanaf 14:30 uur zijn ouders welkom om te komen kijken.

Doe je ook mee? Ponydag kost 35,00 euro dat is incl eten en drinken. Het inschrijfformulier hangt op het bord in de manege.

Ponydag 22 02 2017
Ponydag 28 02 2018
   

Onderlinge wedstrijd zaterdag 2juni:
Heb je je al ingeschreven voor de onderlinge wedstrijd op zaterdag 2juni?

De onderlinge wedstrijd is een gezellige dag waarop alle leerlingen van The Horse Farm welkom zijn, ook al zit je nog maar net bij ons op les.

Klik op de foto voor het gehele foto album van de wedstrijd van vorig jaar.

Het doel is om iedereen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met wedstrijden. Door middel van de onderlinge wedstrijd ondervinden onze leerlingen op een ongedwongen, speelse manier hoe het is om in wedstrijdverband een proefje of een parcours te rijden en zo te laten zien wat ze hebben geleerd. Ze worden zo bijvoorbeeld ook gestimuleerd om correct te leren rijden.

De beoordeling van de jury is bij de dressuurproefjes volledig gericht op de rijvaardigheid van de ruiters/amazones. Het commentaar van de jury is hier ook op gericht. Ruiters/amazones krijgen dus zeer concrete aanwijzingen over wat zij kunnen verbeteren in hun rijden. Dit wordt geschreven op een "protocol" wat ze mee naar huis krijgen. Hier kunnen ze in de les weer mee aan de slag.

En misschien nog wel het belangrijkste: De wedstrijd rij je voor je plezier. Het moet leuk zijn voor jou en je pony/paard. Het gaat er niet om dat je wint, daar wordt ook helemaal de nadruk niet opgelegd. Het is helemaal niet erg als er dingen niet goed gaan, het belangrijkste is dat je een leuke dag hebt. Iedereen krijgt een mooie rozet!

Doe je ook mee? De wedstrijd kost 12,00 euro. Het inschrijfformulier hangt op het bord in de manege.

Dit jaar hebben we we de volgende categorieën, je schrijft je in voor beide categorieën:
Afdelingsdressuur:
Je rijdt een kur samen met je lesgenoten. Jullie rijden allerlei figuren naast elkaar, achter elkaar maar ook wel hetzelfde figuur op een andere plek in de rijbaan. Tijdens deze kur rij je op muziek en heb je je leuk verkleed. De deelnemers en het publiek geven punten voor originaliteit! Je rijdt helemaal zelfstandig of onder begeleiding een proefje wat wordt voorgelezen. Dit proefje wordt beoordeeld door de jury.
Springen:
Je legt een parcours op tijd af. Er liggen balkjes en hindernissen in de bak die in een bepaalde volgorde gereden moeten worden. De hoogte van de hindernissen hangt af van je nivo.

Om ouders ook te laten zien hoe leuk het is om paard te rijden hebben we het volgende bedacht: Niet rijdende ouders kunnen zich inschijven voor een verkort dressuurproefje. Natuurlijk krijg je als ouder de nodige ondersteuning en worden de ouders in een groepje bij elkaar geplaatst.

Klik hier voor meer info over de onderlinge wedstrijd.

Onderlinge wedstrijd 2016
Onderlinge wedstrijd 05 06 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Workshops "Praktische en Algemene kennis"

Het is belangrijk dat iedere ruiter en amazone van The Horse Farm veilig met een paard of pony kan omgaan. Dat je je paard of pony correct kan verzorgen en op- en afzadelen.

Maar er is meer... Kan je correct je paard door de bak begeleiden, kan je een zadel en een hoofdstel op de juiste manier invetten? En weet je hoe je het hoofdstel weer in elkaar zet. Wat zijn eigenlijk de juiste afstanden bij springen en hoe weet je of je paard of pony ziek of kreupel is. Weet je eigenlijk wel wat een changement is of wat aanleuning is? Dit is een greep uit de verschillende onderwerpen die we behandelen tijdens de verschillende workshops.

Elke maand organiseren we een workshop met een ander thema waarvoor je je kunt inschrijven. Een workshop duurt 1 uur en is 5,00 euro per deelnemer. De worskshop gaat door bij 8 inschrijvingen.

Let op: per 2018 is dit ook een onderdeel van het diploma rijden geworden. Voor elk diploma dien je een van de workshops gevolgd te hebben. Minimaal 1, maar mag natuurlijk ook meer als het onderwerp je leuk lijkt.

Op de planning staat:

Dressuur: zaterdag 21 april
Grondwerk: zaterdag 12 mei
Zadel: 19 mei

Kik hier voor meer informatie over de workshops.

Klik op de foto hiernaast voor foto's van de laatste workshop.

Diploma rijden maart 2017
Workshop Paard ziek?
   

Ruiter/amazone van de maand:
Er zijn elke keer wel leerlingen die in het zonnetje gezet moeten worden. Simpelweg omdat ze zo fijn helpen in de lessen of een angst hebben overwonnen of om een totaal andere reden. Daarom hebben we "ruiter/amazone van de maand" in het leven geroepen. De laatste maand waarin we een amazone kozen was februari.

De amazone van de maand februari 2018: Mees

Mees, je rijdt sinds juli 2016 bij The Horse Farm. Samen met je zus Maureen had je hier jaren op gewacht. Gelukkig is mama niet zo bang meer voor paarden en rijden jullie heel fijn en met veel plezier in de les van vrijdag 19:00 uur.

Afgelopen vrijdag viel je 3x van Vera af. 1x viel je op je buik, 1x op je voeten en 1x op je kont. Heb je voorlopig alles weer gehad. Voortaan blijven zitten hé, ga je nu 3 dubbel uitdelen vrijdag?

Je hebt een tijdje fijn geholpen bij de kinderfeestjes en ook bij de ponydagen ben je een gezellige hulp. Blijf lekker rijden, het gaat steeds beter!

 

 

 

 

 

 

   

Wisten jullie dat...
In de maand april 2 ponys jarig zijn?

Christa 9 april wordt 14 jaar
Katootje 25 april wordt 9 jaar

Christa Katootje3

 

 
   

Gefeliciteerd voor iedereen zijn/haar diploma heeft gehaald!!

21 maart: Nora, gefeliciteerd met je A diploma!
3 april: Gefeliciteerd Tessel en Annelinde, met jullie C diploma!

Klik op de foto voor het gehele foto album.

 

 

Diploma rijden maart 2017
Diploma rijden 2018
 
Verjaardagstip
Ben je binnenkort jarig, maar weet je niet zo goed wat je wilt voor je verjaardag? Wat dacht je van een extra keer lessen? Dat kan natuurlijk een losse les zijn, een priveles of een groepsles. Maar je kan ook 1 kwartaalkaart kopen voor 2x in de week rijden. Of je spreekt een keer een priveles af samen met je vader of moeder, of als je een volwassene bent samen met je man/vrouw of kind. Goed idee toch?! :-)
 
Cap en/of bodyprotector vergeten?
Als je vergeten bent om je cap en/of je bodyprotector mee te nemen, kun je het bij ons huren. Een cap is 1,00 euro per keer en een bodyprotector 2,00 euro. Gaarne direct contant betalen.
 

Ruitersportartikelen nieuw en 2e hands:
In de vitrinekast in de kantine liggen ruitersportartikelen die je kunt kopen. Op dit moment hebben we handschoenen (8 euro), rijbroeken (15 euro) en een bodyprotector (65 euro). Ook verkopen we paardensnoepjes (5,00 euro).

Op en naast de tafel in de kantine staan 2e hands spulletjes zoals rijlaarzen en broeken. Laarzen zijn 5 euro, broeken 4 euro.

Heb je interesse in iets, laat het even weten.

   

The Horse Farm t-shirt / vest / sweater / jas 
Onze leerlingen rijden in een t-shirt, vest, sweater of jas van The Horse Farm. Wij hebben verschillende uitvoeringen met een leuke opdruk van The Horse Farm. Te bestellen via de mail of tijdens de les.

 

 

 
   

HERHAALDE OPROEP

 • Schuilstal: Het is niet toegestaan om de schuilstal in te gaan via de staldeuren. Let ook op dat kinderen hun hoofd niet door de deuren heen steken. Dat is gevaarlijk. Willen je dit ook aan je eigen kinderen mededelen? Nog vaak blijkt dat ze dat niet weten.
 • Paarden uit de paddock halen/terugbrengen: Wil je paarden uit de paddock halen of terugbrengen? Doe dat niet alleen, maar met z'n 2-en en de regel is dan: max 1 paard. Alleen toegang tot de paddock via de draadjes rechts naast de schuilstal.
 • Les inhalen: Je mag 1 les per maand inhalen als die min 24 uur van te voren is afgemeld. Voor of na de les kun je bij Nicolette een afspraak maken om een les in te halen. Je kan zelf ook even in de map kijken, die ligt wel op de bakrand.
 • Voorschiften voor je haar: Half lang of lang haar hoort vast in een lage knot of een vlecht. Los haar is namelijk niet veilig en staat ook niet netjes.
 • Bodyprotector van ons gehuurd? Leg hem na het rijden dan weer terug zoals je hem hebt gevonden, dus weer dicht met het klittenband.
 • Broertjes/zusjes/vriendjes/vriendinnetjes/etc. Het is erg gezellig als er kinderen mee naar de les komen, echter is het geen speeltuin op de manege. Er zijn veel gevaren die kinderen niet kennen. Dus hou niet-lessende kinderen bij je, natuurlijk mogen ze ook op de trampoline spelen.
 • Hulp van ouders tijdens de lessen: Bij kinderen tot/met 7 jaar vragen we de vader/moeder met hun kind mee te lopen. De ponys worden door de vader/moeder middels een halstertouw vastgehouden en op ten duur gaan ze ook los rijden. Het moment dat de kinderen zelfstandig en dus zonder hulp van ouders kunnen rijden, wordt bepaald door Nicolette. Vanaf 8 jaar is hulp van ouders prettig maar niet noodzakelijk.
   
Leasen van een paard of pony
Rijd je bij ons in de lessen maar vind je 1x per week paardrijden onvoldoende? Dan kan leasen de oplossing zijn! Je kan dan meer rijden maar hebt niet de lasten van een eigen paard of pony. Lease is bij kinderen een mooie oplossing om te kijken of ze de verantwoording van een eigen pony aankunnen en voor een volwassene dé gelegenheid om te kijken of het in je bestaan past. Jij hebt de luxe van een “eigen paard” en The Horse Farm de zorg en de verantwoording. In overleg bepalen we welk paard/pony je kunt leasen. Met het paard of pony mag je van alles doen: poetsen, rijden, wandelen, longeren, knuffelen, etc. lees meer
   

Like us on Facebook
Een uitnodiging aan iedereen om onze facebook pagina leuk te vinden!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Check onze facebook pagina.


 

 

Like us on Facebook
   

Diploma rijden
Op zaterdag middag wordt er diploma gereden. Als je mag meedoen ontvang je een uitnodiging hiervoor.

 • We hebben 8 diploma's waar je voor kunt rijden.
 • Tijdens elke les wordt bijgehouden welke vorderingen je hebt gemaakt. Wil je weten hoever je bent? Vraag ernaar na de les.
 • Beheers je alle onderdelen voor het diploma, dan krijg je een uitnodiging voor het afrijden.
 • Tijdens het diploma rijden rij je een proefje en doe je ook een theorie examen.

Wil je meer weten over het diploma rijden? klik dan hier.

Foto's
Ik vind het erg leuk om wat foto's op de site te kunnen zetten van de rijlessen. Heb je een leuke foto gemaakt of wil je er een paar maken? Mail ze aan me door, bedankt!

Aanvangtijden ponyrijden/paardrijden
Wil je er om denken dat je minimaal 20 minuten van te voren aanwezig bent? Dan heb je voldoende tijd om je spullen aan te trekken en de ponys en paarden op te halen zodat we op tijd kunnen starten met de les.

Twitter, Facebook en YouTube
The Horse Farm is ook aanwezig op Twitter, Facebook, YouTube. Volg ons met het laatste nieuws! Volg The Horse Farm op Twitter Volg ons op FacebookVolg ons op You Tube

Jarig?
Weet je dat je bij ons ook je verjaardagsfeestje kan vieren?!

aVoltige:
Willen jullie er om denken dat je bij voltige geen paardrijlaarzen, maar zachte schoenen (bijv. gymschoenen) aantrekt? Omdat we ook diverse oefeningen op de rug van het paard doen, is dat voor paard en ruiter wel zo comfortabel!

Roken:
Het terrein van The Horse Farm is een rookvrij gebied. Roken is op het terrein en in alle gebouwen verboden. Je kunt uitsluitend buiten het hek roken, op de parkeerplaats.
 a

Paardensnoepjes:
Na het rijden vinden de ponys en paarden het heerlijk om een stukje appel, een wortel, een stukje brood of een paar paardensnoepjes te krijgen. Jouw bedankje voor het rijden.
Appel, wortel en/of brood kun je natuurlijk van huis meenemen, paardensnoepjes kun je bij ons kopen. Een bakje paardensnoepjes van 1,5 kilo is 4,50 euro. 

Lesaktiviteiten: Klik hier om te lezen wat we de komende weken gaan doen.

Onze huisregels en betalingscondities Klik hier om de huisregels en betalingscondities te lezen.

Agenda: Klik hier voor een overzicht van geplande aktiviteiten, schoolvakanties en lessen die niet door gaan.